Skip To Content

Az Opel Szentgotthárd készen áll a termelés újraindítására

A szigorított egészségvédelmi intézkedések bevezetését követően az Üzemi Tanács, a szakszervezetek és a munkavédelmi képviselők támogatásával az Opel Szentgotthárd készen áll a termelés újraindítására.

  • A szigorított egészségvédelmi intézkedések teljes mértékben bevezetésre kerültek a gyárban.
  • A vállalat vezetősége, az üzemi egészségvédelmi szolgálat, és a szociális partnerek egyetértettek abban, hogy a munkavégzés helyszínein bevezetett intézkedések magas szintű védelmet nyújtanak a munkatársaknak és azok megfelelnek a hivatalos előírásoknak.
  • Az Opel Szentgotthárdnál működő szakszervezetek, az Üzemi Tanáccsal és a Munkavédelmi Képviselő testülelettel közösen a szigorított egészségvédelmi intézkedések megvalósítását pozitívan értékelték, amivel hozzájárultak a szentgotthárdi motorgyár hosszú távú jövőjének biztosításához.

 

A PSA csoport számára a Covid-19 közegészségügyi rendkívüli helyzet fennállása óta elsődleges fontosságú a munkavállalók egészségének védelme és a vállalat jövőjének hosszú távú biztosítása. Az ideiglenes leállás alatt az Opel Szentgotthárdnál folyamatosan dolgoztak egy szigorított egészségvédelmi protokoll bevezetésén. Az egészségügyi szakszolgálattal és a dolgozói érdekképviseletekkel közös egyeztetések alapján intézkedések széles körét vezették be és auditálták azért, hogy meggyőződjenek ezek maradéktalan végrehajtásáról.

 

Ez az egészségvédelmi protokoll több mint 100 intézkedést tartalmaz, lefedve a vállalatcsoport minden tevékenységét, úgy a termelést, mint az irodai tevékenységeket. Az intézkedések közé tartozik többek között a testhőmérséklet önellenőrzése, a védőszemüveg és a napi szinten kiosztott higiéniai maszkok viselése, a biztonságos távolság betartása és ennek jelölése a munkaállomásokon és a pihenő helyeken, az ajtók nyitva tartása (kivéve a tűzvédelmi ajtókat) a kilincsek érintésének kiküszöbölése végett, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása, a beérkező alkatrészek „pihentetése”, műszakváltások megfelelő ütemezése a műszakok esetleges találkozásának elkerülése végett.

 

A munkavállalók képviseletében a gyárban működő szakszervezetek, az Üzemi Tanács, a Munkavédelmi Képviselők és a gyár vezetősége megállapították, hogy a bevezetett intézkedések magas szintű védelmet nyújtanak és lehetővé teszik a termelés újraindítását.

 

Az indulás pontos időpontja a későbbiekben kerül meghatározásra. Az ezzel kapcsolatos döntés az autópiaci helyzet alakulásától, valamint a hivatalos szervek esetleges további korlátozó intézkedéseitől függ.

 

Média kontakt:

Kaszás Zoltan: +36 70 339 3670 – zoltan.1.kaszas@opel-vauxhall.com