Skip To Content
ALTE-GO autótöltők és szolgáltatások

Találja meg a megfelelő fali töltőt elektromos autójához

Az elektromos autó otthoni töltésének legkényelmesebb módja egy otthoni töltőállomás

A fali töltők optimálisan alkalmazkodnak járművéhez, és sokkal gyorsabban és biztonságosabban töltik az akkumulátort, mint a hagyományos háztartási aljzatok. 11 kW-os óránkénti energiaátviteli sebességgel sokkal gyorsabb is a töltés, mint egy háztartási konnektort használva (óránként 1,8 kW). Utóbbi valójában nem alkalmas arra, hogy hosszabb időn keresztül nagy elektromos teljesítményt adjon le: az érintkezőket, kábeleket és csatlakozókat egyszerűen nem erre tervezték. A fali töltők felszereléséhez mindig szükséges a nagyfeszültségű csatlakozás, lehetőség szerint több fázisra, ezért ezt szakembernek kell elvégeznie.

 

A legjobb, ha az Opel elektromos vagy plug-in hibrid autójához való töltési megoldást ránk bízza: az Opel márkakereskedésekben felmérjük autó-használati szokásait és igényeit, segítünk eligazodni az autótöltők, kábelek és otthoni elektromos hálózat világában. Felmérés, megrendelés, telepítés: válassza az Opel márkakereskedéseket, és ALTE-GO partnerünk autótöltőit és szolgáltatásait.

Autótöltők családi házakba, munkahelyekre, céges telephelyekre

 

Elektromos vagy plug-in hibrid Opeljéhez válassza a beépített töltőkábellel rendelkező 22kW-os Stilo fali autótöltőt, mely beltérre és kültérre egyaránt telepíthető. A töltő Plug&Charge-módba és RFID-azonosításra egyaránt beállítható, valamint energiaszabályzó opcióval a töltési teljesítménye dinamikusan állítható a létesítmény rendelkezésre álló villamos kapacitásához. 

 
Maximális teljesítmény

22 kW

 

Szükséges teljesítmény (maximális teljesítményhez) 3x32A
Csatlakozó Type 2 kábel
Védettség IP54/IK10
Beépített védelem DC-szivárgás érzékelő
RFID igen
Méret 185x436x63 mm
Tömeg 4,9 kg
Töltő burkolata alumínium
Garancia 3 év
Dinamikus energia-menedzsment opcionális

Elektromos Opel flottájához ideális választás a 2x22kW-os Wallbox Duo Power falra és állványra egyaránt szerelhető töltőberendezés vagy a Vertica Duo oszlopos töltő, melyek a két csatlakozójuk között dinamikusan szétosztják a rendelkezésre álló villamos teljesítményt, költséghatékonyan biztosítva a maximális töltési teljesítményt.


 

A töltők életvédelmi eszközökkel kerülnek kiépítésre és lehetőség van hitelesített mérés kialakítására. A töltőberendezések OCPP-kommunikációra is alkalmasak, amely révén távolról felügyelhető a rendszer és lekérdezhető a töltési riport (az ALTE-GO IT-rendszerén keresztül).  

 
Töltő burkolata alumínium
Teljesítmény max. 2x 22 kW
Bemenő áramerősség 3×63 A
Csatlakozó 2x Type2
Védettség IP54/IK10
Beépített védelem DC-szivárgás érzékelő
RFID igen
Hitelesített MID mérő opcionálisan
Adatkommunikáció opcionálisan
Kijelző OLED-kijelző
Dinamikus töltés-menedzsment opcionálisan
Üzemi hőmérséklet -25⁰C – 55⁰C
Méret (mm) 530 x 250 x 156
Tömeg (kg) 6,2
Garancia 3 év

 

A Vertica Duo töltőoszlop ideális választás kültéri parkolókhoz. Modulokból áll, amelyek egy alumínium rackben vannak elhelyezve, így egy mozdulattal átalakítható (opcionálisan) beépített kábeles töltőberendezéssé

 
Töltő burkolata alumínium
Teljesítmény 7,4 – 22 kW
Bemenő áramerősség 3×63 A
Csatlakozó 2x Type2
Védettség IP54/IK10
Beépített védelem B-típusú életvédelmi Fi-relé
RFID igen
Hitelesített MID mérő igen
Adatkommunikáció OCPP 1.6, 4G LTE
Kijelző OLED-kijelző
Dinamikus töltés-menedzsment opcionálisan
Üzemi hőmérséklet -25⁰C – 55⁰C
Méret (mm) 1310 x 250
Tömeg (kg) 22
Garancia 3 év

Az ALTE-GO által forgalmazott töltőberendezésekhez kifejlesztett dinamikus energiamenedzsment-rendszer mindig a rendelkezésre álló energiát osztja ki az elektromos autótöltők között. A rendszer azt is figyeli, hogy az adott elektromos autókat milyen teljesítménnyel lehet tölteni, illetve azt is, melyik van már feltöltve. Amint egyre több autó feltöltődik, a még töltést igénylő autók nagyobb teljesítménnyel tudnak töltődni.
A rendszer révén növelhető a töltőállomások száma a szerződéses teljesítmény növelése nélkül is, a fennmaradó rendelkezésre álló teljesítmény dinamikus felhasználásával és a töltők közötti elosztással.  Ezzel gazdaságosabbá lehet tenni a villamos energia költségeket, csökkenteni a rendelkezésre állási díjakat, és összességében egy fontos lépés a tudatosabb energiafelhasználás, az elektromos autók költséghatékony kiszolgálása felé.

Szolgáltatások

Az Opel Márkakereskedések rögzítik az ügyfelek igényeit, az ALTE-GO műszaki csapata pedig az Ügyfél által megadott helyszínen, megvizsgálja a telepítés műszaki lehetőségét és javaslatot tesz az optimális kiépítésre.  Az ajánlat elfogadása esetén szakszerűen üzembe helyezi az elektromos töltőberendezéseket

Töltő telepítés

Az ALTE-GO szakmai segítségével biztonságosan és a lehető leghatékonyabban kerülhet kiépítésre töltője, a teljes kábelezés és védelmi eszközök felhelyezésétől egészen az energiaszabályozó-rendszer kiépítéséig. A telepítést mindenképpen bízza szakemberre, hogy elkerülje a szakszerűtlen szerelésből eredő baleseteket.

Rendszeres karbantartás

A szolgáltatás megrendelésével az ALTE-GO 7/24-es ügyfélszolgálata szervezi az eseti hibák elhárítását és a tervezett karbantartásokat is, amelyeket sokéves tapasztalattal rendelkező országos műszaki csapat végez. A szükséges szakképesítéssel rendelkező szerelők a töltők érintésvédelmi felülvizsgálatát is biztosítják.

Céges töltők üzemeltetése

A hazai fejlesztésű SaaS (szoftver, mint szolgáltatás) alapú platform által teljeskörű, költséghatékony és magas színvonalú töltő-üzemeltető és elektromobilitás-szolgáltatást kínál az ALTE-GO a töltőpontok tulajdonosai számára. A rendszer lehetővé teszi a töltések indítását és befejezését, nyomon követését, elszámolását, mindezt az adatok teljes körű védelme mellett. Akár alkalmazottakról, bérlőkről, vendégekről vagy lakókról van szó, a töltők csak megfelelő jogosultsággal használhatók. Igény szerint mobil applikációval és/vagy RFID-bilétával is lehetőség van a berendezések használatára.

Elektromos, illetve plug-in hibrid autójához házhoz visszük az energiaellátást.
Válasszon az autótöltők és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások közül!