Skip To Content
Az Opel bestsellerének új sorozata - új Opel Corsa

Látványosabb, letisztultabb, sokszínűbb: az Opel bestsellerének új sorozata - új Opel Corsa

2023. október 16.

  • Csúcstechnika: az értékesítési rekorder kisautó Opel Vizor márkaarculattal, új műszerfallal és számos technológiai újdonsággal
  • Választék: új, 115 kW/156 LE teljesítményű villanymotor, és akár 405 km-es hatótáv (WLTP1)
  • Jön: az új Corsa az első Opel, 48 Voltos hibridhajtással
Rüsselsheim. Itt az új Opel Corsa – modernebb, digitálisabb és sokoldalúbb, mint valaha. A közelmúltban, a Müncheni Autószalonon bemutatott sikermodell legfeltűnőbb újdonsága az Opel Vizor megjelenése az orrán, valamint a csomagtér fedelének közepén keresztülhúzódó Opel felirat. A Corsa még az idén, az év vége előtt megérkezik a hazai márkakereskedésekbe.

Csúcstechnológiák teszik még kellemesebbé a vezetést. A rendelhető, teljesen digitális műszerfal – a Qualcomm Technologies Snapdragon Cockpit platformján – új, intuitívan kezelhető infotainment rendszert kínál, a színes érintőképernyők át lójának nagysága a 10 colt is elérheti. Az adaptív működésű, és vakításmentes Intelli-Lux LED mátrix fényszórókat éppen a Corsa hozta el a kisautók szegmensébe, még 2019-ben. Az új, továbbfejlesztett rendszer immár összesen 14 LED-del világít.

A motortérben is csúcstechnika lakik. A Corsa Electric mostantól nagyobb teljesítményű villanymotorral is elérhető, az új akkumulátorral pedig akár 405 km is megtehető egyetlen feltöltéssel (WLTP). A Corsa ráadásul – az Opel kínálatában elsőként – 48 V-os hibrid hajtáslánccal is megjelenik. A magas hatásfokú benzinesektől, a hibrideken át egészen a tisztán elektromosokig, az új Corsa mindenki számára kínál megfelelő hajtásmódot.

Minden, ami kell: az új Corsa és a Corsa Electric felszerelése kifejezetten gazdag

Már a Corsa belépő modellje is számos vezetői asszisztensrendszert kínál alapáron. A listán megtalálható a gyalogosfelismerős automatikus vészfék, a sávtartó és a fáradtságjelző is. A manőverezést és a parkolásokat további elektronikus kiegészítők teszik még egyszerűbbé, köztük az oldalirányú manőverezést segítő elektronika és az új, nagyfelbontású panoráma-tolatókamera. Az új Corsa megjelenése is modernebb és stílusosabb lett: orrán megjelent a márka jellegzetes “arca”, az Opel Vizor, a hátsó felirat pedig immár a csomagtér ajtajának közepén fut keresztül.

A tisztán elektromos, és így lokálisan emissziómentes üzemű hajtásláncok kedvelői az újonnan bevezetett 115 kW/156 LE teljesítményű, és akár 405 km-es hatótávolságra is képes változat előnyeit élvezhetik. (WLTP2). Már az elindulás pillanatában elérhető 260 Nm-es forgatónyomatéki csúcsával különleges vezetési élményt kínál.

A gazdag alapfelszereltségen kívül az elektromos változat digitális vezetőinformációs központot, Multimedia rádiót (vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatással), színes érintőképernyőt, automata légkondicionálót, 7.4 kW-os fedélzeti töltőt, regeneratív fékrendszert, hőszivattyús fűtést és 16 colos “Diamond Cut” könnyűfém kerékkészletet is kínálnak.

Gazdag felszereltségével az új Corsa kellemes és modern atmoszférát teremt. Ennek csúcsa a megrendelhető, teljesen digitális felépítésű műszerfal új infotainment rendszerrel (felszereltségtől függően), a Qualcomm Technologies2 integrált Snapdragon platformjának alapjain. Így most először, az Apple CarPlay és az Android Auto vezeték nélkül is használható az új rendszeren keresztül, és az erre alkalmas telefonok vezeték nélküli töltése is lehetséges.

[1] Hatótávolság a WLTP ciklus alapján (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). A valós hatótávnagymértékben függ az útvonaltól, a külső hőmérséklettől, a fűtés és a hűtés használatától, illetve annak módjától, és az utastér előhűtésének illetve előfűtésének használatától.

[2] A Snapdragon a Qualcomm Technologies, Inc. és/vagy vállalatainak terméke. A Snapdragon a Qualcomm bejegyzett védjegye.