SKIP TO CONTENT
Menedzsment

IGAZGATÓTANÁCS.

AZOK, AKIK AZ IGAZGATÓTANÁCSOT ALKOTJÁK.

Uwe Hochgeschurtz

Az Opel Automobile GmbH vezérigazgatója

 

Uwe Hochgeschurtz az Opel Automobile GmbH vezérigazgatója. 2021 szeptembere óta irányítja a hagyományos autógyártó Opelt. Ezt megelőzően a Renault Németország, Ausztria és Svájc vezérigazgatója volt.

 

A kölni születésű férfi a Stellantis felsővezetői csapatának tagja, és közvetlenül a Stellantis vezérigazgatója, Carlos Tavares alá tartozik.

 

Hochgeschurtz több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az autóiparban. Pályafutását 1990-ben kezdte a Fordnál, ahol különböző vezetői pozíciókat töltött be. Volt például a Ford Svájc értékesítési igazgatója, valamint termékmenedzser és a könnyű haszongépjárművek németországi marketingigazgatója. 2001-ben a VW-hez került, ahol a könnyű haszongépjárművek globális marketingjéért felelt. Három évvel később a Renault-hoz szerződött, ahol az értékesítés, a marketing és a termékmenedzsment területén dolgozott, mielőtt 2016 júniusában kinevezték a Renault Németország vezérigazgatójává.

 

Az 1963. február 27-én született szenvedélyes kerékpáros Németországban (Wuppertal és Köln), Nagy-Britanniában (Birmingham) és Franciaországban (Paris Dauphine) tanult, és üzletvitel és menedzsment szakon diplomázott. Hochgeschurtz házas és három gyermek édesapja.

Frédéric Brunet

Az Opel Automobile GmbH pénzügyi és informatikai ügyvezető igazgatója és pénzügyi igazgatója (CFO)

 

Az Ecole Centrale de Lyon-on végzett Brunet úr 2000-ben könyvvizsgálóként kezdte pályafutását a PricewaterhouseCoopers-nél. 2004-ben került a PSA Peugeot Citroënhez, ahol különböző funkciókat töltött be. 2017 óta ő volt a vállalat csoportkontrollere, aki az összes globális ellenőrzési tevékenységet felügyelte.

 

2014 és 2017 között a Groupe PSA befektetői kapcsolatok részlegét vezette. Ezt megelőzően a Stratégiai Osztályon dolgozott, ahol a stratégiai projektek ütemezését és pénzügyi hatásait felügyelte. 2012 és 2014 között Frédéric Brunet a Groupe PSA latin-amerikai régiójának pénzügyi igazgatójaként szerzett nemzetközi tapasztalatot.

Ralph Wangemann

Az Opel Automobile GmbH személyügyi és munkaügyi igazgatója

 

Ralph Wangemann 2019 januárja óta az Opel Automobile GmbH személyügyi és munkaügyi igazgatója.

 

Wangemann 1998-ban kezdte pályafutását a General Motors / Opel vállalatnál, amikor az értékesítés utáni részleg személyügyi munkatársaként csatlakozott a vállalathoz. Ezt követően különböző vezetői pozíciókat töltött be HR területen Németországban és Ausztriában. Legutóbb az Opel/Vauxhall HR igazgatóhelyettese / németországi HR igazgató és a munkaügyi kapcsolatok igazgatója volt.

 

Ralph Wangemann 1970. április 2-án született, és a würzburgi Julius Maximilians Egyetemen folytatott jogi tanulmányokat.