Eredeti keréktárcsák és abroncsok

EREDETI OPEL KERÉKTÁRCSÁK ÉS ABRONCSOK

A testreszabott formatervezésű és fokozott védelmű eredeti Opel keréktárcsákkal stílusosan közlekedhet.

Tartsa Opeljét menetre készen Opel keréktárcsákkal és abroncsokkal

Tegye egyedivé Opeljét új könnyűfém keréktárcsakészlettel! Ízlésének vagy igényének megfelelően választhat az Opel keréktárcsák széles választékából, hogy még személyesebbé tegye autóját.

KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK.

A megnyerő stílusú könnyűfém keréktárcsák szinte az autó ajánlólevelét jelentik. Tükrözik a jármű és vezetője karakterét.

AZ OPEL ABRONCSHOTEL.

Nincs hol tartania a szezonális abroncsokat? Utál a piszkos gumikkal szenvedni? Az abroncshotel a megoldás!

KOMPLETT TÉLI KEREKEK

Előzze meg a hideget! Hamarosan itt a következő tél is és az Opel komplett téli kerekek újra bevethetők lesznek.

KERÉKCSERE.

Az Opel Márkaszervizek természetesen rendelkeznek minden felszereléssel és tudással ahhoz, hogy a gumiabroncsok szerelését professzionálisan elvégezzék.

Az időjárásnak, a használati szokásoknak megfelelő gumiabroncs elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságosan autózhasson. Válasszon kedvezményes gumiabroncs ajánlataink közül!

AKTUÁLIS GUMIABRONCS AJÁNLAT.

Készüljön fel Ön is időben a gumiabroncs-cserére és válasszon kedvezményes nyári gumiabroncs ajánlataink közül!

 

Méret Modell Hankook Barum Continental Semperit
175/65 R14 Astra F, Corsa C 14 590 Ft
(EB82T)
13 290 Ft
(EC82T)
18 590 FT
(BB82T)
13 690 Ft
(EC82T)
185/65 R15

Adam, Corsa D, Corsa E,

Astra G

17 090 FT
(CA88T)
14 890 Ft
(CB88T)
21 790 Ft
(EC88T)
16 490 Ft
(EC88T)
195/65 R15 Astra H, Astra GTC,
Astra K, Crossland X,
Meriva B, Zafira A
16 690 Ft
(BB91T)
15 390 Ft
(CB91T)
21 390 Ft
(AA91T)
16 490 Ft
(EC91T)
205/55 R16 Astra H, Astra K,
Meriva B, Vectra C,
Zafira B
19 490 Ft
(EB91H)
18 190 Ft
(CB91V)
26 690 Ft
(EB91H)
19 490 Ft
(CC91H)
205/60 R16 Astra J, Insignia A,
Crossland X
27 490 Ft
(CA92H)
21 690 Ft
(EC92H)
35 690 Ft
(BB92H)
25 390 Ft
(CC92H)

 

 

A feltüntetett árak darabonkénti ajánlott fogyasztói árak. Az aktuális gumiabroncs ajánlat 2019. március 1. és 2019. szeptember 30. között bármely, az akcióban részt vevő Opel Márkaszervizben vásárolt gumiabroncsra érvényes. Az Opel Southeast Europe Kft. és Márkaszervizeink fenntartják a jogot, hogy bármikor módosítsák vagy visszavonják az akciót. A tájékoztatás nem teljes körű, konkrét árajánlatért és részletes információért (márkák és árak, stb.) kérjük, forduljon az akcióban részt vevő Opel Márkaszervizeinkhez. Jelen hirdetésben szereplő akció egyéb kedvezményekkel nem vonható össze.

 

Keresse kedvezményes ajánlatainkat a kiemelt gumiabroncs-kereskedő Opel Márkaszervizekben!

CONTISAFE3 SZOLGÁLTATÁS.

A ContiSafe3TM egy új, Magyarországon egyedülálló szolgáltatási csomag, mely magába foglalja az assistance-szolgáltatást, a defektgaranciát, illetve a balesetbiztosítást. Így az utazás legteljesebb biztonságát nyújtja Önnek 2 éven át.

 

Vásároljon 4 db Continental, Barum vagy Semperit, márkájú gumiabroncsot1 a programban résztvevő Opel Márkaszervizek egyikében és helyben történő felszerelés esetén díjmentesen ContiSafe3TM csomagot adunk a gumiabroncsok mellé.

A ContiSafe3TM csomag a regisztrációt követő 2 évben a következőket tartalmazza:

  • Defektgarancia a gumiabroncsokra a kátyú, vandalizmus és baleset következtében bekövetkezett károkra
  • Assistance szolgáltatás gumiabroncs meghibásodás esetére
  • Balesetbiztosítás a közlekedési balesetből eredő baleset esetén
A regisztráció folyamata:
  • 4 db gumiabroncs vásárlása és felszerelése esetén igényelje az ingyenes ContiSafe3TM csomagot Opel Márkaszervizétől
  • Az Opel Márkaszerviz által kiállított számlára rákerül a ContiSafe3TM csomag 0 Ft összeggel
  • A www.contisafe3.hu oldalon regisztrája számláját a vásárlást követő 8 napon belül
 
A tájékoztatás nem teljes körű, további információkért kérjük, forduljon a programban résztvevő Opel Márkaszervizekhez vagy látogasson el a ContiSafe3 hivatalos www.contisafe3.hu weboldalára és tájékozódjon a szolgáltatási csomag részleteiről és feltételeiről!

1A programban részt vevő termékkör: Continental, Barum vagy Semperit márkájú személygépjármű- és kistehergépjármű-abroncsok, 4x4 is, kivéve AT es MT mintázati típusok.
Érdeklődjön a programban részt vevő Opel Márkaszervizekben!

NE FELEJTSE EL LECSERÉLNI!

Mivel ez a négy tenyérnyi felület az egyetlen kapcsolódási pont az gépjármű és az út között, sok múlhat a gumiabroncsokon, ezért ne feledkezzen meg róluk!

Állapotfelmérés


Rendszeresen vizsgálja át abroncsait, rendellenes kopást, horzsolásokat, dudorokat, elválásokat, vágásokat vagy bármilyen egyéb – használat során esetlegesen előforduló – sérülést keresve. Vegye figyelembe, hogy az abroncs belső oldalán keletkezhet olyan sérülés, amely szabad szemmel nem látható. Amennyiben úgy gondolja, hogy abroncsa sérült lehet, mindenképpen vizsgáltassa meg kedvenc Opel Márkaszervizében!

Megfelelő nyomás


A gumiabroncsnyomás határozott szerepet játszik a gumiabroncsok élettartamában és biztonságosságában. A gépjárműgyártó által ajánlott nyomásértékek megtalálhatók a járművön: ajtón, ajókereten, tanksapkán, felhasználói kézikönyvben, stb.

A nem megfelelő nyomás következményei nem feltétlenül azonnal jelentkeznek és jelentősen befolyásolják a gépjármű működését és a gumiabroncsok élettartamát. Az alulfújt gumiabroncs túlmelegszik, ami károsíthatja a belső szerkezetet. A túlfújt abroncs sérülékenyebb és érzékenyebben reagál a különféle mechanikai hatásokra (pl. kátyú, útpadka). Az alul- vagy túlfújás csökkenti a gumiabroncs tapadását, ami a futófelület túlzott vagy egyenetlen kopását és károsodását idézi elő.
 
FONTOS! Az abroncsok légnyomását minden esetben hideg állapotukban kell mérni és állítani! Soha ne állítsa (csökkentse) az abroncsok légnyomását meleg állapotban! Azt az abroncsot tekintjük hidegnek, ami legalább 3 órája nem üzemelt, vagy csak 1-2 kilométert futott nagyon alacsony sebességgel. Ne felejste el a pótkerék légnyomását is rendszeresen ellenőrizni!

Tekintettel a korra


Az abroncsok öregedést befolyásoló tényezők sokfélék lehetnek, mint például az éghajlat, a tárolási viszonyok, a hőmérséklet és a páratartalom, illetve használatból adódóan a vezetési stílus, a terhelés, a sebesség, az abroncsnyomás, stb. Ennélfogva lehetetlen előre pontosan megmondani, hogy milyen hosszú életűek lesznek gumiabroncsaink. Nagy általánosságban elmondható, hogy 10 év körül van egy abroncs tényleges élettartama, azonban öt év után már rendszeresen ellenőrizni kell az abroncsok állapotát. A felhasználó által végzett ellenőrzés mellett erősen ajánlott rendszeresen megvizsgáltatni a gumiabroncsot képzett szakemberrel Opel Márkaszervizben, aki eldönti, hogy a gumiabroncs alkalmas-e a további használatra vagy sem.

 

Évszakhoz illő megjelenés


A nyár elmúltával mi is az időjárásnak megfelelőbb lábbelire váltunk. Miért ne adja meg ugyanezt gépjárművének? Amint az időjárás megkívánja, rögtön cserélje gumiabroncsokat a téli/nyári évszakhoz megfelelően. A gumiabroncsok számára a tél 7 °C-on kezdődik, illetve akkor, amikor a napi középhőmérséklet tartósan ezen érték alá esik. Ekkor a nyári gumik jelentősen veszítenek tapadási képességükből, a mintázat sem képes kifejteni hatását, ezáltal sokkal könnyebben megcsúszhatunk nem csupán előzéskor vagy kanyarokban, de fékezések során is.

Tévedés azt hinni, hogy fordítva ez nem probléma: téli abroncsot sem ajánlott nyári időszakban használni. A nyárinál lágyabb gumikeverékekből álló 7 °C alatti hőmérsékletre tervezett téli abroncsok gyakran az extrém forró aszfalttól még puhábbá válnak. Magasabb hőmérsékleten jobban kopnak és előfordulhat, hogy deformálódni kezdenek, ami hatással lesz az abroncsokra: erős fékezéskor vagy kanyarokban instabillá teszi az autót, továbbá fékútjaink is megnőhetnek.

Terhelhetőség és sebesség


Abroncs csere esetén, mindig a gyári elsőszerelt abronccsal megegyező vagy azt meghaladó terhelési és sebesség indexű abroncsot szabad felszerelni. A megengedettnél nagyobb terheléssel futó abroncsok túlmelegedhetnek, ami az abroncs károsodásához vagy hirtelen légvesztéshez vezethet. A túlterhelés –hasonlóan az alacsony légnyomás alkalmazásához– jelentősen rontja a jármű menettulajdonságait és az abroncsok tapadását.

Az abroncsok sebesség indexe nem jelenti azt, hogy a jármű biztonsággal vezethető abban a sebeségtartományban. Súlyos sérüléssel vagy halállal is járhat, amennyiben gépjármű nem a biztonságos és megengedett sebességgel vezeti.


Ha bizonytalan a megfelelő terhelést, illetve sebességindexet illetően, mindenképpen keresse fel kedvenc Opel Márkaszervizét!

Egyensúlyban


Fontos követelmény a gumiabroncs felszerelése után annak statikus, illetve dinamikus kiegyensúlyozása (centírozás). A nem tökéletes anyageloszlás miatt minden forgó testnek van valamilyen mértékű kiegyensúlyozatlansága. Ezt meg kell szüntetni, mert a kiegyensúlyozatlanság az élettartamra, a kopássebességre kifejtett káros hatásán túl lényegesen befolyásolja a jármű menettulajdonságait, illetve stabilitását.

 

Keresse meg Opel szervizpartnereit