Skip To Content
Jellemzők

Új Opel Grandland Plug-in Hibrid

Formaterv

Ambiciózus és merész
Az eddigi legambiciózusabb modellfrissítésünk, az új Opel Grandland plug-in hibrid a merész megjelenést pontos német mérnöki munkával ötvözi, hogy egy olyan SUV-ot hozzon létre, amelyhez nincs fogható. Az új jellegzetes Vizorral, amely a modell arcát alkotja, a Grandland a tipikus SUV-okon messze túlmutató magabiztos hozzáállást és impozáns megjelenést nyújt. 
A fókusz ott van, ahol lennie kell
Az új Grandland plug-in hibrid az Opel új Pure Panel vezetőtérrel van felszerelve. Ez az integrált kijelző átalakítja a vezetési élményt az információk digitális detoxikálásával, szépen leegyszerűsítve és kiküszöbölve a szükségtelen rendetlenséget, zajt és a zavaró tényezőket. 
Az alapoktól kezdve
Amikor kijelentjük, hogy az új Grandland plug-in hibrid nem egy tipikus SUV, az alapoktól kezdve az összes részletre gondolunk. A merész és letisztult Opel család legújabb tagjánál mindent átgondoltak és kidolgoztak a legapróbb részletig, ami jól látható a karosszéria színében is elérhető külső műanyag burkolatokon és a 17”, 18” vagy 19” méretű könnyűfém keréktárcsák sportosságán. 
Feltűnést kelt
Ön sem tipikus... miért lenne az a SUV-ja? Fedezze fel újra az Ön különleges egyéniségét az új Grandland plug-in hibrid kéttónusú tető- és karosszéria-kombinációival, amelyek garantáltan magukra vonják a figyelmet minden alkalommal, amikor Ön beindítja az autót. 
Több mint egy név
A Grandland új modelljelzése egyértelmű bizonyítéka a letisztult, merész dizájnfrissítésnek, amely az Opel SUV-zászlóshajójának egészét jellemzi. Több egy egyszerű feliratnál: utalás a motorháztető alatt megbúvó lenyűgöző hajtástechnológiára, és figyelmeztetés a tettre kész teljesítményre. Ez a legbiztosabb jele annak, hogy az autózás teljesen új korszakába lépett. 
Nézzen szembe a jövővel
A Grandland plug-in hibrid minden szögből egyedülálló. Az orrától a hátsó részig érzékelni fogja a merész formatervezési elemeket és a progresszív tulajdonságokat. A jármű elején az Opel jellegzetes Vizorja elegánsan integrál számos front-end eszközt, érzékelőt és funkciót egyetlen együttesbe. A jármű legvégén szép formájú LED hátsó lámpák harmonikusan idézik a Vizort... a Grandland formatervén mindig van mit felfedezni. 

Innovációk

Intelli-Lux LED Pixel fényszórók
Bemutatjuk az úttörő Intelli-Lux LED® Pixel Light fényszórókat¹ – a fényszóró-technológia új szintjét. Ez a kategóriaelső rendszer jobb látási viszonyokat biztosít éjjel folyamatos távolsági fény használattal anélkül, hogy elvakítaná a szembejövőket. Minden fényszóró 84 LED szegmensből áll, amely az egyes egységek automatikus lekapcsolásával alkalmazkodik a forgalmi körülményekhez.


¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. 
Éjjellátó rendszer
Általában csak a fényszórók segítik a látást, ha sötétben vezetünk. Egészen monstanáig – a Grandlandben debütál a legújabb, éjszakai vezetést segítő innovációnk, az éjjellátó rendszer¹. Egy fejlett infravörös kamera jelentősen javítja a 300 méternél távolabb található, a fényszórók normál hatótávolságán kívül eső dolgok láthatóságát. Testhőmérsékletük révén felismeri és kiemeli a sötétben a gyalogosokat és az állatokat, a képet pedig közvetlenül a digitális fedélzeti kijelzőn jeleníti meg. Ha bármi túl közel kerülne, az automatikus vészfékező rendszer működésbe lép. Ha tehát biztonságosabb éjszakai vezetésről van szó, az új Grandland biztosan nem egy tipikus SUV.
 
¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a járművezető feladata marad. 
Automatikus vészfékezés
A rendszer¹ hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a jármű előtt kialakuló veszélyes helyzetekre. Ha túl közel kerül egy másik autó vagy egy gyalogos, lassít vagy teljesen megállítja a járművet.


¹ Az automatikus vészfékező gyalogosfelismeréssel automatikusan működik az 5-140 km/h sebességtartományban. 5-30 km/h sebességtartományban az ütközéskori becsapódási sebesség csökkentését célzó lassulás mértéke 0,9 g. 30-140 km/h sebességtartományban a rendszer legfeljebb 50 km/h-val csökkenti a sebességet. Ezen a küszöbértéken felül a vezetőnek saját magának kell fékeznie a sebesség további csökkentéséhez. Az automatikus vészfékező gyalogosfelismeréssel működési sebességtartománya az észlelt akadálytól függ (mozgó akadály: 5-140 km/h; fix akadály: 5-80 km/h; gyalogos: 5-60 km/h). Az Opel vezetéstámogató rendszereinek célja a vezető támogatása a rendszerben rejlő korlátok figyelembevételével. A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad 
Parkolóasszisztens¹
A Grandland érzékeli a parkolóhelyet, és bemanőverez. Önnek csak a gázpedált és a féket kell kezelnie. Okos húzás!


¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják.
A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad. 
360 fokos panoráma kamera
Lásson többet, mint amennyit általában szokott, teljes magabiztossággal, még szűk helyeken is. Fejlett 360 fokos kameránk¹ érzékeli az útban lévő tárgyakat, míg Ön a képernyőn követheti a történéseket – így gyerekjáték lesz a parkolás és a tolatás.

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. 
Aktív sávtartó és sávelhagyásjelző

Élvezze a biztonság és a tudatosság magasabb szintjét vezetés közben. Az aktív sávtartó1,2 a sávból való véletlen kisodródás esetén aktívan reagál, és finoman visszakormányozza² a járművet a sávjelölések közé. A sávelhagyásjelző³ figyelmezteti, ha véletlenül kisodródna a sávból.

 

¹ Külön rendelhető.

² A kezeket használat közben a kormánykeréken kell tartani.

³ Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad.

 
Autópálya asszisztens
Az autópálya asszisztens a Grandland rendszereinek innovatív szinergiája, amely ötvözi a fejlett, Stop&Go funkcióval is rendelkező sebességtartót és a sávközéptartót. Félautomata rendszerként működik, amely segíti az autópályán való autózást, egy adott sáv követését vagy az előttünk haladó jármű követését. Egyetlen gombnyomással bekapcsolható, a kormánykerék mozgatásával pedig bármikor visszaveheti az irányítást a rendszertől. 
Nyolcfokozatú automata sebességváltó
Válasszon a négy menetmód közül - elektromos, hibrid, sport és AWD*. A hibrid mód automatikusan kiválasztja a leghatékonyabb opciót, s alacsony sebességnél okosan elektromos módra vált a zéró kibocsátás érdekében. Az automata sebességváltó az alábbi üzemmódokkal rendelkezik:

 • Park (parkolás)
 • Neutral (semleges)
 • Drive (hajtás)
 • Reverse (tolatás)
 • Fokozott regeneratív fékezés

*Összkerékmeghajtású mód csak az összkerékhajtású plug-in hibrid modellhez érhető el.
 

Prémium kényelem

Ergonomikus AGR ülések

Felejtse el a hosszú utakra jellemző hátfájást. A független, német AGR¹ munkacsoport tanúsítványával rendelkező ergonomikus első ülések kimagasló kényelmet biztosítanak hosszú utakon.

 

 • Pihentető üléspozíció
 • 16 irányban állítható²
 • Luxus érzetet keltő bőr kárpitozás²
 • Fűtés és szellőztetés²

 

¹ Az elérhetőség a modellváltozattól függ. A tanúsítvány különböző egészségügyi szakterületek szakértőiből álló független vizsgálóbizottság által kiadott minősítés.

² Külön rendelhető bizonyos felszereltségi szintekhez.

 
Télen is kényelmesen
Győzze le a téli hideget ezekkel a fűthető részletekkel:
 
 • Fűthető első és hátsó ülések¹. Kényeztesse magát és utasait meleg ülésekkel
 • Fűthető kormánykerék¹. Egyetlen gombnyomás, és a kormánykerék felmelegíti az Ön kezét.
 • Fűthető szélvédő¹. Gyorsan leolvasztja a jeget.
 • Fűthető külső tükrök¹. Nincs több jégkapargatás. Lásson tisztán pillanatok alatt.

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. 
Automata csomagtérajtó
Miért nyitná ki a csomagtartót a szokványos módon? A láblendítéssel is működtethető, elektromosan felnyíló csomagtérajtó¹ gyorsan és könnyen kinyitható a hátsó lökhárító alatt végzett láblengetéssel, a nyitógomb megnyomásával, vagy akár távirányítással is.

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. 

Okosautó-funkciók

Infotainment

Az új Grandland plug-in hibrid az Opel legmodernebb, teljesen digitális Pure Panel vezetőterével van felszerelve. A 7" fedélzeti és 10" központi érintőképernyőn gyerekjáték a kapcsolattartás és a szórakozás. Az Apple CarPlay™1,3 vagy Android Auto™2,3 rendszeren keresztül könnyedén csatlakoztathatja okostelefonját a térképekhez és az üzenetküldő szolgáltatásokhoz, a hat tökéletes beállítású hangszórón pedig kitűnő minőségben hallgathatja kedvenc dalait.

 

 • AM/FM és DAB rádió
 • Zeneadatfolyam-lejátszás és kihangosított telefonálás Bluetooth útján
 • Zenelejátszás USB-ről
 • Hangvezérlés a csatlakoztatott okostelefonról

 

¹Az Apple CarPlay™ és az Apple Siri™ az Apple Inc. védjegye, az USA-ban és más országokban bejegyezve.

²Az Android Auto™ a Google Inc. védjegye.

³A kompatibilitás és bizonyos funkciók a készülék típusától és az operációs rendszer verziójától függően eltérőek lehetnek. Készülékei kompatibilitásának ellenőrzéséhez látogasson el a www.apple.com vagy a www.android.com oldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot Opel márkakereskedőjével.

⁴A Bluetooth® a Bluetooth SIG Inc. bejegyzett védjegye.

 
Navigáció

Látogasson el olyan helyekre, ahová általában nem menne el. Az integrált 3D térképpel kéznél van az európai kontinens a Multimedia Navi Pro rendszer 10” érintőképernyőjén, amely élő navigációs szolgáltatásokat1 is nyújt.

 

 • Dinamikus 3D navigáció online forgalmi szolgáltatással az OPELCONNECT rendszeren keresztül
 • Beépített európai térkép adatbázis
 • Érdekes helyek és közbenső úti cél funkciók
 • Hangvezérlés navigáláshoz, zenelejátszáshoz és telefonáláshoz

 

¹Élő navigációs szolgáltatások tartalma: online közlekedési információk, üzemanyagárak, parkolási információk, online POI keresés, töltőállomások online POI keresése, időjárási és útbiztonsági riasztások (nem elérhető Németországban és Svájcban). Az élő navigáció szolgáltatás 3 évig ingyenesen elérhető, utána pedig előfizetési díjhoz kötött. A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme járművenként és országonként eltérő.

 
Vezeték nélküli telefontöltés
A Grandland vezeték nélkül telefontöltőjének¹ köszönhetően nem lesz szükség vezetékekre.
 
 • A vezeték nélküli töltődokk segít a telefonokon.
 • Csak bizonyos okostelefonokkal használható.
 
Figyelem: régebbi telefonok esetében speciális tokra lehet szükség a feltöltéshez.
 
¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. Csak PMA- vagy QI-képes eszközökhöz. Készüléke kompatibilitásának ellenőrzéséhez vegye fel a kapcsolatot Opel márkakereskedőjével.
 
OpelConnect

Okos technológiai rendszerek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások¹, amelyek okosautó-funkciókkal és modern innovációkkal gondoskodnak az Ön biztonságáról, illetve arról, hogy minden utazás izgalmas és hatékony legyen.

 

A nyugalom érzése: a segélyhívás, a műszaki hiba hívás², valamint a Járműstátusz funkciók (a kilométeróra-állás, az üzemanyagszint vagy a karbantartási figyelmeztetések) mindig ellátják Önt a legfontosabb információkkal.

 

Kényelem: távoli elérés szolgáltatás³ az akkumulátorszint ellenőrzéséhez, a töltésvezérléshez és az előkondicionáláshoz a myOpel alkalmazáson keresztül.

 

Okos vezetés: nyugodt autózás az élő navigáció szolgáltatásnak⁴ és az utazáskezelésnek köszönhetően.

 

1 A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme országonként és járművenként eltérő. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez/díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

2 A vészhelyzeti és a műszaki hiba hívás használatához a Szerződési feltételek elfogadása szükséges, amelyhez a jármű megrendelésekor írásbeli beleegyező nyilatkozatot kell tenni a jármű helyének meghatározásához. A szolgáltatás működéséhez mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

3 Csak a Grandland plug-in hibrid modellekhez

4 Az élő navigáció szolgáltatás 3 évig ingyenesen elérhető, utána pedig előfizetési díjhoz kötött. A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme országonként és járművenként eltérő. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez vagy díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

 

Opel+ Tartozékok

Az ön egyéni igényeinek kielégítésére

Fejezze ki önmagát eredeti Opel+ tartozékokkal, és hozza ki a legtöbbet Grandland Plug-in Hybridjéből. Opeljéhez tervezve és tesztelve.

A kép eltérhet az értékesített terméktől.