Skip To Content
Elektromos motor

A mobilitás jövője elektromos

Szeretné tudni, hogy miért? Mert az elektromos motorok csendesek, hatékonyak, ritkán kell szervizelni őket, és lehetővé teszik az emissziómentes autózást. További előny, hogy az elektromos járművek hatékonyabban használják ki az erőforrásokat, mint a belsőégésű motorral felszerelt autók. Vegye hozzá azt a tényt, hogy a szükséges villamosenergia nagy részét megújuló energiaforrásokból állítják elő, és soha többé nem fog hátranézni.

Maximális hatékonyság

Az elektromos motor talán legnagyobb előnye a magas hatásfok. A normál motorok esetében az energia akár egyharmada is elveszhet a hőveszteség miatt – az elektromos autók azonban az energia mintegy 95 százalékát hasznosítják. A hasznosított és a felhasznált energia arányát hatásfoknak nevezzük.

Hogyan működik az elektromos motor?

Az elektromos autó motorja az akkumulátor áramát mechanikus energiává alakítja. Ez tekercsek segítségével egy keringő mágneses teret hoz létre, amely vonzza a motorban lévő többi mágnest. Az így keletkező erő az autó tengelyeire továbbítódik, a forgás sebessége az áram frekvenciájának függvénye.

Kiváló menetdinamika

Nagy hatékonyság, alacsony üzemeltetési költségek, zéró kibocsátás – számos racionális ok szól az elektromos autók mellett. S vezetni is öröm: a belső égésű motorokkal ellentétben nem kell sebességet váltani. Azonnal érezhető a maximális nyomaték, ami a vezetési élmény teljesen új formáját nyújtja.