Skip To Content

Az Opel bemutatja az ikonikus „Blitz” megújult változatát

2023. június 26.

  • Markáns: határozott és magabiztos az új „Blitz”
  • Mindig a középpontban: a Blitz” az Opel Compass kulcsfontosságú eleme
  • Figyelem felhívó: Az új embléma bemutatkozik a müncheni IAA Mobilitás kiállításon
Rüsselsheim. Az Opel ma mutatta be ikonikus emblémájának, a „Blitz”-nek az új értelmezését, amely már 2024-ben megjelenik a sorozatgyártású járműveken. A „Blitz” továbbra is központi eleme lesz az Opel Compassnak, a rüsselsheimi székhelyű autógyártó izgalmas és a kritikusok által is elismert formatervezési filozófiájának, és továbbra is büszkén áll majd az Opel Vizor márka arculatának középpontjában. A villám - vagy németül "Blitz" - szorosan kapcsolódik az elektromossághoz, és ideális embléma az Opel elektromobilitás korszakához való viszonyának szimbolizálására.

"A mi 'Blitz'-ünk aktuálisabb, mint valaha. Nemcsak az innováció és a mobilitás demokratizálása iránti elkötelezettségünket szimbolizálja, hanem azt az elkötelezettségünket is kifejezi, hogy 2028-ra teljesen elektromos márkává váljunk Európában. Idén már 15 villamosított modell lesz a portfóliónkban, és büszkén mondhatjuk, hogy az Opel elektromos" - mondta Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója.

 

"A 'Blitz' a Bold and Pure (Erőteljes és Letisztult) filozófiánk ikonja. A markáns és magabiztos új 'Blitz', metszi az őt körül ölelő gyűrűt, az ikonikus emblémánknak progresszív, modern megjelenést kölcsönözve. Büszkén helyezkedik el az iránytűnk (Compass) középpontjában, ez a legfontosabb grafikai tervezési alapelvünk. Az iránytű az elülső, hátsó és belső dizájnelemek gerincét alkotja" - mondta Mark Adams, a formatervezési alelnök.

 

A német autógyártó az elkövetkező években fokozatosan vezeti be az új "Blitz" arculatot a termékpalettáján, az első szériaautó 2024-ben kapja meg az új emblémát. Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója azonban bejelentette, hogy az új „Blitz” már idén hangsúlyosan megjelenik: "Az IAA Mobility a világ egyik legnagyobb autókiállítása, ezért tökéletes helyszín arra, hogy büszkén mutassuk be a nagyközönségnek az új 'Blitz'-ünket. Ezenkívül a standunkra egy meglepetést is tervezünk, és reméljük, hogy müncheni jelenlétünk a látogatók számára izgalmas lesz".