Skip To Content
Corsa-e összefoglalás

Új Opel Corsa-e

Összefoglalás

Mindenki villanyautója: 29.900 eurótól indul az új Opel Corsa-e

  • A Corsa hatodik generációja, 337 kilométert elérő tisztán elektromos hatótávval (WLTP)
  • Attraktív kondíciók: Corsa-e már 299 eurós havi lízingdíjért
  • Van benne energia, 100 kW (136 LE) hajtja dinamikusan
  • Aktív biztonságát például sávtartó asszisztens és frontális ütközésveszélyre figyelmeztetés fokozza
  • Először jelenik meg kisautóban a vakításmentes IntelliLux LED® mátrixvilágítás
  • Kitüntetés: a Corsa-e máris „Best Buy Car of Europe 2020“ (Európa legjobb autóvétele) az AUTOBEST-nél

 

Rüsselsheim/Berlin. Az Opel demokratizálja az elektromobilitást: először kínál a Corsa teljesen új hatodik generációjával teljesen elektromos, akkumulátoros változatot, 100 kW (136 LE) teljesítménnyel és 337 kilométert (WLTP) elérő hatótávval. Az Opel Corsa‑e villanyautó világpremierje a 2019-es Frankfurti Autószalonon volt, és máris megrendelhető 29.900 euróért (kiskereskedelmi áfás ár). Vételárát tovább csökkentik az elektromos autókra érvényes regionális kedvezmények. Németországban a rövidesen 6000 euróra emelkedő támogatással, amelynek felét-felét az állam és a gyártó állja, a Corsa-e már 23.330 euróért kapható. Ugyanilyen attraktívak a lízingkondíciók, akár 299 eurós havi díjjal. Így már a szó kettős értelmében is értékes az autó, például az AUTOBEST-zsűri szakértői a Corsa új generációját választották meg „2020 legjobb európai autóvételének“, tehát a földrész legkedvezőbb ár/érték-arányú járművének. Emellett a Corsa kapta az Auto Bild csoportnál a „Connected Car Awardot“ (Csatlakoztatott autó kitüntetés) és az „Év cégautója“ címet.

 

Már az Opel villanyautójának belépőmodellje, a Corsa-e Selection is gazdag felszerelésű. Van benne távvezérlésű klímaautomata, elektromos rögzítőfék, „Keyless Start“ kulcsnélküli indítórendszer, valamint Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis Multimedia rádió, hétcolos színes érintőképernyővel és teljesen digitális vezetőhellyel. Nem hiányzik a frontális ütközésveszélyre figyelmeztetés, automatikus vészfékezéssel és gyalogosfelismeréssel, a sávtartó asszisztens, a jelzőtábla-felismerés, vagy az intelligens sebességszabályozó és határoló, felár nélkül. A következő felszereltségi lépcsőfok a Corsa-e Edition, majd minden igényt kielégítő Corsa-e Elegance következik, szériában LED-fényszóróval, 16 colos alufelnikkel és bőrkormánnyal. A Corsa hatodik nemzedékének biztonsági berendezései a kiskategória csúcsát képviselik.

Ütős adatok: 100 kW (136 LE) teljesítmény, 330 kilométer hatótáv (WLTP)

Ám az új Corsa-e mindenekelőtt egyet nyújt: a legfinomabb elektromos mobilitást. A WLTP-ciklus szerint 337 kilométert elérő hatótáv teljes mértékben alkalmassá teszi az ötüléses kocsit mindennapi használatra. Gyorstöltővel 30 perc alatt állítható helyre az 50 kWh-s akkumulátor kapacitásának akár 80 százaléka. Lehet tölteni faliszekrényről, gyorstöltővel vagy háztartási konnektorról, és megnyugtató az akkura adott nyolcéves, illetve 160.000 kilométeres garancia.

 

A vezető jelentős mértékben befolyásolhatja a hatótávot. Három menetmód, a Normál, az Eco és a Sport közül választhat. Az utóbbi fokozza a menetdinamikát – a hatótáv mérsékelt csökkenésének árán, az „Eco“ pedig különösen hatékony haladást biztosít.

 

Az új Corsa-e hajtóműve nagyfokú vezetési élménnyel ötvözi az emissziómentes utazást. Teljesítménye 100 kW (136 LE), nyomatéka már álló helyzettől 260 newtonméter. Gyorsulása ugrós, dinamikája élénk. Nulláról 50 km/órára mindössze 2,8 másodperc alatt sprintel, a 100-as tempó eléréséhez 8,1 kell – ez már sportkocsi-nívó! Az elektronikusan határolt csúcssebesség 150 km/óra.

 

Ám nem csupán hajtóműve jóvoltából dinamikus a Corsa-e, hanem azzá teszi sportos dizájnja is, változatlanul kompakt külső méretekkel. A 4,06 méter hosszú ötüléses kocsi példásan kezes, áttekinthető és praktikus. Aerodinamikailag optimalizált kerekek emelik ki sportos látványát, és fokozzák hatékonyságát. Kupészerű tetővonala 48 milliméterrel alacsonyabb a típuselődénél – a fejmagasság csökkenése nélkül. A vezetőülés 28 milliméterrel került lejjebb. Az alacsony súlyponthelyzet mind a menettulajdonságokat, mind a vezetési élményt javítja. Az új Corsa valamennyi változata, bármelyik hajtóművel, direktebb, dinamikusabb lett – öröm vezetni! Modern enteriőrjét bőrülésekkel és egyéb opciókkal lehet még jobban feldobni.

 

Komfort- és hatékonyság-fokozó a Corsa-e széria hőszivattyúja. A hajtómű hőveszteségét az utastér fűtésére hasznosítja – így az nem megy a hatótáv rovására.

IntelliLux LED® mátrixvilágítás, holttér-figyelő és sávtartó asszisztens

Az új Corsa-e technikája és asszisztensrendszerei eddig csak magasabb kategóriákban voltak ismertek. Szó szerint fénypont az adaptív, vakításmentes IntelliLux LED® mátrixvilágítás, amelyet először kínál kiskocsihoz az Opel. Összesen nyolc fénydiódát vezérel nagyfelbontású, legújabb generációs frontkamerája; a fénykéve automatikusan és folyamatosan alkalmazkodik a mindenkori közlekedési helyzethez, illetve környezethez. Ezenkívül a Corsa-e modellhez különösen hatékony LED-fényszórók kaphatók, amelyek megspórolják a hagyományos halogénlámpák energiafogyasztásának több mint 80 százalékát, a fényteljesítmény csorbítása nélkül. Sőt, a speciális tükörtechnikának köszönhetően, nappallá varázsolják az éjszakát.

 

Jelentős biztonsági plusz a többféle modern asszisztens is, például a frontális ütközésveszélyre figyelmeztetés, automatikus vészfékezéssel és gyalogosfelismeréssel, az öt és 85 km/óra közötti sebességtartományban. A jelzőtábla-asszisztens új, csúcstechnikájú kamerája több információt gyűjt be, például változó jelzésképű LED-es tábláktól. A navigációs készülék a monitoron mutatja a tárolt sebességlimiteket.

 

Először jelenik meg a Corsában radaros, automatikus sebesség-asszisztens és szenzoros oldalvédelem. További példás részlet az aktív sávtartó-asszisztens, amely finom ellenkormányzásokkal óv meg az akaratlan sávváltástól, sőt a sáv közepén tartja az autót. Az automatikus sebesség-asszisztens megőrzi a követési távolságot és araszoló forgalomban akár álló helyzetig fékez, majd újra elindul. Ezekhez járul például a holttér-figyelő, a 180 fokos panoráma-tolatókamera és többféle beparkolási segítség.

Multimédia-rendszerek, OpelConnect szolgáltatások, myOpel app és Free2Move szolgáltatások

A legjobb csatlakoztatást és szórakoztatást kapja utasaival együtt a Corsa vezetője, az új infotainment-kínálattól, amelynek tagjai a Multimedia rádió és a Multimedia Navi hétcolos, színes érintőképernyővel, illetve a Multimedia Navi Pro csúcskészülék, amelyé tízcolos. Kínálja a Corsa-e az új OpelConnect szolgáltatásokat is. LIVE navigálás valós idejű közlekedési információkkal, illetve a mentők és az autómentés direkt elérése veszik el az utazás feszültségét. Az e-Remote-Control távvezérlési funkcióval okostelefonról közli a myOpel app az akkumulátor töltöttségét, a töltési időt, programozza távvezérléssel a klimatizálást, és hozza az indulás pillanatáig kellemes hőmérsékletre a Corsa-e utasterét. A Free2Move app megmutatja az összes elérhető töltőoszlopot, és azoknál fizetni is lehet vele.