Menedzsment

IGAZGATÓSÁG.

IGAZGATÓSÁGUNK TAGJAI.

Michael Lohscheller

Az Opel Automobile GmbH vezérigazgatója

 

Michael Lohscheller az Opel Automobile GmbH vezérigazgatója. 2017 júniusa óta áll a hagyományokban gazdag Opel autógyártó élén. 2012 szeptembere óta ő felelt az autógyártó pénzügyeiért.

 

Mielőtt 2012 szeptemberében csatlakozott az Opelhez, Lohscheller az amerikai Volkswagen Group ügyvezető alelnöke és pénzügyi igazgatója volt, ahol sikeres fordulatot vezetett amely jelentős piaci növekedést és profitnövekedést eredményezett.

 

Több mint 20 éven keresztül, amikor olyan vállalatoknál dolgozott, mint a Daimler, a Mitsubishi Motors Europe és a Volkswagen, Lohscheller felelős pozíciókat töltött be pénzügyi, informatikai, a marketing és értékesítés vezetői, beszerzési és logisztikai területeken. 

 

Az 1968. november 12-én született, 1992-ben szerzett üzleti igazgatási diplomát a németországi Osnabrück-i Alkalmazott Tudományok Egyetemen és a spanyol Barcelonai Egyetemen végzett tanulmányai után. 1993 és 1996 között európai marketing menedzsmentet tanult a londoni Brunel Egyetemen, munka mellett diplomázott. Michael Lohscheller házas, két gyermek édesapja.

Frédéric Brunet

Pénzügyi és informatikai ügyvezető igazgató és pénzügyi igazgató (CFO) - Opel Automobile GmbH

 

Az Ecole Centrale de Lyon diplomázott Brunet 2000-ben könyvvizsgálóként kezdte karrierjét a PricewaterhouseCoopersnél. 2004-ben csatlakozott a PSA Peugeot Citroënhez, és számos funkciót látott el. 2017 óta az összes globális kontroll tevékenységet felügyelő vállalat csoportirányítója volt.

 

2014 és 2017 között a Groupe PSA befektetői kapcsolatokért felelős részlegét vezette. Ezt megelőzően a Stratégiai Osztálynál volt, ahol felügyelte a stratégiai projektek ütemezését és pénzügyi hatásait. 2012 és 2014 között Frédéric Brunet nemzetközi tapasztalatokat szerzett a Groupe PSA latin-amerikai régiójának pénzügyi igazgatójaként. 

Xavier Duchemin

Értékesítési, aftersales és marketing ügyvezető igazgató - Opel Automobile GmbH 

 

Xavier Duchemin az Opel Automobile GmbH értékesítési, aftersales és marketing igazgatója. Megbízatása előtt 2018 márciusa óta az Opel / Vauxhall Europe értékesítési igazgatója volt.

 

A párizsi HEC Business School-on szerzett diplomája óta (1991) számos vezető értékesítési és marketing pozíciót töltött be a Groupe PSA-nál. 2017 januárja óta Xavier Duchemin a PSA Retail ügyvezető igazgatója, korábban a Peugeot Franciaország ügyvezető igazgatója, a Citroën Worldwide marketing vezérigazgatója és  a Citroën Egyesült Királyság és Ausztria vezérigazgatója volt. 

Ralph Wangemann

Humánerőforrás és munkaügyi igazgató -  Opel Automobile GmbH

 

Ralph Wangemann 2019 januárja óta az Opel Automobile GmbH emberi erőforrás és munkaügyi igazgatója.

 

Wangemann 1998-ban kezdte karrierjét a General Motors / Opelnél, amikor az Aftersales divízió munkatársaként csatlakozott a céghez. Különböző vezetői pozíciókat töltött be HR területen Németországban és Ausztriában. Legutóbb az Opel / Vauxhall helyettes HR igazgatója és az Opel Németország HR és munkaügyi igazgatója volt.

 

Ralph Wangemann 1970. április 2-án született és a würzburgi Julius Maximilians Egyetemen tanult jogot.