Skip To Content
Jellemzők

Új Opel Grandland

Formaterv

Ambiciózus és merész
Lejárt a tipikus dolgok ideje. Az Opel merész és letisztult formatervezési filozófiája az új Opel Grandlandet olyan SUV-vá alakította, amelynek nincs párja. A lenyűgözően sportos esztétikum precíz német vonalvezetéssel ötvözve egyedülállóan impozáns megjelenést kölcsönöz a járműnek. Ez a SUV messze túlmutat a tipikus dolgokon. 
A fókusz ott van, ahol lennie kell
Az új Opel Grandland belsejében a lenyűgöző Pure Panel kijelző várja, hogy Ön felfedezze. A vezetési élmény radikális digitális újragondolása megtisztítja és leegyszerűsíti a legtöbb SUV-ra jellemző információs túlterheltséget. Az Opel Grandland ehelyett gyönyörűen racionalizálja az összes adatot, hogy digitális detoxikálást biztosítson, amely kiküszöböli a rendetlenséget, a zajt és a zavaró tényezőket. 
Az alapoktól kezdve
Ha azt állítjuk, hogy semmi sem tipikus az új Opel Grandlandben, akkor azt úgy is gondoljuk. A merész és letisztult Opel család legújabb tagjánál mindent átgondoltak és kidolgoztak a legapróbb részletig és a 17”, 18” és 19” méretben kapható feltűnő könnyűfém keréktárcsák sportosságáig. 
Feltűnést kelt - ez lesz a tipikus
Ön sem tipikus... miért lenne az a SUV-ja? Fedezze fel újra az Ön különleges egyéniségét az új Grandland kéttónusú tető- és karosszéria-kombinációival, amelyek garantáltan magukra vonják a figyelmet minden alkalommal, amikor Ön beindítja az autót. 
Több mint egy név
A Grandland frissített emblémája egyértelmű bizonyítéka a letisztult, merész dizájnfrissítésnek, amely az Opel SUV-zászlóshajójának egészét jellemzi. Több egy egyszerű típusjelzésnél: ez egy utalás a motorháztető alatt megbúvó lenyűgöző hajtástechnológiára, és előzetes ízelítő a tettre kész teljesítményből. Ha egy jelre vár, hogy az autózás teljesen új korszakába lépett, akkor ez az. 
Nézzen szembe a jövővel
Az új Opel Grandland minden szögből kitűnik a tömegből, és merész formaválasztéka, progresszív jellemzői és innovatív technológiája révén mindezt magabiztosan teszi. A lendületes, ikonikus Opel Vizor hegyétől a szépen formált LED-es hátsó lámpák végéig mindig akad még felfedezni való a Grandlanden. 

Biztonság és innovációk

Intelli-Lux LED Pixel fényszórók
Bemutatjuk az úttörő Intelli-Lux LED® Pixel fényszórókat¹ – a fényszórótechnika következő szintjét. Ez a kategóriaelső rendszer jobb látási viszonyokat biztosít, éjjel pedig lehetővé teszi a távolsági mód állandó használatát anélkül, hogy elvakítaná a szembejövőket. Minden fényszóró 84 szegmensből áll, amely az egyes egységek automatikus kikapcsolásával alkalmazkodik a forgalmi körülményekhez.


¹Egyes felszereltségi szinteken opcionális. 
Éjjellátó funkció

Általában csak a fényszórók segítik a látást, ha sötétben vezetünk. Egészen eddig. Most már azonban elérhető a legújabb az éjszakai vezetést segítő innovációnk, a Night Vision¹ éjjellátó funkció. Egy továbbfejlesztett infravörös kamera jelentősen javítja a 300 méternél távolabb található, a fényszórók normál hatótávolságán kívül eső dolgok láthatóságát, és felismeri a sötétben a gyalogosokat vagy állatokat, és a videót közvetlenül a digitális műszerfalon jeleníti meg. Ha bármi túl közel kerülne, az automatikus vészfékező rendszer működésbe lép. Ha Ön tehát a biztonságosabb éjszakai vezetésről beszél, az új Grandland biztosan nem egy tipikus SUV.

 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. Az Opel vezetéstámogató rendszereinek célja a vezető támogatása a rendszerben rejlő korlátok figyelembevételével. A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad.

 
Automatikus vészfékezés

A rendszer¹ hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a jármű előtt kialakuló veszélyes helyzetekre. Ha túl közel kerül egy másik autó vagy egy gyalogos, lassít vagy teljesen megállítja a járművet.

 

¹ Az automatikus vészfékező gyalogosfelismeréssel automatikusan működik az 5-140 km/h sebességtartományban. 5-30 km/h sebességtartományban az ütközéskori becsapódási sebesség csökkentését célzó lassulás mértéke 0,9 g. 30-140 km/h sebességtartományban a rendszer legfeljebb 50 km/h-val csökkenti a sebességet. Ezen a küszöbértéken felül a vezetőnek saját magának kell fékeznie a sebesség további csökkentéséhez. Az automatikus vészfékező gyalogosfelismeréssel működési sebességtartománya az észlelt akadálytól függ (mozgó akadály: 5-140 km/h; fix akadály: 5-80 km/h; gyalogos: 5-60 km/h). Az Opel vezetéstámogató rendszereinek célja a vezető támogatása a rendszerben rejlő korlátok figyelembevételével. A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad.

 
Fejlett parkolássegítő¹

Az Opel Grandland érzékeli a parkolóhelyet, és beirányítja Önt a helyre. Önnek csak a gázpedált és a féket kell kezelnie. Ez egy okos húzás.

 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják.

A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad.

 
360 fokos kamera

Lásson többet, mint amennyit általában szokott, teljes magabiztossággal, még szűk helyeken is. Fejlett 360 fokos kameránk¹ érzékeli az útban lévő tárgyakat, míg Ön a képernyőn követheti a történéseket – így gyerekjáték lesz a parkolás és a tolatás.

 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ.

 
Aktív sávtartó és sávelhagyásjelző
Élvezze a biztonság és a tudatosság magasabb szintjét vezetés közben. Az aktív sávtartó1,2 a sávból való véletlen kisodródás esetén aktívan reagál, és finoman visszakormányozza² a járművet a sávjelölések közé. A sávelhagyásjelző³ figyelmezteti, ha véletlenül kisodródna a sávból.
 
¹ Külön rendelhető.
² A kezeket használat közben a kormánykeréken kell tartani.
³ Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad.
 
Autópálya asszisztens
Az autópálya asszisztens a Grandland rendszereinek innovatív szinergiája, amely ötvözi a fejlett, Stop&Go funkcióval is rendelkező sebességtartót és a sávközéptartót. Félautomata rendszerként működik, amely segíti az autópályán való autózást, egy adott sáv követését vagy az előttünk haladó jármű követését. Egyetlen gombnyomással bekapcsolható, a kormánykerék mozgatásával pedig bármikor visszaveheti az irányítást a rendszertől.
 
¹ Külön rendelhető, nyolcfokozatú automata sebességváltó szükséges hozzá.
 

Prémium kényelem

Ergonomikus active ülések

Felejtse el a hosszú utakra jellemző hátfájást. A független, német AGR¹ munkacsoport tanúsítványával rendelkező ergonomikus első ülések kimagasló kényelmet biztosítanak hosszú utakon.

 

 • Pihentető üléspozíció
 • 16 irányban állítható²
 • Luxus érzetet keltő bőr kárpitozás²
 • Fűtés és szellőztetés²
   
¹ Az elérhetőség a modellváltozattól függ. A tanúsítvány különböző egészségügyi szakterületek szakértőiből álló független vizsgálóbizottság által kiadott minősítés.
² Külön rendelhető bizonyos felszereltségi szintekhez. 
Fűthető részletek

Győzze le a hideget ezekkel a fűthető részletekkel:

 

 • Fűthető első és hátsó ülések¹. Kényeztesse magát és utasait meleg ülésekkel
 • Fűthető kormánykerék¹. Egyetlen gombnyomás, és a kormánykerék felmelegíti az Ön kezét.
 • ThermaTec™ fűthető szélvédő¹. Gyorsan leolvasztja a jeget.
 • Fűthető külső tükrök¹. Nincs több jégkapargatás. Lásson tisztán pillanatok alatt

 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ.

 
Kézhasználat nélkül, elektromosan működő csomagtérajtó

Miért nyitná ki a csomagtartót a szokványos módon? A láblendítéssel működtethető, felfelé nyíló hátsó ajtó¹ rendszer gyorsan és könnyen kinyitható a hátsó lökhárító alatt végzett láblengetéssel, vagy gombnyomással.

 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ.

 

Okosautó-funkciók

Infotainment 1
Az új Grandland plug-in hibrid az Opel legmodernebb, teljesen digitális Pure Panel vezetőterével van felszerelve. A 7" fedélzeti és 10" központi érintőképernyőn gyerekjáték a kapcsolattartás és a szórakozás. Az Apple CarPlay™1,3 vagy Android Auto™2,3 rendszeren keresztül könnyedén csatlakoztathatja okostelefonját a térképekhez és az üzenetküldő szolgáltatásokhoz, a hat tökéletes beállítású hangszórón pedig kitűnő minőségben hallgathatja kedvenc dalait.
 
 • AM/FM és DAB rádió
 • Zeneadatfolyam-lejátszás és kihangosított telefonálás Bluetooth útján
 • Zenelejátszás USB-ről
 • Hangvezérlés a csatlakoztatott okostelefonról
 
¹Az Apple CarPlay™ és az Apple Siri™ az Apple Inc. védjegye, az USA-ban és más országokban bejegyezve.
²Az Android Auto™ a Google Inc. védjegye.
³A kompatibilitás és bizonyos funkciók a készülék típusától és az operációs rendszer verziójától függően eltérőek lehetnek. Készülékei kompatibilitásának ellenőrzéséhez látogasson el a www.apple.com vagy a www.android.com oldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot Opel márkakereskedőjével.
⁴A Bluetooth® a Bluetooth SIG Inc. bejegyzett védjegye.
 
Navigáció

Látogasson el olyan helyekre, ahová általában nem menne el. Az integrált 3D térképpel kéznél van az európai kontinens a Multimedia Navi Pro rendszer 10” érintőképernyőjével, amely élő navigációs szolgáltatásokat1 is nyújt.

 

 • Dinamikus 3D navigáció online forgalmi szolgáltatással az OPELCONNECT rendszeren keresztül
 • Beépített európai térkép adatbázis
 • Érdekes helyek és közbenső úti cél funkciók
 • Hangvezérlésű és strukturált úticél-megadás

 

¹Élő navigációs szolgáltatások tartalma: online közlekedési információk, üzemanyagárak, parkolási információk, online POI keresés, töltőállomások online POI keresése, időjárási és útbiztonsági riasztások (nem elérhető Németországban és Svájcban). Az élő navigáció szolgáltatás 3 évig ingyenesen elérhető, utána pedig előfizetési díjhoz kötött. A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme járművenként és országonként eltérő.
 
Vezeték nélküli telefontöltés

Nincs szükség vezetékekre a Grandland induktív vezeték nélkül töltésrendszerével¹.

 

 • A vezeték nélküli töltődokk segít a krónikusan alultöltött telefonokon.
 • Bizonyos okostelefonokkal használható.

 

Figyelem: integrált tekercsre vagy jacket tokra lehet szükség egyes okostelefonok feltöltéséhez.

 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. Csak PMA- vagy QI-képes eszközökhöz. Készüléke kompatibilitásának ellenőrzéséhez vegye fel a kapcsolatot Opel márkakereskedőjével.

 
OpelConnect
Okos technológiai rendszerek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások¹, amelyek okosautó-funkciókkal és modern innovációkkal gondoskodnak az Ön biztonságáról, illetve arról, hogy minden utazás izgalmas és hatékony legyen.

A nyugalom érzése: a segélyhívás, a műszaki hiba hívás², valamint a Járműstátusz funkciók (a kilométeróra-állás, az üzemanyagszint vagy a karbantartási figyelmeztetések) mindig ellátják Önt a legfontosabb információkkal.

Kényelem: távoli elérés szolgáltatás³ az akkumulátorszint ellenőrzéséhez, a töltésvezérléshez és az előkondicionáláshoz a myOpel alkalmazáson keresztül.

Okos vezetés: nyugodt autózás az élő navigáció szolgáltatásnak⁴ és az utazáskezelésnek köszönhetően.
 
 
¹ A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme országonként és járművenként eltérő. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez/díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

² A vészhelyzeti és a műszaki hiba hívás használatához a Szerződési feltételek elfogadása szükséges, amelyhez a jármű megrendelésekor írásbeli beleegyező nyilatkozatot kell tenni a jármű helyének meghatározásához. A szolgáltatás működéséhez mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

³ Csak a Grandland plug-in hibrid modellekhez

⁴ Az élő navigáció szolgáltatás 3 évig ingyenesen elérhető, utána pedig előfizetési díjhoz kötött. A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme országonként és járművenként eltérő. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez vagy díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.
 

Menetdinamika

Motorok

Tapasztalja meg az erőt és az uralmat attól a másodperctől kezdve, hogy beindítja a motort az Opel Grandland robusztus teljesítményével. Technológiailag továbbfejlesztett hajtásláncok kaphatók az Ön által választott motorral, többek között reaktív 1.2 közvetlen befecskendezésű benzinmotorral¹ és nagy teljesítményű 1.5 Turbo dízel változattal². Mindkét motor 96 kW / 130 LE teljesítményű.

 

¹ (Energiafogyasztás XX,X-XX,X kWh/100 km, CO₂-kibocsátás X g/km, hatékonysági osztály: X)

² (Energiafogyasztás XX,X-XX,X kWh/100 km, CO₂-kibocsátás X g/km, hatékonysági osztály: X)

 
Hatékonyság
Az Opel Grandland alacsony súrlódású, nagy hatékonyságú turbó motorjainak sportos kínálatához választhat manuális vagy zökkenőmentesen működő nyolcfokozatú automata sebességváltót. Mindegyik fejlett, üzemanyag-takarékos, start/stop rendszerrel felszerelt hajtáslánccal rendelkezik. Minden dízelmotor következő generációs károsanyag-kibocsátás szabályozó technológiával rendelkezik. 
Intelli-Grip
A teljesítmény mit sem használ, ha nem uraljuk. Az Intelli-Grip az Opel Grandland dinamikus erőátviteli rendszerének teljesítményét pontosan oda irányítja, ahol szükség van rá a nagyobb tapadáshoz nehéz helyzetekben és a kerekek kipörgésének megakadályozásához. Ez az okos rendszer optimális tapadást és stabilitást biztosít mindenféle felületen, automatikusan beállítja a nyomatékelosztást a kerekek között és módosítja az ESP (elektronikus menetstabilizátor) beállításait. A vezető a középkonzolon található egyszerű tárcsával beállíthatja az Intelli-Grip rendszert sár, hó vagy homok módra - vagy Normál módban hagyhatja, rábízva az Intelli-Grip rendszerre a helyzet figyelemmel kísérését, miközben Ön biztonságosabban és nyugodtabban élvezheti a vezetést a városban vagy az autópályán. 

Opel+ Tartozékok

Az ön egyéni igényeinek kielégítésére

Fejezze ki önmagát eredeti Opel+ tartozékokkal, és hozza ki a legtöbbet Grandlandjéből. Opeljéhez tervezve és tesztelve.

 

A kép eltérhet az értékesített terméktől.