Skip To Content

7.390.000 forinttól rendelhető a szinte full extrás új Opel Astra

2022. január 19.
 • Az induló ár a Business Edition kivitelhez tartozik, 1.2 literes 110 lovas benzinmotorral és Opel finanszírozással
 • Megvannak a Sports Tourer árak is: 350.000 forint felár az ötajtóshoz képest
 • Mindkét karosszéria változat mostantól rendelhető
 • Az új Astrát az Opel németországi főhadiszállásán tervezték, fejlesztették, és ott is gyártják

Budapest/ 7.390.000 forinttól indul az új Opel Astra, ez az 1.2-es benzinmotoros ötajtós Business Edition ára Opel finanszírozással. Az Opel az új Astrában tudatosan nem kínál „lecsupaszított” alapváltozatot, a Business Edition egy rendkívül gazdagon felszerelt modell, amely a vásárlói visszajelzések és a piaci tapasztalatok alapján minden lényeges és népszerű biztonsági és kényelmi felszerelést tartalmaz. Az alapfelszereltséghez tartozik:

 

 • 16” könnyűfém keréktárcsák
 • Metálfényezés
 • Pure Panel vezetőtér 10”+10” képernyőkkel
 • Vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto
 • 10 irányban állítható AGR vezetőülés
 • Ülésfűtés elöl
 • Fűthető, bőrborítású kormánykerék
 • Parkolóradar elöl és hátul 180 fokos tolatókamera
 • Automata légkondicionáló
 • Sötétített hátsó és hátsó oldalsó ablakok
 • Kulcs nélküli indítás
 • Elektromos rögzítőfék
 • Adaptív LED fényszórók
 • LED hátsó lámpák
 • LED ködfényszórók
 • Elektromosan állítható, fűthető külső tükrök
 • Esőérzékelő
 • Kartámasz a középkonzolon, zárható tárolóval
 • 6 hangszóró
 • 2 db USB-C port 15 W gyorstöltés

 

A részletes árlista az opel.hu oldalán, ezen a linken található: https://www.opel.hu/autok/astra-modellek/astra/hatchback/brochures-pricelist.html

 

Az árlistán a listaárak alatt található a kedvezményes ár, ami az Astra Business Edition kivitel esetében 1.2 literes 110 lovas benzinmotorral 7.590.000 forint, ha ezt Opel Finanszírozással veszi valaki, akkor érvényes a 7.390.000 forintos induló ár.

 

A különböző felszereltségi szintek összevetése a fotókkal együtt a sajtóoldalról letölthető anyagok között egy pdf fájlban van.

 

Az új Opel Astra világpremierje tavaly szeptemberben volt Németországban, a magyarországi bemutató pedig november közepén. Az Opel kompakt kategóriás sikermodelljének teljesen új, hatodik generációja látványos formákkal érkezik, kívül az Opel Vizorral, belül a teljesen digitális Pure Panel-lel, és olyan csúcsszínvonalú technológiákkal, mint az adaptív IntelliLux LED® Pixel fényszórók legújabb változata. Az új Astrával a német márka új fejezetet nyit a modell 30 éves sikertörténetében: a rüsselsheimi kompakt története során most először villamosított hajtással is elérhető. Az Opel plug-in hibridként kétféle teljesítmény-változatban kínálja az új Astrát. Egy évvel az új sorozat piaci bemutatkozása után az Astra tisztán akkumulátoros-elektromos hajtású Astra-e változatban is piacra lép. A villamosított hajtásláncok mellett az új modell magas hatásfokú benzin-, és dízelmotorokkal is elérhető lesz, alacsony belső ellenállású hatfokozatú kézi sebességváltóval, és nyolcfokozatú automatával.

Az új Astra hajtáslánc választékában mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt, hiszen az Opel palettáján először az Astra kínál majd tisztán elektromos hajtást, plug-in hibridet és belső égésű erőforrásokat egyaránt. A teljesítménypaletta 81 kW-tól (110 LE) egészen 165 kW-os (225 LE) rendszerteljesítményig terjed – azaz a vezetés élvezete garantált. Az Opel a vezetés élményét kiemelkedő hatékonysággal és környezettudatossággal kombinálja kompakt kategóriás sikermodelljének legújabb generációjában.

“Az új Opel Astra különleges, hiszen az Opel új korszakának meghatározó modellje. Ez egyaránt igaz a teljes hajtáslánc kínálatra a tisztán elektromos változattal bezárólag, mint az osztályelső technológiákra, és a látványos formatervre. Az Opel új mércét állít az Astrával, aminek így mindene megvan ahhoz, hogy ismét bestsellerré váljon.” – mondta az Opel vezérigazgatója, Uwe Hochgeschurtz.

Opel Vizor IntelliLux LED® Pixel világítással: látvány, és csúcstechnológiák

Az új Opel Astra a márka formai állásfoglalása. Dinamikusabb, mint valaha, tiszta, feszes felületekkel, felesleges formaelemek nélkül, az Opel új márkaarcával, az Opel Vizorral. Első pillantásra egyértelmű, hogy ez az Astra egy új korszak meghatározó új modellje.

 

2015-ben bemutatott elődjéhez hasonlóan az újdonság számos, korábban csak a drágább modellekre jellemző újdonságot is hoz a kompakt kategóriába. Az Astra nappallá tudja változtatni az éjszakát: az adaptív IntelliLux LED® Pixel fényszórók egyenesen az Opel zászlóshajójából, az Insigniából érkeztek, és összesen 168 LED szegmenssel világítanak. Ez a megoldás utat mutat nem csak a kompakt osztályban, de a középkategóriában is.

 

Az utastér változása időugrásszerű az Astra új generációjában. Az új, és teljesen digitális  Pure Panel vezetőtérrel az analóg műszerfal immár a múlté: új, modern grafikájú, letisztult és intuitívan kezelhető ember-gép interfész (HMI) váltotta le. Az új Astra fedélzeti rendszerei a nagyméretű érintőképernyőkön keresztül gyorsan és intuitívan kezelhetők, olyan egyszerűen akár egy okostelefon. Az Opel tervezői és mérnökgárdája különös figyelmet fordítottak arra, hogy a vezetőhöz az összes fontos információ anélkül jusson el, hogy túlterhelnék őt felesleges adatokkal vagy funkciókkal. Mindemellett a legfontosabb funkciók (mint például a fűtés-szellőzés kezelése) változatlanul fizikai gombokkal és kapcsolókkal működtethetők.

 

Az új kompakt modell tipikusan opeles jellemzője a kiváló üléskomfort. Az első ülések házon belüli fejlesztésűek, és AGR (Egészséges Hát Munkacsoport) minősítésűek, példaértékű ergonómiájukkal kiemelkedően kényelmesek, különösen a hosszú utakon. A vezető munkáját csúcstechnológiás asszisztens rendszerek segítik a head-up kijelzőtől a félautomata sávváltást is kínáló sávközéptartó rendszerig.Utóbbi az autó valamennyi kamerájának és érzékelőjének munkáját összehangolva képviseli az Opel vezetéstámogató rendszereinek következő generációját, a 360 fokos kamerát is beleértve.

Dinamikus és pontos irányíthatóság, “autópálya kompatibilis” fékrendszer és stabilitás

Az új Astra 4,374 mm hosszú, 1,860 mm széles, és mindössze 4.0 mm-rel hosszabb elődjénél. A tengelytáv viszont 13 milimétert nyúlt, így 2,675 mm-es. Izmos, határozott kiállása ellenére az új Astra állítható padlómagasságú csomagtere ledöntött hátsó ülésekkel akár 1,250 liternyi teret is kínálhat.

 

Az új Astra a különösen flexibilisen alakítható és többféle hajtásmód befogadására is alkalmas EMP2 padlólemez harmadik generációjára épül, úgy, hogy az Opel DNS-e már a fejlesztés legelején is jelen volt a folyamatokban. Mindez azt jelenti, hogy az új modell vezethetőségét és menetdinamikai jellemzőit a lehető legnagyobb gonddal tervezték meg, így az újdonság – akárcsak a többi Opel – eleve “autópálya kompatibilisnek” született. Más szavakkal: a nagysebességű menetjellemzők tökéletessége a fejlesztés egyik első számú célja volt.

 

A kormányzás, és a felfüggesztés oldalerőkkel szembeni merevségét – McPherson futómű dolgozik elöl, és csatolt lengőkaros a felfüggesztés hátul – eleve úgy állították be, hogy a szerkezet hossztengely menti csavarodási ellenállása a lehető legnagyobb legyen. Az új modell fékteljesítménye magas, viselkedése ívmenetben éppúgy stabil, mint egyenesben. Az új Astra torziós merevsége 14 százalékkel magasabb elődjénél.

 

Az új Opel Astra tehát mostantól megrendelhető, az első autók várhatóan március végén, április elején érkeznek meg a márkakereskedésekbe.  A kupés vonalú, sportos ötajtós karosszériaváltozat mellett rendelhető az elegáns Astra Sports Tourer kombi is – ennek az érkezése a nyár elejére várható. Egy évvel az új generáció bemutatkozása után – azaz 2023-ban -  az akkumulátoros-elektromos hajtású Astra-e is csatlakozik a palettához. Az új Astrát az Opel főhadiszállásán, a németországi Rüsselsheim városában tervezték, fejlesztették, és ott is készül – made in Germany.