Skip To Content
Telephelyek

Opel: otthon európában és a világban

Rüsselsheimi szülőhelyéről elindulva az Opel márka meghódította egész Európát és a világot. Modern gyártó- és összeszerelő létesítményeket üzemeltetünk számos európai országban, és autóinkat az egész világon értékesítjük. A dudenhofeni tesztközpont a rüsselsheimi központ közelében található.

Opel Magyarország

WAE Kft. 

2040 Budaörs, Szabadság út 117.

Rüsselsheim: a modern gyártás központja

Az Opel cégközpontja a németországi Rüsselsheimben található, ahol a vállalat több mint 110 évvel ezelőtt megalakult. 2002-ben egy 750 millió eurós rekordberuházás révén a világ egyik legmodernebb autógyárává vált. Az új gyár éves kapacitása 180 000 jármű. Itt készül a sikeres Opel Insignia. Rüsselsheim mintegy 15 600 alkalmazottnak biztosít modern munkahelyet.

Opel: otthon európában és a világban

Az Opel Európa egyik legnagyobb autógyártója, amely 2021 óta a Stellantis autóipari vállalat része. 2016-ban az Opel mintegy 1,2 millió járművet adott el. A vállalatot 1862-ben Adam Opel alapította a németországi Rüsselsheimben, és 155 éve a márka szülővárosában van a központja.

Opel tesztközpont

A tesztek és menetpróbák elengedhetetlen részei a járműfejlesztésnek, amióta csak autókat terveznek és gyártanak. Az Opel tesztközpont 1964-ben nyílt meg az Opel rüsselsheimi központja közelében. Folyamatosan tökéletesítették, hogy a lehető legjobb tesztelési hátteret biztosítsák biztonságos, környezetbarát, dinamikus és megbízható járművek kifejlesztéséhez. Az Ön autójának menetteljesítményét befolyásoló minden egyes tényezőt a legkülönbözőbb próbapályákon tesztelik. Fejlett mérnöki létesítmények teszik lehetővé az olyan tényezők pontos tesztelését és mérését, mint a tartósság, a károsanyag-kibocsátás, a biztonság, a teljesítmény és a fogyasztás.

Tesztpályák áttekintése

A tesztpályák azok a helyek, ahol az elmélet a valósággal találkozik. A jó ötletek elválnak a kevésbé jóktól. A következő tesztpályák állnak rendelkezésre:

 

  • Csúszópálya a kanyarodási képesség tesztelésére
  • 4,8 km hosszú körpálya, amelyen akár 250 km/h-s sebesség is elérhető laterális erőhatás nélkül
  • Komfort- és zajmérő pálya a gumiabroncsok és a belső tér zajszintje, illetve a vezetési kényelem meghatározásához
  • A kínzópálya fényt derít mindenre 900 méternyi kátyúval és hepe-hupával, a "hullámlemezzel", macskakővel és köves úttal
  • A hegyi pálya a kormányzást, az áttételt és a fékeket teszteli akár 30 százalékos emelkedőkön
  • A tartóssági tesztpálya számos különböző útfelületet kínál, többek között aszfaltot és macskakövet, hullámokat és számos kanyart, kavicsos, sáros utakat, erdei és földutakat, vizes vagy sós vizes fürdőt és két rámpát
  • A teljesítménymérő terület tökéletes a járműdinamika tesztelésére vagy a járművezetői képzésekre
  • A kezelhetőségi pálya 16 kanyaron és mélyedésen keresztül, hegyen-völgyön át vezet

Tesztelési szolgáltatások

A tesztközpont vezetési és mérnöki szolgáltatásai olyan cégek számára is elérhetők, amelyek nem tartoznak az Opel Automobile GmbH-hoz. További kérdések esetén forduljon bizalommal hozzánk.

Kapcsolat

Kérdés esetén forduljon hozzánk:

 

Opel Automobile GmbH

Opel tesztközpont

Am Opel Prüffeld 2

D-63110 Rodgau-Dudenhofen

 

Mérnöki szolgáltatások ügyében kapcsolattartó: Dudenhofen.Einsatzplanung@de.opel.com

Rendezvények ügyében kapcsolattartó: Dudenhofen.Testzentrum@de.opel.com