Skip To Content
Műszaki Vizsga

A fiam is, és az autóm is átmegy a vizsgán

Műszaki vizsga

Minden bizonnyal észrevette, hogy hamarosan esedékessé válik Opelje műszaki vizsgája.

Készüljön fel a műszaki vizsgára

Keresse fel kedvenc Opel Márkaszervizét és spórolja meg a felesleges köröket!

Saját és mások biztonsága érdekében közlekedni csak megfelelő műszaki állapotú járművel szabad. A jó műszaki állapot fenntartása érdekében a járművet időszakos műszaki vizsgálaton kell bemutatni, ahol hozzáértő szakember állapítja meg, hogy rendben van, illetve hogy közlekedésre alkalmas-e vagy sem. Mindemellett értékmegőrzés szempontjából is fontos a rendszeresen karbantartott jármű.

 

Hivatalos Opel Márkaszervizeink jogosultak az időszakos műszaki vizsgák elvégzésére, de nem utolsósorban megvan a szakértelmük az alapos átvizsgálásra és karbantartásra.

 

Célszerű a lejárat előtt 2 - 4 héttel elvinni a járművünket műszaki vizsgára, így kellő idő áll rendelkezésre az esetleges javítás(ok)ra. A műszaki vizsga érvényességi idejének lejártát megelőző 30 napon belül elvégzett műszaki vizsga esetén az új érvényességi idő az eredeti lejárat napjától kezdődően számítódik.

 

Alapkövetelmény, hogy a jármű szerkezetei, alkatrészei és tartozékai olyan működőképes állapotban legyenek, hogy a rendeltetésüknek biztonságosan megfeleljenek.

 

A gépjármű műszaki vizsgája előtt többek között az alábbiakat kell ellenőrizni:

 

 1. Világító és jelzőberendezések: ellenőrizze az összes fényforrást, mint fényszórók, helyzetjelzők, irányjelzők, fék- hátrameneti- rendszám megvilágító- ködlámpák, és elakadásjelző. Kérje egy ismerős segítségét a féklámpa megfelelő működésének ellenőrzéséhez.
 2. Rendszámtábla: bizonyosodjon meg róla, hogy a rendszámtábla ép, tiszta és olvasható. Európai jelzésű rendszám esetén a szélvédő jobb alsó sarkában elhelyezett regisztrációs matricával együtt érvényes.
 3. Fékberendezés, rögzítő fék: megfelelő működés, nincs hibajelzés a műszeróra csoportban. Fékbetétek, féktárcsák ne legyenek elkopva!
 4. Karosszéria: komolyabb sérülésektől, korróziótól mentes legyen. Karambolos sérülés, átrozsdásodás nem megengedett!
 5. Kerekek és abroncsok: győződjön meg arról, hogy a kerekek és az abroncsok sérülésmentesek és a futófelület mintázatának mélysége az előírásnak megfelelő. Saját és mások biztonsága érdekében a gumiabroncsokat cseréltessük le, ha nem megfelelő a profilmélység vagy a gyártó által elhelyezett kopásjelző már látható a futófelületen.
 6. Szélvédő, ablakok: ellenőrizze az esetleges külső sérüléseket, illetve ne legyenek szabálytalan üvegfóliázások.
 7. Ablaktörlők: nézze meg, hogy az első, illetve a hátsó ablaktörlőkön található-e szakadás vagy lyuk. Fontos, hogy az ablaktörlő lapátok a szélvédőket tisztán tudják tartani.
 8. Ablakmosó folyadék: töltse fel az ablakmosó folyadék tartályát.
 9. Üzemanyag, hűtőrendszer és motorolaj: ellenőrizze a folyadékszinteket, a szivárgásmentességet, pl. olajfolyás, a kipufogó rendszer állapotát és korrózióját. Műszaki vizsgán sor kerül a kipufogó gáz szennyezőanyag-kibocsátás mérésére is.
 10. Ülések, biztonsági övek, és légzsákok: minden ülésnek, biztonsági övnek, légzsáknak sértetlennek, működőképesnek kell lennie. Ne legyen hibajelzés a műszerfalon!
 11. Jelzőkürt: ellenőrizze a működőképességet.
 12. Jelzőfények: bizonyosodjon meg, hogy gyújtás ráadásakor minden jelzőfény felgyullad, majd kialszik. Ellenőrizze a kilométeróra működőképességét.
 13. Kötelező tartozékok: elsősegély csomag érvényes szavatossággal, elakadásjelző.
 14. Vonóberendezés, ha van: ellenőrizze a sérülésmentességet, továbbá a levehető vonófej legyen a járműben, a vonóhorog műszerfali visszajelzésnek pedig működnie kell

 

A műszaki vizsga előtt keresse fel hivatalos Opel Márkaszervizét, ahol átnézik a gépjárművét, tájékoztatják a szükséges javításokról és az Ön jóváhagyásával elvégzik gépjárműve műszaki vizsgára való felkészítését és utána a műszaki vizsgát is, hogy gépjárműve megfelelő műszaki állapotban legyen!

A részletekről érdeklődjön Opel Márkaszervizeinkben!