Skip To Content

Rajtra kész az új Opel Corsa-e Rally

2020. november 26.
  • Sikerrel végződött a háromnapos, 1500 kilométeres teszt
  • Négy elektromos Corsa-e Rally utánozta a Német Ralibajnokság (DRM) két futamát
  • Az ADAC Opel e-Rally Cup 2021-es programja egy tesztrendezvény és nyolc értékelt futam
Rüsselsheim. Az Opel elektromos – közúton éppúgy, mint a raliversenyek gyorsasági szakaszain. Az Opel Corsa-e Rally az első teljesen elektromos raliautó egy autógyártótól. A villámemblémás villanyautók saját márkaverseny-sorozatban vesznek részt jövőre – ez az ADAC Opel e-Rally Cup. Az Opel Motorsport négy Corsa-e Rally kocsija teljesített a múlt héten háromnapos próbát a Pferdsfeld Test Centerben, Marijan Griebel, Horst Rotter és az Opel legendás versenyzője, Volker Strycek kezében. A 100 kW (136 LE) teljesítményű járművek probléma nélkül futottak összesen 1500 kilométert. A Corsa-e Rally alapja a sikeres Opel Corsa-e, a 2020-as Arany Kormánykerék nyertese.

A Német Ralibajnokság (DRM) két teljes futamát próbálták végig a háromnapos programmal – beleértve a gyorsasági- és a transzportszakaszokat, és a szervizt. Először tesztelték versenykörülmények között az elektromobilitással járó sajátságokat, mint a menet és a töltés időtartamát, az akkumulátor hőmérséklet-szabályozását és a szoftver finomhangolását. A villanyautókkal hosszú meneteket hajtottak végig, hogy ellenőrizzék az új komponensek tartós megbízhatóságát.

 

“Hatékony és sikeres teszt volt”, mondta az Opel autósport-vezetője, Jörg Schrott. “Fontos adatokat és információkat nyertünk a 2021 Opel e-Rally Cup folyamatban levő előkészítéséhez. Sajnálatunkra, a Covid-19 pandémia miatt, nem lehetett néhány tesztfutamot végrehajtani az aktuálisan fejlesztett kocsikkal. Ez még fontosabbá tette a rali-szimulációnkat Pferdsfeldban – eredményeképp rajtra kész az új Corsa-e Rally!”

 

Az ADAC Opel e-Rally Cup nyolc versenyt tartalmaz 2021 tavasza és ősze között. Terveznek egy kiegészítő, felkészítő futamot is az idény kezdete előtt, a benevezett csapatoknak.

Contact:

Zsuzsanna Sümegi
Marketing and PR Manager, Opel Hungary
Tel : 06704576175
Mobile :
zsuzsanna.sumegi@opel.com