Skip To Content
Jellemzők

Opel Grandland

Formaterv

Ambiciózus és merész
Az Opel merész és letisztult formatervezési filozófiája az Opel Grandlandet olyan SUV-vá alakította, amelynek nincs párja. A lenyűgözően sportos esztétikum precíz német vonalvezetéssel ötvözve egyedülállóan impozáns megjelenést kölcsönöz a járműnek, és minden várakozást felülmúl. 
A fókusz ott van, ahol lennie kell
Az Opel Grandland belsejében a lenyűgöző Pure Panel kijelző várja, hogy Ön felfedezze. A vezetési élmény radikális digitális újragondolása megtisztítja és leegyszerűsíti a legtöbb SUV-ra jellemző információs túlterheltséget. Az Opel Grandland ehelyett gyönyörűen racionalizálja az összes adatot, hogy digitális detoxikálást biztosítson, amely kiküszöböli a rendetlenséget, a zajt és a zavaró tényezőket. 
Az alapoktól kezdve
Amikor azt állítjuk, hogy ez egy teljesen új generációs SUV, az sokkal többet takar, mint csupán egy optikai átalakítást. A Grandland modellt az alapoktól kezdve újraterveztük. Minden tulajdonságát és jellemzőjét kidolgoztak a legapróbb részletig, ami jól látható a lenyűgöző külső burkolatokon, az ingyenes karosszériaszínekben és a 18” és 19” méretű feltűnő könnyűfém keréktárcsák sportosságán. 
Hódító megjelenés
Juttassa kifejezésre az Ön különleges egyéniségét a Grandland kéttónusú tető- és karosszéria-kombinációival, amelyek garantáltan magukra vonják a figyelmet minden alkalommal, amikor Ön beindítja az autót. 
Több mint egy név
A Grandland frissített emblémája egyértelmű bizonyítéka a letisztult, merész dizájnfrissítésnek, amely az Opel SUV-zászlóshajójának egészét jellemzi. Több egy egyszerű típusjelzésnél: ez egy utalás a motorháztető alatt megbúvó lenyűgöző hajtástechnológiára, és előzetes ízelítő a tettre kész teljesítményből. Ez a legbiztosabb jele annak, hogy az SUV-k egy teljesen új generációja érkezett meg. 
Nézzen szembe a jövővel
Az Opel Grandland minden szögből kitűnik a tömegből, és merész formaválasztéka, progresszív jellemzői és innovatív technológiája révén mindezt magabiztosan teszi. A lendületes, ikonikus Opel Vizor hegyétől a szépen formált LED-es hátsó lámpák végéig mindig akad még felfedezni való a Grandlanden. 

Biztonság és innovációk

IntelliLux LED Pixel fényszórók

Bemutatjuk az úttörő IntelliLux LED® Pixel fényszórókat¹ – a fényszóró-technológia új szintjét. Ez a kategóriaelső rendszer jobb látási viszonyokat biztosít éjjel folyamatos távolsági fény használattal anélkül, hogy elvakítaná a szembejövőket. Minden fényszóró 84 szegmensből áll, amely az egyes egységek automatikus kikapcsolásával alkalmazkodik a forgalmi körülményekhez.

 

 
1 Az elérhetőség a kínálattól függ.
Automatikus vészfékezés
A rendszer¹ hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a jármű előtt kialakuló veszélyes helyzetekre. Ha túl közel kerül egy másik autó vagy egy gyalogos, lassít vagy teljesen megállítja a járművet. 

¹ Az automatikus vészfékező gyalogosfelismeréssel automatikusan működik az 5-140 km/h sebességtartományban. 5-30 km/h sebességtartományban az ütközéskori becsapódási sebesség csökkentését célzó lassulás mértéke 0,9 g. 30-140 km/h sebességtartományban a rendszer legfeljebb 50 km/h-val csökkenti a sebességet. Ezen a küszöbértéken felül a vezetőnek saját magának kell fékeznie a sebesség további csökkentéséhez. Az automatikus vészfékező gyalogosfelismeréssel működési sebességtartománya az észlelt akadálytól függ (mozgó akadály: 5-140 km/h; fix akadály: 5-80 km/h; gyalogos: 5-60 km/h). Az Opel vezetéstámogató rendszereinek célja a vezető támogatása a rendszerben rejlő korlátok figyelembevételével. A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad.

Fejlett parkolássegítő¹
Az Opel Grandland érzékeli a parkolóhelyet, és beirányítja Önt a helyre. Önnek csak a gázpedált és a féket kell kezelnie. Ez egy okos húzás. 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják.

A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad.

360° panoráma kamera
A tökéletes látási viszonyoknak köszönhetően még szűk helyeken is magabiztosan manőverezhet. Az Opel Grandland korszerű 360° panoráma kamerája¹ felismeri az Ön útjában lévő tárgyakat, kényelmesen és egyértelműen megjeleníti azokat a képernyőn, így a parkolás és a tolatás gyerekjáték lesz. 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ.

Aktív sávtartó és sávelhagyásjelző
Élvezze a biztonság és a tudatosság magasabb szintjét vezetés közben. Az aktív sávtartó1,2 a sávból való véletlen kisodródás esetén aktívan reagál, és finoman visszakormányozza² a járművet a sávjelölések közé. A sávelhagyásjelző³ figyelmezteti, ha véletlenül kisodródna a sávból. 

¹ Külön rendelhető.

² A kezeket használat közben a kormánykeréken kell tartani.

³ Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a járművezető felelőssége marad.

Autópálya asszisztens
Az autópálya asszisztens a Grandland rendszereinek innovatív szinergiája, amely az adaptív sebességtartót, a Stop&Go funkciót és a sávközéptartót ötvözi. Félautomata rendszerként működik, amely segíti az autópályán való autózást, egy adott sáv követését vagy az előttünk haladó jármű követését. Egyetlen gombnyomással bekapcsolható, és a kormánykerék mozgatásával bármikor visszaveheti az irányítást a rendszertől.
 

¹ Külön rendelhető, nyolcfokozatú automata sebességváltó szükséges hozzá.

Prémium kényelem

Ergonomikus AGR ülések

Az Opel Grandlandben az "Egészséges Hát Munkacsoport" (AGR)¹ által tanúsított ergonomikus első ülések kimagasló kényelmet biztosítanak hosszú utakon.

 

  • Pihentető üléspozíció
  • Akár 10 irányban állítható²
  • Luxus érzetet keltő bőr kárpitozás
  • Fűthető és szellőztethető részletek²
 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. A tanúsítvány különböző egészségügyi szakterületek szakértőiből álló független vizsgálóbizottság által kiadott minősítés.

² Külön rendelhető bizonyos felszereltségi szintekhez.

Fűthető részletek

Győzze le a hideget ezekkel a fűthető részletekkel:

 

  • Fűthető első és hátsó ülések¹. Kényeztesse magát és utasait meleg ülésekkel
  • Fűthető kormánykerék¹. Egyetlen gombnyomás, és a kormánykerék felmelegíti az Ön kezét.
  • ThermaTec™ fűthető szélvédő¹. Gyorsan leolvasztja a jeget.
  • Fűthető külső tükrök¹. Nincs több jégkapargatás. Lásson tisztán pillanatok alatt
 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ.

Kézhasználat nélkül, elektromosan működő csomagtérajtó
Tele van a keze? A láblendítéssel is működtethető, elektromosan felnyíló csomagtérajtó¹ gyorsan és könnyen kinyitható a hátsó lökhárító alatt végzett láblengetéssel, a nyitógomb megnyomásával, vagy akár távirányítással is. 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ.

Okosautó-funkciók

Infotainment 1

A Grandland az Opel legmodernebb, teljesen digitális Pure Panel műszerfalával van felszerelve. Akár 12" digitális műszerfallal és 10" érintőképernyővel, melyekkel gyerekjáték a kapcsolattartás és a szórakozás. Az Apple CarPlay™1,3 vagy Android Auto™2,3 rendszeren keresztül könnyedén csatlakoztathatja okostelefonját a térképekhez, üzenetküldő szolgáltatásokhoz és a hat tökéletes hangolású hangszórón keresztül történő zeneadatfolyam-lejátszáshoz.

 

-AM/FM és DAB rádió

-Zeneadatfolyam-lejátszás és kihangosított telefonálás Bluetooth útján

-Zenelejátszás USB-ről

-Hangvezérlés a csatlakoztatott okostelefonról

 

1 Az Apple CarPlay™ és az Apple Siri™ az Apple Inc. védjegye, az USA-ban és más országokban bejegyezve.

2 Az Android Auto™ a Google Inc. védjegye.

3 A kompatibilitás és bizonyos funkciók a készülék típusától és az operációs rendszer verziójától függően eltérők lehetnek. Készüléke kompatibilitásának ellenőrzéséhez látogasson el a www.apple.com vagy a www.android.com oldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot Opel márkakereskedőjével.

4 A Bluetooth® a Bluetooth SIG Inc. bejegyzett védjegye.

Navigáció

Látogasson el új helyekre! Az integrált 3D térképpel kéznél van az európai kontinens a Multimedia Navi Pro rendszer 10” érintőképernyőjével, amely Elő Navigáció és Élő Navigáció Plusz szolgáltatásokat1,2 is nyújt.

 

• Dinamikus 3D navigáció online forgalmi szolgáltatással az OpelConnect rendszeren keresztül

• Beépített európai térkép adatbázis

• Érdekes helyek és közbenső úti cél funkciók

• Hangvezérlés navigáláshoz, zenelejátszáshoz és telefonáláshoz

 

¹Élő navigációs szolgáltatások tartalma: online közlekedési információk, üzemanyagárak, parkolási információk, online POI keresés, töltőállomások online POI keresése, időjárási és útbiztonsági riasztások (nem kapható Németországban és Svájcban).

² Élő navigációs szolgáltatások tartalma: online közlekedési információk, üzemanyagárak, parkolási információk, online POI keresés, töltőállomások online POI keresése, időjárási és útbiztonsági riasztások (nem kapható Németországban és Svájcban). Az élő navigációs/élő navigációs plusz szolgáltatások 3 évig ingyenesen elérhetők, utána pedig előfizetési díj fizetése ellenében. A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme járművenként és országonként eltérő.

Vezeték nélküli telefontöltés

Nincs szükség vezetékekre a Grandland induktív vezeték nélkül töltésrendszerével¹.

 

  • A vezeték nélküli töltődokk segít a krónikusan alultöltött telefonokon.
  • Bizonyos okostelefonokkal használható.

 

Figyelem: integrált tekercsre vagy jacket tokra lehet szükség egyes okostelefonok feltöltéséhez.

 

¹ Az elérhetőség a kínálattól függ. Csak PMA- vagy QI-képes eszközökhöz. Készüléke kompatibilitásának ellenőrzéséhez vegye fel a kapcsolatot Opel márkakereskedőjével.

OpelConnect

Okos technológiai rendszerek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások¹, amelyek okosautó-funkciókkal és modern innovációkkal gondoskodnak az Ön biztonságáról, illetve arról, hogy minden utazás izgalmas és hatékony legyen.

 

A nyugalom érzése: a segélyhívás, a műszaki hiba hívás², valamint a Járműstátusz funkciók (a kilométeróra-állás, az üzemanyagszint vagy a karbantartási figyelmeztetések) mindig ellátják Önt a legfontosabb információkkal.

 

Kényelem: távoli elérés szolgáltatás³ az akkumulátorszint ellenőrzéséhez, a töltésvezérléshez és az előkondicionáláshoz a myOpel alkalmazáson keresztül.

 

Okos vezetés: nyugodt autózás az élő navigációs/élő navigációs plusz szolgáltatásoknak⁴ és az utazások kezelésének köszönhetően.

 

¹ A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme országonként és járművenként eltérő. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez/díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

 

² A segélyhívás és a műszaki hiba hívás használatához a Szerződési feltételek elfogadása szükséges, a jármű megrendelésekor pedig írásbeli beleegyező nyilatkozatra lehet szükség a helymeghatározás működéséhez. A szolgáltatások használatához hálózati lefedettség és elérhetőség szükséges. A vonatkozó általános szerződési feltételek érvényesek. A műszaki hiba szolgáltatás (Opel Mobilservice) az első regisztrációt követő évben ingyenes, utána díjfizetés ellenében vehető igénybe. További információk az Opel Connectről: www.opel.de/connect. További információk az Opel Mobile Service szolgáltatásról: www.opel.de/mobilservice. A vonatkozó általános szerződési feltételek érvényesek.

 

³ Csak a Grandland hibrid modellhez

 

⁴ Az élő navigáció szolgáltatás 3 évig ingyenesen elérhető, utána pedig előfizetési díjhoz kötött. A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme országonként és járművenként eltérő. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez vagy díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

Menetdinamika

Motorok
Tapasztalja meg az erőt és az uralmat attól a másodperctől kezdve, hogy beindítja a motort az Opel Grandland robusztus teljesítményével. Technológiailag továbbfejlesztett hajtásláncok kaphatók az Ön által választott motorral, többek között reaktív 1.2 közvetlen befecskendezésű benzinmotorral¹ és nagy teljesítményű 1.5 Turbo dízel változattal². Mindkét motor 96 kW / 130 LE teljesítményű. 

¹ (Energiafogyasztás XX,X-XX,X kWh/100 km, CO₂-kibocsátás X g/km, hatékonysági osztály: X)

² (Energiafogyasztás XX,X-XX,X kWh/100 km, CO₂-kibocsátás X g/km, hatékonysági osztály: X)

Hatékonyság
Az Opel Grandland alacsony súrlódású, nagy hatékonyságú turbó motorjainak sportos kínálatához választhat manuális vagy zökkenőmentesen működő nyolcfokozatú automata sebességváltót. Mindegyik fejlett, üzemanyag-takarékos, start/stop rendszerrel felszerelt hajtáslánccal rendelkezik. Minden dízelmotor következő generációs károsanyag-kibocsátás szabályozó technológiával rendelkezik. 

Opel+ Tartozékok

Az ön egyéni igényeinek kielégítésére

Fejezze ki önmagát eredeti Opel+ tartozékokkal, és hozza ki a legtöbbet Grandlandjéből. Opeljéhez tervezve és tesztelve.

 

A kép eltérhet az értékesített terméktől.