Skip To Content
Opel nyári gumiabroncs csere
Opel nyári gumiabroncs csere

Az időjárásnak és a használati szokásoknak megfelelő, jó minőségű gumiabroncs elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan autózhasson. Mivel ez a négy tenyérnyi felület az egyetlen kapcsolódási pont a gépjármű és az út között, sok múlhat a gumiabroncsokon, ezért ne feledkezzen meg róluk!

 

Öt év vagy 40 000 km megtétele után már rendszeresen ellenőrizni kell az abroncsok állapotát, lehetőleg képzett szakemberrel, egy Opel Márkaszervizben, aki eldönti, hogy a gumiabroncs alkalmas-e még további használatra, vagy pedig cserére szorul.

 

A tavasz megérkeztével a téli gumiabroncsokat nem ajánlott tovább használni, mert a nyári abroncsoknál lágyabb gumikeverékekből álló, 7 °C alatti hőmérsékletre tervezett, téli abroncsok gyakran a forró aszfalttól még puhábbá válnak. Magasabb hőmérsékleten jobban kopnak, növelik az üzemanyag fogyasztást is, és előfordulhat, hogy deformálódni kezdenek, ami hatással lesz a vezetésre is: erős fékezéskor vagy kanyarokban instabillá tehetik az autót, továbbá a fékút is megnőhet.

 

Az Ön és az Önnel együtt utazók, valamint az Opel járműve biztonsága érdekében bízza az Opel Márkaszervizekre a gumiabroncsok ellenőrzésével, szezonális átszerelésével és tárolásával kapcsolatos teendőket!