Innovation - Safety
Opel Innovation - FlexFix®

FlexFix® a kerékpárnak

A teljesen beépített kerékpártartó rendszer egyszerűen kicsúsztatható a hátsó lökhárítóból.

Vezessen és kerékpározzon rugalmasan
Opel innovations - Electric mobility

Elektromos mobilitás

Fedezze fel a mobilitás jövőjét: elektromos hajtású forradalmi járművek, amelyek kompromisszumok nélkül vezethetők.

További információ

BIZTONSÁG.

Nem meglepő, hogy az Astra és az új Insignia is a legjobb minősítést kapta az Euro NCAP biztonsági teszten. A járműveinkbe épített passzív biztonsági funkciók széles körű arzenálja gondoskodik az optimális védelemről baleset esetén. Az aktív biztonsági berendezések célja a balesetek megelőzése azáltal, hogy figyelmeztetik a vezetőt a veszélyhelyzetre, illetve segítenek a stabilitás fenntartásában.

Opel Innovation - AFL+

Adaptív fényszórórendszer a biztonságosabb

Képzeljen el olyan fényszórót, amely megváltoztatja fénykévéjét és intenzitását, hogy alkalmazkodjék a helyhez, az időjáráshoz és a sebességhez. Az Opel fejlett adaptív fényszórórendszere (AFL+) biztonságosabbá és nyugodtabbá teszi az éjszakai vezetést, azáltal, hogy javítja a látási viszonyokat a kanyarokban. Az iparágban vezető adaptív fényszórórendszer automatikusan választ kilenc különböző fényszóró-funkció közül, amelyek optimális megvilágítást biztosítanak minden vezetési helyzetben anélkül, hogy a többi vezetőt elvakítanák. Az eredmény: kevesebb stressz, nagyobb biztonság.


Opel Innovation - Opel Eye

Az Opel Eye olvassa az utat

Az innovatív Opel Eye javítja a vezetési biztonságot, csökkenti a stresszt, és még a sebességtúllépés miatti súlyos bírságokat is segít elkerülni. A szélvédő és a visszapillantó tükör között elhelyezkedő Opel Eye frontkamera négy különböző módon segíti Önt: jelzőtábla-felismerő, sávelhagyás-jelző, ráfutásra figyelmeztető és követésitávolság-jelző funkcióval.


Enlarge

Oldalsó holttérfigyelő

Az SBSA érzékelőkkel figyeli a vezetőnek nem látható útszakaszt, és figyelmeztető jelzést villogtat a megfelelő oldali visszapillantó tükörben, ha jármű lép be az adott holttérbe. Ha Ön ezen jármű irányába sávváltást jelez, az SBSA hangjelzéssel figyelmezteti.


Enlarge

Sebességtartó automatika sebességkorlátozóval

A gyorshajtási bírság kellemetlen meglepetést okozhat. A sebességkorlátozós sebességtartó automatika segít elkerülni őket. Bármilyen maximális sebesség beállítható 25 km/h fölött, és az autó biztosan a sebességkorlátozás alatt marad, fékezést vagy lassítást követően is. Ha gyorsabban szeretne menni, csak használja a padlógáz funkciót.


Enlarge

Alkalmazkodó sebességtartó automatika (ACC)

A radarérzékelő gázadással és fékezéssel fenntartja az utazási sebességet és a megadott követési távolságot. Az elöl haladó járműhöz viszonyított követési távolság a kormányon elhelyezett vezérlővel beállítható.


Enlarge

Hátsó keresztforgalom-figyelő (RCTA)

Az RCTA oldalirányba küld radarjelzéseket, hogy érzékelje a közeledő járműveket, amelyek nem láthatók kitolatáskor a forgalomba. Működési távolsága 20 méterig terjed. Ha közeledő járművet érzékel, figyelmeztető jelzés jelenik meg a tolatókamera kijelzőjének bal vagy jobb oldalán, és hangjelzés is megszólal az adott oldalon. Így Ön már nyugodtan nézhet a tolatási manőverek elébe.


Enlarge

Sávelhagyásjelző (LCA)

A hátulról gyorsan közeledő járművek nagyon veszélyesek lehetnek, különösen, amikor a vezető előzésre vagy besorolásra készül. A hátrafelé hozzávetőlegesen 70 méteres hatótávolságú radar érzékeli a közeledő járműveket a jobb és bal oldali párhuzamos sávban, és az adott oldali visszapillantó tükörben látható fényjelzéssel figyelmezteti Önt.


Enlarge

Oldalsó holttérfigyelő (SBZA)

Állandóan fennáll az ütközés veszélye a két- vagy háromsávos autópályákon és a városi forgalomban is. A radar-alapú SBZA folyamatosan figyeli azt a kritikus, 3,5-5 méteres „vakfoltot", amely általában nem látható az oldalsó visszapillantó tükrökből. Az LCA rendszerhez hasonlóan vizuális figyelmeztetés jelenik meg az adott oldali külső visszapillantó tükörben.


Enlarge

A fejlett parkolóasszisztenssel könnyű parkolni

A fejlett parkolóasszisztens az első és hátsó érzékelők segítségével képes felismerni a megfelelő parkolóhelyeket, majd a központi kijelzőn megjelenített vizuális utasításokkal segít a beparkolásban. Nyomógombbal kapcsolható be, számítógép vezérli, és az akadályokat is észleli. A kormányzási szögeket és az irányokat szöveges és grafikus információ is jelzi. Az eredmény pedig tökéletesen párhuzamos parkolás, még szűk helyeken is.


Enlarge

Tolatókamera (RVC)

A hátramenetbe kapcsoláskor automatikusan aktiválódó széles látószögű tolatókamera stresszmentessé teszi a tolatást. A színes kijelző képén a hátsó lökhárító is látszik, megkönnyítve a helymeghatározást. Ez lehetővé teszi az autó helyzetének pontos megítélését, miközben láthatóvá válnak az esetleges akadályok és veszélyek.

 

Tekintse meg a tolatókamerát az alábbi modellekben:


Enlarge

SAFETEC® – Teljes körű biztonság

Az Opel átfogóan közelíti meg a biztonság kérdését. Az összes aktív és passzív biztonsági rendszer, amely hozzájárul a vezetés közbeni veszély csökkentéséhez, egy névvel illethető: „SAFETEC®”. Az eredmény: koherens és hatékony védelem az autóban utazó minden személy részére.


Enlarge

Egyszerű a parkolás

Az ADAM leparkol Ön helyett! Amint talált egy parkolóhelyet, csak vegye le a kezét a kormánykerékről, és az ADAM jelzi, mikor kell gyorsítania, fékeznie vagy sebességet váltania a tökéletes, stresszmentes parkolásért.