Skip To Content
Töltőkábelek

A megfelelő kábel elektromos autójához

Elektromos autójának töltésére számos lehetőség áll rendelkezésére - az otthoni töltőpontoktól kezdve az egyenáramú gyorstöltő állomásokig, amelyek már mindenhol elérhetők Németországban

A spontán megoldás: hálózati csatlakozó

1,8 kW

 

A hagyományos háztartási konnektorról történő töltés a legegyszerűbb töltési megoldás: nincs szükség telepítésre, és a megfelelő Mode 2 töltőkábel (Type 2, 1,8 kW-ig) alapfelszereltségként jár az elektromos autókhoz. Előny: Ön mindig rugalmas marad. Hátrány: az aljzatok és különösen a kábelek nem elektromos autók tartós töltésére lettek tervezve.

 

A jármű és a töltőport közötti kommunikációt az úgynevezett kábelen belüli vezérlődoboz (ICCB) teszi lehetővé. Biztonságot nyújt a teljes töltési folyamat során.

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő az Ön számára, ha...

 

... nem talál nyilvános töltőállomást, és például egy barátja házában kell feltöltenie autóját.

... plug-in hibridje (PHEV) van, ami éjszaka feltölthető2.

 

Elektromos autója rendszeres feltöltéséhez azonban fali töltőink egyikét ajánljuk.

Teljesítmény-optimalizált töltés: a Legrand Green'up rendszere

3,7 kW

 

A Legrand Green'up aljzat egy teljesítmény-optimalizált aljzat, amely maximális teljesítményt nyújt rövidebb töltési idővel, legfeljebb 16 A töltőárammal és a változattól függően 3,7 és 22 KW közötti töltési teljesítménnyel. A töltőállomások applikáción és Bluetooth-on keresztül működtethetők.

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő az Ön számára, ha...

 

 ...általában naponta jóval 200 km alatti távot autózik.

...otthon ritkábban tölti fel az autóját, mint például a munkahelyén.

 ...plug-in hibridje (PHEV) van, ami kb. 4 óra alatt feltölthető2.

Gyorsabb töltés: otthon vagy menet közben

7,4 kW / 11 kW

 

Szeretné otthon gyorsabban feltölteni elektromos autóját? Akkor a fali töltő éppen Önnek való. Falra vagy oszlopra szerelhető.

 

Az Opel különböző típusú fali töltőket és okos fali töltőket kínál, mindkét típus illik autója fedélzeti töltőjéhez (OBC): az egyfázisú és a háromfázisú változat is.

 

Egyébként: partnerünk, az Alte-Go nem csak a legjobb választás a telepítéshez, hanem tökéletes szolgáltatást is nyújt a töltési megoldáshoz 

 

Tipp: A fali töltők általában egy tartósan telepített Mode 3 töltőkábellel vannak ellátva. Elektromos autóját így szükség esetén egy nyilvános AC töltőállomáson is feltöltheti, ezért érdemes mindig magával vinnie ezt a kábelt.

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő az Ön számára, ha...

 

 ... rendszeresen otthon vagy menet közben tölti elektromos autóját.

... a napközben elhasznált energiát éjszaka szeretné pótolni.

Nyilvános villámtöltés
A DC villámtöltő állomások gyakran az autópályák töltőállomásainál és a nagyvárosok központjaiban találhatók. Képzelje el, hogy tart egy 30 perces kávészünetet, és ez idő alatt a Corsa-e akkumulátora 80%-ra töltődik!1
 

A Mode 4 töltőkábel fixen fel van szerelve a DC gyorstöltő állomásra.

 

Megjegyzés: csak a teljesen elektromos járműveink (BEV) rendelkeznek hozzáféréssel a DC gyorstöltő állomásokhoz (Combined Charging System, CCS4). Az alacsony akkumulátorkapacitás miatt ott nem lehet feltölteni a plug-in hibrideket (PHEV).

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő az Ön számára, ha...

 

 ...hosszabb távolságokat tesz meg, és útközben újra kell töltenie.

A sokoldalú: univerzális töltő

1,8 - 11 kW

 

Az univerzális töltővel minden lehetséges: háztartási konnektorokból, ipari aljzatokból (telepítés szükséges) és nyilvános váltóáramú töltőállomásokról is tud tölteni.

 

Az univerzális töltő akár 22 kW teljesítményt is biztosít - feltéve, hogy van egy háromfázisú ipari aljzat (CEE16, háromfázisú áram). Ha hagyományos háztartási aljzathoz csatlakoztatja, akkor a Mode 2 töltőkábel teljesítményét biztosítja.

 

Tipp: Az univerzális töltő ideális külföldön történő töltéshez! A különböző aljzattípusokhoz való adapterek megtalálhatók Opel+ tartozékkatalógusunkban.

 

 

Különböző csatlakozóaljzat típusokhoz adapterek kaphatók az Opel+ Online tartozékkatalógusban.

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő az Ön számára, ha...

 

 ...éjszaka kényelmesen tud otthon tölteni.

...teljes mértékben kihasználja elektromos autója hatótávját, majd otthon újra feltölti.

... az univerzális töltőkábelt otthon fali töltőként használja.

... néha hosszabb távolságokra utazik, és szeretné magával vinni az univerzális töltőkábelt, hogy bárhol tölthessen, ahol megfelelő aljzatot talál.

 

Tipp: Ha rendszeresen tölt útközben, javasoljuk, hogy otthon fali töltőt, menet közben pedig egy Mode 3 töltőkábelt használjon.

 

1 Az érték a Corsa-e modellre vonatkozik. A töltési idő többek között a járműbe beépített fedélzeti töltő (OBC) teljesítményétől, a töltőkábeltől, valamint a használt töltőállomás típusától és teljesítményétől függ.

2 Az érték a Grandland PHEV AWD modellre vonatkozik. A töltési idő többek között a járműbe beépített fedélzeti töltő (OBC) teljesítményétől, a töltőkábeltől, valamint a használt töltőállomás típusától és teljesítményétől függ.

3 Ha a teljesítmény-optimalizált töltőkábelt háztartási aljzathoz csatlakoztatja, akkor az ugyanazt a töltési teljesítményt biztosítja, mint a Mode 2 töltőkábel.

4 A Kombinált töltőrendszer (CCS) csatlakozó a Type 2 csatlakozó továbbfejlesztett változata, amely két tápcsatlakozóval rendelkezik és gyorsabb töltést biztosít.

Opel töltési tartozékok elektromos autókhoz

Annak érdekében, hogy Ön mindig rugalmas maradjon, fontos, hogy elektromos autóját mindenhol fel tudja tölteni, ahol csak lehetséges. A lehetőségek a hagyományos aljzatoktól kezdve az fixen telepített töltőállomásokon, például a fali töltőkön át a gyorstöltő állomásokig terjednek. Elmagyarázzuk, hogy milyen különböző töltőkábelek kaphatók, és hol vásárolhatja meg őket.

Mindent a töltőkábelekről és a csatlakozókról

Naprakész információk a töltőkábelekkel és csatlakozókkal kapcsolatban

Minden Opel elektromos autó alapfelszereltségként Type 2 töltőkábellel rendelkezik, ami már a kezdetektől egyszerű töltést biztosít. Mivel a különböző mobilitási profilokhoz különböző töltési megoldások illenek, Opel tartozékkatalógusunkban különböző típusú töltőkábeleket talál. Pontosan elmagyarázzuk, hogy milyen kábelekre van szüksége.

Melyik töltőkábel mire a legalkalmasabb?

A háztartási alapkábel (Type 2) ideális az egyszerű, háztartási aljzatról történő töltéshez. De csak akkor érdemes ott tölteni, ha nincs más lehetőség.

A meghosszabbított háztartási kábel (3,7 kW) jó választás az otthoni töltéshez - különösen akkor, ha naponta kevesebb mint 200 km-t vezet, és autóját általában útközben tölti.

Ez a két alapkábel a plug-in hibridekhez is jól használható, mivel azok kisebb akkumulátorait mindössze 4 óra alatt lehet teljesen feltölteni.

Az egyfázisú vagy háromfázisú Mode 3 kábelek ideálisak, ha nyilvános töltőállomásokat használ, például azért, mert otthonra nem tud töltőt telepíteni. A 3 fázisú kábel egyébként gyorsabb töltést tesz lehetővé.

Az univerzális töltőkábelek a hozzájuk tartozó adapterekkel bárhol használhatók - útközben, háztartási vagy ipari konnektoroknál.

Mi az a Type 2 töltőkábel?

Az alap háztartási kábel (Type 2) alapfelszereltségként jár Opel elektromos autójához. Bármilyen konnektorba csatlakoztatható, így ideális, ha nincs más módja annak, hogy töltőállomáshoz jusson. A Type 2 töltőkábel nem alkalmas a váltóáram egyenárammá alakítására, mint a fali töltő. Ez tehát magában az elektromos autóban történik, és ezért több időt vesz igénybe. A Type 2 töltőkábelek a plug-in hibridekhez is alkalmasak, mivel az akkumulátor kisebb, és egy éjszaka alatt feltölthető. Fali töltőhöz is csatlakoztathatók.

Hogyan tölthetem fel az elektromos autómat?

Függetlenül attól, hogy elektromos autóját otthon egy fali töltőről vagy menet közben egy gyorstöltő állomáson tölti fel, a következő pontokat minden töltési folyamat során be kell tartani.

 

1. Állítsa le a motort.

2. Ha nyilvános töltőállomáson tölt, akkor mostantól regisztrálnia vagy engedélyeztetnie kell magát (alkalmazáson keresztül, töltőkártyával vagy a töltőállomáson található QR-kóddal).

3. Nyissa fel a fedelet, és csatlakoztassa az autót a töltőállomáshoz (akár a saját, akár az állomás kábelével).

4. Indítsa el a töltési folyamatot online, az alkalmazásban vagy a fali töltőn.

5. Ha elérte a kívánt töltöttségi szintet, leállíthatja a töltést - ha az akkumulátor megtelt, a töltés automatikusan leáll.

6. Majd jelentkezzen ki a nyilvános töltőállomásról.

7. Távolítsa el a töltőkábelt a járműből és a töltőállomásból. Először a járműből húzza ki!

8. Indítsa el a motort - jó utat!

 

Tipp: Parkoljon minél közelebb az állomáshoz, hogy senki ne botoljon meg a töltőkábelben.

 

Ha van garázsa, és azért választja a nagy teljesítményű töltést, mert rendszeresen hosszabb utakat tesz meg, és rugalmasan szeretne mindenhol tölteni, akkor az adapterekkel ellátott univerzális töltőt javasoljuk:

- Háztartási aljzathoz (1,8 kW)

- Nyilvános töltőállomásokhoz (7,4 kW/11 kW)

- Ipari aljzathoz (CEE 16, 3 fázisú)

 

Gyakori és gyors töltésre van szüksége - otthon és menet közben egyaránt? Akkor a következőket ajánljuk:

- Háztartási alapkábel

- Mode 3 töltőkábel

- Fali töltő vagy okos töltő