Skip To Content

Opel Experimental: a német márka felfedte új, jövőbe mutató tanulmányautójának a nevét

2023. július 5.

  • Világpremier: Opel Experimental a müncheni IAA Mobility kiállításon mutatkozik be
  • Világos jövőkép: A koncepcióautó hatással lesz a jövőbeli sorozatgyártású járművekre
  • Új embléma: Az új tanulmányautó az első jármű, amely büszkén viseli az új Opel "Blitz" márkajelzést

Rüsselsheim.  Az Opel Experimental név felfedésével osztotta meg az első részletet legújabb koncepció autójáról a német márka. Az Opel az elkövetkező hetekben további részleteket közöl majd az újdonságról, mielőtt a müncheni IAA Mobility kiállításon (2023. szeptember 5-10.) a nemzetközi közönségnek is bemutatná az Opel Experimental-t.

 

Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója elmondta: "Ahogy a neve is jelzi, az Opel Experimental világos jövőképet ad majd az egész márka és nem csupán egyetlen modell számára. Megmutatja, merre tart az Opel az elkövetkező években - és a tanulmányautó hatással lesz minden következő generációs sorozatgyártású járművünkre. Az Opel Experimental a megtestesítése mindannak, amit az Opel márkával el akarunk érni"."

 

Az Opel Experimental a következő lépcsőfokát képviseli a kritikusok által is elismert Bold and Pure dizájnfilozófiának, amelyet először a GT X Experimentalban láthattunk. Az új koncepcióautó a márka további markáns megkülönböztetését jelenti a Stellantison belül, új értelmet adva a márka pilléreinek: ezek a Detox, Modern German és Greenovation.

 

Emellett a rüsselsheimi formatervezési központ legújabb alkotása lesz az első Opel, amely büszkén viseli a nemrégiben bemutatott új Opel "Blitz" emblémát. Az élesebb, magabiztosabb új 'Blitz' az Opel legfontosabb grafikai tervezési elvét jelentő iránytű (Compass) középpontjában helyezkedik el, az első, a hátsó és a belső dizájnelemek gerincét alkotja.

 

Az Opel Experimental folytatja a "made in Rüsselsheim" koncepcióautók hosszú és sikeres hagyományát, amely 1965-ben kezdődött, amikor az Opel a legendás Experimental GT-vel az első európai márkaként mutatott be formatervezési tanulmányt.