Skip To Content

Az Opel a decemberi értékesítésben a negyedik helyre jött fel, éves összesítésben is top tízes az importőri sorrendben

2022. január 05.
  • 2022 – további növekedés várható: „Amit le tudunk gyártatni, azt el is tudjuk adni”
  • Az első magyar Astra 30. születésnapja
  • Piacra kerül az Astra legújabb generációja és érkezik a megújult Grandland
  • Az új Movanoval teljes az Opel kishaszonjármű paletta és valamennyi modell kapható elektromos változatban is

Budapest/ Nehéz, de sikeres évet zárt az Opel Magyarországon. A márka nemcsak az egész iparágat sújtó gyártási problémákkal kellett, hogy szembe nézzen, de az importőr váltással együtt járó átállás, az év eleji készlethiány további nehézségeket jelentett. Januárban 111 eladott autóval és alig több, mint 1 százalékos piaci részesedéssel indult a Wallis égisze alatt az új Opel fejezet, hogy azután hónapról hónapra növekedve, decemberben már 779 eladott autóval és 7,11%-os piaci részesedéssel a havi importőri ranglista negyedik helyére jusson fel a márka. Éves szinten is visszakerült a top tízes listára az Opel, az összértékesítés 5.552 autó volt.

 

Az idei évnek az Opel friss és piaci sikerrel kecsegtető személyautó és kishaszonjármű választékkal indul neki. Dalos Attila, az Opel magyarországi igazgatója kiemelte, hogy miközben jön az új Astra és továbbra is népszerű az európai kategória-első Corsa, jelentős potenciál van a megújult SUV modellekben, ahol a Mokka és a Crossland mellé megérkezik a legnagyobb családtag, a Grandland is. Egyébként az Opel modellenkénti eladási ranglistáját a tavalyi eladások alapján a Crossland vezeti, második helyen van a Corsa és harmadik az Astra.

 

Az új Astra piaci bevezetése egybeesik a modellhez kapcsolódó jelentős magyarországi évfordulóval. Március 13-án lesz 30 éve, hogy Szentgotthárdon Antall József miniszterelnök levezette a szalagról az első Magyarországon gyártott személyautót, az első Opel Astrát. Az „Íme az első!” feliratot viselő ikonikus fehér F Astra a Közlekedés Múzeum tulajdonában van, de az Opel szándékai szerint az évforduló alkalmával „megmutatja magát.”

 

A kishaszonjárművekről érdemes külön is szólni, hiszen ezen a piacon 2021-ben kifejezetten jól szerepelt az Opel. Az eladott 1399 haszonjármű 6,09%-os piaci részesedést jelentett, ami az importőri rangsorban az 5. helyre volt elég. Az idei évben ráadásul jön az új Movano, amely teljessé teszi az elmúlt években megújult palettát. Fontos, hogy valamennyi Opel haszonjármű elérhető teljesen elektromos meghajtással is – tehát itt is erős a növekedési potenciál.

 

Dalos Attila szerint az idei eredményeknek igazán az szab határt, hogy mennyi autót tud az Opel behozni. “2022 eladásait nehéz megjósolni, akár duplázhatnánk is a tavalyi számot… hogy az elérhető autók száma mit enged, azt nem tudjuk. Most úgy néz ki, hogy mindent, amit le tudunk gyártatni, azt el is fogjuk tudni adni”.