Skip To Content
Eredeti keréktárcsák és abroncsok

Bárcsak gumiabroncs lennék, akkor fél évet hotelben tölthetnék

Eredeti Opel keréktárcsák és abroncsok

Tartsa Opeljét menetre készen Opel keréktárcsákkal és abroncsokkal!

Tegye egyedivé Opeljét új könnyűfém keréktárcsakészlettel! Ízlésének vagy igényeinek megfelelően választhat az eredeti Opel keréktárcsák, továbbá négyévszakos-, téli- és nyári gumiabroncsok választékából.

Könnyűfém keréktárcsák

A megnyerő stílusú könnyűfém keréktárcsák szinte az autó ajánlólevelét jelentik. Kifejezik a jármű és vezetője karakterét, legyen az akár lenyűgöző, sportos vagy elegáns. Az Opel kiváló minőségű könnyűfém keréktárcsák széles választékát kínálja, amelyek lehetővé teszik minden Opel tulajdonos számára, hogy megváltoztassa autójának megjelenését úgy és akkor, amikor csak akarja.

 

Az eredeti Opel könnyűfém keréktárcsák nem csupán szép megjelenésűek, hanem olyan kiváló minőségű termékek, amelyek tökéletesen illeszkednek minden egyes Opelhez: Opel mérnökök, Opel technológiával tervezik őket csakúgy, mint az Opel járműveket.

 

Az eredeti Opel könnyűfém keréktárcsák használatának előnyei:

 

  • Kiváló Opel minőség és tökéletes illeszekedés
  • Jobb teljesítmény az átviteli erő és a gördülés szempontjából
  • Jobb képesség az esetleges úthibákon történő biztonságos áthaladáshoz
  • A fékek megfelelő hűtése miatt javított úttartási és fékezési tulajdonságok

 

Az eredeti Opel könnyűfém kerekeknek is szükségük van a törődésre. Néhány tipp a megfelelő karbantartáshoz:

 

  • A jármű mosásakor ne felejtse el a könnyűfém keráktárcsák tisztítását! Sajnos sokan ezt teszik. A kerekek idővel elvesztik a korábbi csillogásukat, ha nem tisztítják rendszeresen az autó többi részével együtt. Miután megtisztította az autóját, a kerekek tisztításának befejezéséhez használjon puha, szöszmentes ruhát, hogy eltávolítsa az esetlegesen fennmaradt szennyeződéseket és szemcséket.
  • Emlékezzen a ragyogásra! Időnként használjon megfelelő mosó és/vagy polirozó folyadékot az eredeti fényezés fenntartásához. Kérje kedvenc Opel Márkaszervize szakembereinek a tanácsát!
  • Ellenőrizze a kerekekek állapotát és sérüléseit! Rendszeres időközönként ellenőrizze vagy ellenőriztesse kerekeit, hogy károsodtak-e, különösen a durva vagy kavicsos utakon történő vezetést követően. Sérülés esetén vizsgáltassa meg kerekei állapotát kedvenc Opel Márkaszervizében!
  • Szakszerűen cseréltesse le kerekeit! Az Opel Márkaszervizek rendelkeznek minden felszereléssel és tudással ahhoz, hogy a gumiabroncsok szerelését professzionálisan biztosítsák.
  • Szakszerűen tároltassa kerekeit abroncsai értékének és élettartamának megőrzése érdekében!

Az Opel abroncshotel

Nincs hol tartania a szezonális abroncsokat? Utál a piszkos gumikkal szenvedni? Az Opel abroncshotel a megoldás!

A megfelelő tárolásnak sok kritériuma van, az Opel Márkaszervizek természetesen rendelkeznek minden felszereléssel és tudással ahhoz, hogy a gumiabroncsok szerelését követően a szakszerű tárolást is biztosítsák. Az időjárásnak, a használati szokásoknak megfelelő gumiabroncs ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan autózhasson, ezért kell őket szakszerűen tárolni ahhoz, hogy évekig problémamentesen használhassuk.

A szakszerű tárolás előtt az Opel Márkaszervizek ellenőrzik a kerekek/gumiabroncsok állapotát, feljegyzik az abroncs profilmélységét és megosztják Önnel az esetlegesen megállapított hibákat.

Kerékcsere

Az Opel Márkaszervizek természetesen rendelkeznek minden felszereléssel és tudással ahhoz, hogy a gumiabroncsok szerelését professzionálisan elvégezzék. Az időjárásnak, a használati szokásoknak megfelelő gumiabroncs elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan autózhasson, ezért ennek megfelelően kell őket kezelni, adott esetben javítani ahhoz, hogy évekig problémamentesen használhassuk.

Minden egyes kerékcsere alkalmával az Opel Márkaszervizek ellenőrzik a kerekek/gumiabroncsok állapotát, feljegyzik az abroncs profilmélységét és megosztják Önnel az esetlegesen megállapított hibákat.

Gumiabroncsok

Készüljön fel Ön is időben a gumiabroncs-cserére és válasszon kedvezményes gumiabroncs ajánlataink közül! Opel Márkaszervizeink szakértői segítenek megtalálni az Opeljére szabott gumiabroncsokat, melyek vezetési stílusának is megfelelnek.

 

Ne kockáztasson! Amint az időjárás megkívánja, rögtön cseréltesse a gumiabroncsokat!

Ne felejtse el lecserélni!

Mivel ez a négy tenyérnyi felület az egyetlen kapcsolódási pont az gépjármű és az út között, sok múlhat a gumiabroncsokon, ezért ne feledkezzen meg róluk!

Állapotfelmérés


Rendszeresen vizsgálja át abroncsait, rendellenes kopást, horzsolásokat, dudorokat, elválásokat, vágásokat vagy bármilyen egyéb – használat során esetlegesen előforduló – sérülést keresve. Vegye figyelembe, hogy az abroncs belső oldalán keletkezhet olyan sérülés, amely szabad szemmel nem látható. Amennyiben úgy gondolja, hogy abroncsa sérült lehet, mindenképpen vizsgáltassa meg kedvenc Opel Márkaszervizében!

Megfelelő nyomás


A gumiabroncsnyomás határozott szerepet játszik a gumiabroncsok élettartamában és biztonságosságában. A gépjárműgyártó által ajánlott nyomásértékek megtalálhatók a járművön: ajtón, ajókereten, tanksapkán, felhasználói kézikönyvben, stb.

A nem megfelelő nyomás következményei nem feltétlenül azonnal jelentkeznek és jelentősen befolyásolják a gépjármű működését és a gumiabroncsok élettartamát. Az alulfújt gumiabroncs túlmelegszik, ami károsíthatja a belső szerkezetet. A túlfújt abroncs sérülékenyebb és érzékenyebben reagál a különféle mechanikai hatásokra (pl. kátyú, útpadka). Az alul- vagy túlfújás csökkenti a gumiabroncs tapadását, ami a futófelület túlzott vagy egyenetlen kopását és károsodását idézi elő.
 
FONTOS! Az abroncsok légnyomását minden esetben hideg állapotukban kell mérni és állítani! Soha ne állítsa (csökkentse) az abroncsok légnyomását meleg állapotban! Azt az abroncsot tekintjük hidegnek, ami legalább 3 órája nem üzemelt, vagy csak 1-2 kilométert futott nagyon alacsony sebességgel. Ne felejste el a pótkerék légnyomását is rendszeresen ellenőrizni!

Tekintettel a korra


Az abroncsok öregedést befolyásoló tényezők sokfélék lehetnek, mint például az éghajlat, a tárolási viszonyok, a hőmérséklet és a páratartalom, illetve használatból adódóan a vezetési stílus, a terhelés, a sebesség, az abroncsnyomás, stb. Ennélfogva lehetetlen előre pontosan megmondani, hogy milyen hosszú életűek lesznek gumiabroncsaink. Nagy általánosságban elmondható, hogy 10 év körül van egy abroncs tényleges élettartama, azonban öt év után már rendszeresen ellenőrizni kell az abroncsok állapotát. A felhasználó által végzett ellenőrzés mellett erősen ajánlott rendszeresen megvizsgáltatni a gumiabroncsot képzett szakemberrel Opel Márkaszervizben, aki eldönti, hogy a gumiabroncs alkalmas-e a további használatra vagy sem.

 

Évszakhoz illő megjelenés


A nyár elmúltával mi is az időjárásnak megfelelőbb lábbelire váltunk. Miért ne adja meg ugyanezt gépjárművének? Amint az időjárás megkívánja, rögtön cserélje gumiabroncsokat a téli/nyári évszakhoz megfelelően. A gumiabroncsok számára a tél 7 °C-on kezdődik, illetve akkor, amikor a napi középhőmérséklet tartósan ezen érték alá esik. Ekkor a nyári gumik jelentősen veszítenek tapadási képességükből, a mintázat sem képes kifejteni hatását, ezáltal sokkal könnyebben megcsúszhatunk nem csupán előzéskor vagy kanyarokban, de fékezések során is.

Tévedés azt hinni, hogy fordítva ez nem probléma: téli abroncsot sem ajánlott nyári időszakban használni. A nyárinál lágyabb gumikeverékekből álló 7 °C alatti hőmérsékletre tervezett téli abroncsok gyakran az extrém forró aszfalttól még puhábbá válnak. Magasabb hőmérsékleten jobban kopnak és előfordulhat, hogy deformálódni kezdenek, ami hatással lesz az abroncsokra: erős fékezéskor vagy kanyarokban instabillá teszi az autót, továbbá fékútjaink is megnőhetnek.

Terhelhetőség és sebesség


Abroncs csere esetén, mindig a gyári elsőszerelt abronccsal megegyező vagy azt meghaladó terhelési és sebesség indexű abroncsot szabad felszerelni. A megengedettnél nagyobb terheléssel futó abroncsok túlmelegedhetnek, ami az abroncs károsodásához vagy hirtelen légvesztéshez vezethet. A túlterhelés –hasonlóan az alacsony légnyomás alkalmazásához– jelentősen rontja a jármű menettulajdonságait és az abroncsok tapadását.

Az abroncsok sebesség indexe nem jelenti azt, hogy a jármű biztonsággal vezethető abban a sebeségtartományban. Súlyos sérüléssel vagy halállal is járhat, amennyiben gépjármű nem a biztonságos és megengedett sebességgel vezeti.


Ha bizonytalan a megfelelő terhelést, illetve sebességindexet illetően, mindenképpen keresse fel kedvenc Opel Márkaszervizét!

Egyensúlyban


Fontos követelmény a gumiabroncs felszerelése után annak statikus, illetve dinamikus kiegyensúlyozása (centírozás). A nem tökéletes anyageloszlás miatt minden forgó testnek van valamilyen mértékű kiegyensúlyozatlansága. Ezt meg kell szüntetni, mert a kiegyensúlyozatlanság az élettartamra, a kopássebességre kifejtett káros hatásán túl lényegesen befolyásolja a jármű menettulajdonságait, illetve stabilitását.

 

A részletekről érdeklődjön Opel Márkaszervizeinkben!