Telephelyek

OPEL: OTTHON EURÓPÁBAN ÉS A VILÁGBAN.

Rüsselsheimi szülőhelyétől az Opel márka elterjedt Európában és a világ minden táján. Korszerű gyártási és összeszerelő létesítményeket működtetünk számos európai országban, és autóinkat a világ minden részén értékesítjük. A Dudenhofen tesztközpont a rüsselsheimi központ közelében található.

Opel Magyarország


Opel Southeast Europe Kft. 

2040 Budaörs, Szabadság út 117.

Rüsselsheim: a modern gyártás központja

Az Opel központja a németországi Rüsselsheimben található, ahol a céget több mint 110 évvel ezelőtt alapították. 2002-ben a rüsselsheimi telephely rekord összegű, 750 millió eurós befektetéssel a világ egyik legmodernebb autógyárává vált. Az új üzem éves kapacitása 180 000 jármű. Itt készül a sikeres Opel Insignia. Rüsselsheim modern munkahelyet biztosít mintegy 15 600 alkalmazott számára.

OPEL: OTTHON EURÓPÁBAN ÉS A VILÁGBAN.

Az Opel Európa egyik legnagyobb autógyártója, 2017 augusztusa óta a Stellantis autóipari vállalat része. 2016-ban az Opel körülbelül 1,2 millió járművet adott el. A céget 1862-ben Adam Opel alapította Rüsselsheimben, Németországban, és 155 éve üzemelteti központját a márka szülővárosában.

Opel Tesztközpont

A tesztek és a közúti próbák az autók tervezése és gyártása óta nélkülözhetetlen részét képezik a járműfejlesztésnek. Az Opel Tesztközpont 1964-ben nyílt meg az Opel rüsselsheimi központja közelében. Folyamatosan fejlesztették, hogy a legjobb bizonyítékot szolgáltassák a biztonságos, környezetbarát, dinamikus és megbízható járművek fejlesztésének érdekében. Autójának vezetési teljesítményét befolyásoló minden tényezőt különböző kialakítású pályákon tesztelnek. A fejlett mérnöki létesítmények lehetővé teszik az olyan tényezők pontos tesztelését és mérését, mint a tartósság, a károsanyag-kibocsátás, a biztonság, a teljesítmény és a fogyasztás.

A tesztpálya áttekintése

A tesztpályákon az elmélet valósággá alakul, a jó ötletek pedig elválnak a nem túl jótól. A tesztpályák a következőket tartalmazzák:

 

  • Csúszópad a kanyarodási képesség teszteléséhez
  • 4,8 km-es nagysebességű körpálya akár 250 km/h-s sebességet tesz lehetővé oldalirányú erők nélkül
  • Kényelem és zajmérés a gördülő gumiabroncs zajának, a belső zaj és a vezetési kényelem megállapításához
  • A kínzópálya több mint 900 méteren teszteli az autókat kátyúk és púpok között, vizes felületeken és macskaköveken.  
  • A dombpálya próbára teszi a kormányzást, a sebességváltót és a fékeket akár 30% -os emelkedőkkel és leejtőkkel
  • Az állóképességi tesztpálya sokféle útfelületet kínál, köztük aszfalt- és macskaköveket, hullámokat és számos kanyart, valamint kavics-, iszap-, erdei- és porutakat, víz- vagy sósvizes fürdőt és két rakodási rámpát.
  • A teljesítményterület tökéletes a járműdinamika bizonyításához vagy a járművezetői képzéshez
  • A kezelési pálya pedig 16 kanyarban és mélyedésben halad felfelé és lefelé

Szolgáltatásaink

A Tesztközpont vezetési és mérnöki szolgáltatásai olyan vállalatok számára is elérhetők, amelyek nem tartoznak az Opel Automobile GmbH-hoz. Kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, ha bármilyen kérdése van.

Kapcsolat

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot:

 

Opel Automobile GmbH

Opel Tesztközpont

Am Opel Prüffeld 2

D-63110 Rodgau-Dudenhofen

 

A mérnöki szolgáltatások elérhetősége: Dudenhofen.Einsatzplanung@de.opel.com

Események elérhetősége: Dudenhofen.Testzentrum@de.opel.com