Skip To Content
Karbantartás

Imádom az autóm, és mindent megteszek érte!

Opel karbantartás

Az Opel márkakereskedés által végzett rendszeres szervizelés és karbantartás segít csúcsformában tartani gépjárművét. Fenntartja a motor hatékonyságát, csökkenti a fogyasztást és a CO2-kibocsátást. Segít csökkenteni a költségeket és megteremti azt a lelki nyugalmat, hogy Opelje biztonságos és megbízható.

Éljen a szakképzett szerelőink, az eredeti Opel alkatrészek, a biztonság növelésére irányuló ingyenes ellenőrzések, a visszahívások és a szoftverfrissítések nyújtotta előnyökkel. Kap egy Opel pecsétet is a szervizkönyvbe.

A rendszertelen olajcsere vagy a nem megfelelő típusú olaj használata növeli a CO2-kibocsátást, és lerövidíti a motor élettartamát. Opel márkakereskedője a legüzemanyaghatékonyabb olajat használja járműve fogyasztásának csökkentése érdekében. Ráadásul az Opel által használt abroncsnyomásmérő műszerek rendkívül pontosak, és garantálják, hogy autója abroncsnyomása megfelelő legyen. A túl alacsony abroncsnyomás növeli az üzemanyag-fogyasztást és a fogyasztási költségeket.
A szervizelés során ellenőrizzük a levegőszűrő állapotát, biztosítva annak megfelelő működését. Az eltömődött szűrők miatt keményebben dolgozik a motor, és ezáltal növeli a CO2-kibocsátást.
Mint minden más járművet, Opeljét is rendszeresen szervizeltetni kell, hogy kifogástalanul üzemeljen és megtartsa értékét. Csak egy hivatalos Opel márkaszerviz ismeri kellően alaposan járműve technológiáját, valamint rendelkezik azokkal a speciális szerszámokkal, amelyekkel kiváló minőségű javítást képes végezni méltányos árakon.

 

Azt javasoljuk, hogy autóját a szerviz és garanciafüzetben foglalt karbantartási előírásoknak megfelelően szervizeltesse, ez a legtöbb modellünknél évenkénti, de legkésőbb 30.000 kilométerenkénti szervizlátogatást jelent.
Nézzen utána a felhasználói kézikönyvben Opelje pontos igényeinek.

 

Az átvizsgálás az alábbiakra terjed ki a hivatalos Opel Márkaszervizben:

 

  • Olajszűrő csere
  • Utastérszűrő csere
  • Akkumulátor-ellenőrzés
  • Fékfolyadék csere
  • Funkcionális ellenőrzés (karosszéria, abroncs, kipufogórendszer)
  • Funkcionális ellenőrzés (fékek, motor, futómű)
  • Funkcionális ellenőrzés (lámpák és elektronika)

A részletekről érdeklődjön Opel Márkaszervizeinkben!

Az alkatrészek csereperiódusa

Ha eljön az idő, válassza az eredeti Opel alkatrészeket! Az alkatrészek cseréjét bízza az Opel Márkaszervizekre, és döntsön az eredeti Opel technológia, valamint munkatársaink megbízható szakértelme mellett!

 

Köszönjük bizalmát!

Olajcsere esedékessége

Évente

19 200 kilométert*

tesznek meg a dugattyúk a motorban, ezért fontos a jó kenés. Ennek érdekében cseréljen olajat legalább évente, vagy év közben, ha a gépjármű motorjához előírt két olajcsere közötti futásteljesítményt eléri. 

Utastérszűrő - csere esedékessége

Évente / kétévente

9 millió darab pollent*

kormot és egyéb szennyeződést szűr ki. Ezért fontos cserélni modelltől függően évente vagy 2 évente.

Levegőszűrő - csere esedékessége

60 000 km / 2 év

96 millió liter levegő*

halad át a levegőszűrőn, ezért kell cserélni 60 000 kilométerenként, de legkésőbb 2 évente.

Üzemanyagszűrő - csere esedékessége

60 000 km / 2 év

4200 liter üzemanyagot*

tisztít meg a szűrő, így 60 000 kilométerenként vagy legkésőbb 2 évente szükséges cserélni.

Fékbetétcsere esedékessége

Kopástól függően

A fékek mielőtt elkopnak, annyi hőt termelnek, amivel fel lehet forralni

243 000 liter* vizet.

Az elkopott fékbetétek – amellett, hogy balesetveszélyesek – rövid időn belül a féktárcsákat is tönkreteszik. A fékbetétcsere gyakorisága függ a használattól, márkaszervizünk szakemberei meg tudják állapítani az esedékességet. Átlagosan minden második fékbetétcserénél kell a féktárcsákat is cserélni.

Gyújtógyertyacsere esedékessége

30 000 km / 4 év

A gyújtógyertyák egyenként

60 millió szikrát*

adnak, ezért 30 000 kilométerenként, de legkésőbb 4 évente cserélni kell őket.

Vezérműszíj - csere esedékessége

150 000 km / 5 év

300 millió fordulatot*

tesznek meg a görgők, miközben a szíj 94 200 kilométert*. A vezérműszíjas motoroknál a szíjcsere így motortól függően 90 000 - 150 000 kilométerenként, illetve 5 vagy 6 évente indokolt.

*A megadott adatok tájékoztató jellegűek, kizárólag az adott teljesítmény nagyságrendi érzékeltetésére szolgálnak. Az itt szereplő karbantartási adatok csak példák. Az egyes modelleknek és motoroknak eltérő karbantartási programjuk van, a részletekért forduljon Opel Márkaszervizeinkhez.