Skip To Content

Uwe Hochgeschurtz az Opel új vezérigazgatója szeptember 1-től

2021. július 13.

Rüsselsheim. / Uwe Hochgeschurtz, a Renault jelenlegi német, osztrák, svájci vezérigazgatója, veszi át szeptember 1-től az Opel vezérigazgatói tisztjét. A Stellantis német márkája fontos lépések előtt áll: bővíti kereskedelmi tevékenységét a világban, beleértve a kínai piacra való visszatérést, Európában pedig teljesen elektromos portfolio megteremtését tűzte ki célul 2028-ra. Hochgeschurtz Michael Lohscheller eddigi vezérigazgató helyét veszi át, aki úgy döntött, hogy karrierjét a Stellantis csoporton kívül folytatja.

 

Uwe Hochgeschurtz tagja lesz a Stellantis legfőbb végrehajtó szervezetének és közvetlenül a Stellantis vezérigazgatójának, Carlos Tavares-nek jelent. Hochgeschurtz autóipari karrierjét a Fordnál kezdte 1990-ben, majd 2001-től a VW-nél, 2004-től a Renault-nál dolgozott. Üzleti, gazdasági tanulmányait Németországban (Wuppertal & Köln), az Egyesült Királyságban  (Birmingham) és Franciaországban and France (Paris Dauphine) végezte.

 

“Szeretném megköszönni Michael-nek, hogy az Opel munkatársaival közösen erős és fenntartható alapokra helyezték a márkát. Ez az sikeres fordulat nyitja meg az utat ahhoz, hogy a márka világméretű kereskedelmi fejlesztéseket hajthasson végre.  Meggyőződésem, hogy Uwe sikeresen viszi majd tovább az Opelt ezen az úton, köszönhetően több, mint harminc éves autóipari tapasztalatainak. Michael-nek pedig a legjobbakat kívánom további karrierje során” – mondta a Stellantis vezérigazgatója Carlos Tavares.