Skip To Content
Töltés

Amit tényleg tudnia kell az elektromos autó töltéséről

Ha elektromos autót szeretne feltölteni, itt minden információt megtalál, amire szüksége lehet, egy helyen!

Először is: elektromos Opeljéhez kap egy alap töltőkábelt – ami azt jelenti, hogy azonnal megkezdheti a töltést bármilyen szokványos háztartási konnektorról.

 

Előfordulhat, hogy a napi töltést gyorsabban, vagy az otthonán kívül szeretné elvégezni. Ebben az esetben jó helyen jár: az alábbiakban tanácsot adunk arra vonatkozóan, hogy melyik kábel felel meg leginkább a töltési igényeinek, és megtudhatja, melyik fali töltő a legjobb választás az Ön számára. Ezen felül információkat kap az Okos fali töltő szolgáltatásainkról, például a költségek kezeléséről. A végén látni fogja: az elektromos autózás élvezetes – és az autó feltöltése ugyanolyan egyszerű, mintha az okostelefonját töltené fel.

Az megfelelő kábel

Különböző opciók közül választhat: a használatra kész lehetőségektől kezdve otthon, a nagysebességű töltésig egyenáramú töltőállomásokon

Útra készen: az ön háztartási konnektora

1,8 kW

 

A normál háztartási konnektorról való töltés egyszerű megoldás: nincs szükség telepítésre, és a megfelelő háztartási töltőkábel (Mode-2 kábel) az Opel elektromos járművek alapfelszereltségének része. Ez egy rendkívül rugalmas megoldás, mivel háztartási konnektorokat mindenhol talál.

 

A jármű és a töltőcsatlakozó közötti kommunikációt az úgynevezett kábelbe épített ellenőrző doboz (ICCB) végzi, amely a töltés biztonságát biztosítja

 

Ne feledje, hogy ezzel a töltési móddal a tipikus töltési sebesség kb. 10 km-es hatótáv egy óra töltési idő alatt¹. Ezért elektromos járműve rendszeres töltéséhez mindig javasoljuk fali töltő-megoldásaink egyikét.

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő számomra, ha...

 

 • tartalék megoldásra van szükségem arra az esetre, ha nem találnék nyilvános töltőt, egy barátom otthonában stb.
 • plug-in hibridem (PHEV) van, ami éjszaka feltölthető²
Fejlett otthoni töltés: green’ up rendszer a legrandtól

3,7 kW

 

A Green’ up csatlakozó a Legrandtól egy továbbfejlesztett háztartási konnektor, amely kétszeres töltési sebességet (kb. 20 km hatótáv egy óra töltési idő alatt¹) biztosít az alap háztartási Mode 2 kábelhez képest normál konnektorról.

 

Azonban a Green' up csatlakozóhoz továbbfejlesztett háztartási kábelre is szükség van a nagyobb teljesítmény biztosításához3. A csatlakozó és a kábel együttes használata biztosítja a maximális teljesítményt, és garantálja a gyors újratöltést és a biztonságos üzemmódot túlhevülés nélkül.

 

Tipp: Vegye igénybe partnereink szakértelmét a legjobb telepítési szolgáltatás érdekében! Részletekről tájékozódjon márkakereskedőjénél.

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő számomra, ha...

 

 • naponta általában 200 km-nél kevesebbet autózom.
 • a járművemet főleg házon kívül, pl. a munkahelyemen töltöm fel.
 • plug-in hibridem (PHEV) van, ami kb. 4 óra alatt feltölthető2.
Gyorsabb töltés: otthon vagy menet közben

7,4 kW / 11 kW

 

Gyorsan és kényelmesen szeretné feltölteni autóját otthon? Akkor a falra vagy oszlopra szerelhető töltőállomás a megfelelő megoldás az Ön számára.

 

Az Opel különböző típusú fali töltőket és okos fali töltőket kínál, mindkét típus illik autója fedélzeti töltőjéhez (OBC): az egyfázisú és a háromfázisú változat is.

 

A fali töltőhöz általában rögzített, háromféle módon használható töltőkábel jár. Ezzel a kábellel nyilvános váltóáramú töltőknél is feltöltheti autóját. Menet közbenre pedig szerezzen be egy hordozható változatot is!

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő számomra, ha...

 

 • rendszeresen otthon vagy menet közben töltöm fel elektromos járművemet.
 • éjszaka kell feltöltenem a napi távolságokat
Nyilvános gyorstöltés
Az autópályákon gyakran találhatók gyorstöltők (egyenáramú töltőállomások) – így Ön egy 30 perces kávészünet alatt akár 80%-ra is feltöltheti Corsa-e autója akkumulátorát¹! 

A Mode 4 töltőkábel közvetlenül az egyenáramú töltőállomásokhoz csatlakozik.

 

Tudnia kell, hogy csak a teljesen elektromos járműveink (BEV) rendelkeznek az egyenáramú töltéshez való töltőcsatlakozóval (kombinált töltőrendszer = CCS⁴), a plug-in hibridek (PHEV) az alacsonyabb akkumulátorkapacitás miatt nem.

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő számomra, ha...

 

 • gyorsan kell feltöltenem a járművem hosszabb távokra.
A sokoldalú: univerzális töltő

1,8 - 11 kW

 

Az univerzális töltővel mindenféle módon feltöltheti járművét: háztartási konnektorról, ipari csatlakozóról (csatlakozó telepítése szükséges) és nyilvános váltóáramú töltőkről.

 

Akár 11 kW töltési teljesítményt is biztosít (kb. 60 km hatótáv egy óra töltési idő alatt), a használatához azonban háromfázisú konnektorra van szükség otthon (CEE16). Szokványos háztartási konnektorhoz csatlakoztatva ugyanolyan teljesítménnyel rendelkezik, mint a Mode 2 kábel.

 

Tipp: Az univerzális töltő külföldi országokban való töltéshez is használható!

 

Különböző csatlakozóaljzat típusokhoz adapterek kaphatók az Opel+ Online tartozékkatalógusban.

 

Ez a töltési megoldás a megfelelő számomra, ha...

 

 • kényelmesen éjszaka töltöm fel az autóm otthon.
 • általában az elektromos járművem által biztosított hatótávon belül utazom, és legtöbbször csak otthon töltöm fel.
 • otthon hagyom az univerzális töltőt és fali töltőként használom.
 • időnként hosszabb távokra is elmennék - magammal viszem az univerzális töltőt, így bárhol fel tudom tölteni az autómat, ahol találok megfelelő konnektort.
 • rendszeresen fel szeretném vagy fel kell töltenem az autómat menet közben - beépített otthoni fali töltőt javaslunk és egy könnyű, Mode 3 töltőkábelt a menet közbeni töltéshez.

1 Az érték a Corsa-e modellre vonatkozik. A töltési idő különösen a jármű fedélzetén lévő töltő teljesítményétől, a töltőkábeltől, valamint a használt töltőállomás típusától és teljesítményétől függ. Forduljon márkakereskedőjéhez további információért az NEDC és WLTP mérési módszerekről*.

 

2 Az érték a Grandland Hybrid4 modellre vonatkozik. A töltési idő különösen a jármű fedélzetén lévő töltő teljesítményétől, a töltőkábeltől, valamint a használt töltőállomás típusától és teljesítményétől függ. Forduljon márkakereskedőjéhez további információért az NEDC és WLTP mérési módszerekről*.

 

3 Szokványos háztartási konnektorhoz csatlakoztatva ugyanolyan teljesítménnyel rendelkezik a továbbfejlesztett háztartási kábel, mint a kétféle módon használható kábel.

 

4 A Kombinált töltőrendszer (CCS) csatlakozó a 2-es típusú csatlakozó továbbfejlesztett változata, amely két tápcsatlakozóval rendelkezik és gyorsabb töltést biztosít.

Szereljen fel fali töltőt elektromos autójához

Ha elektromos autója Van, az otthoni töltés legkényelmesebb módja a falra vagy oszlopra szerelhető töltőállomás. Ezek az úgynevezett fali töltők tökéletesen passzolnak a járműhöz, és gyorsabban feltöltik elektromos autóját, mint a szokványos háztartási konnektorok

A fali töltők használata nagyon egyszerű, már használatra kész, automatikus indítási módban érkeznek. A fejlettebb okos fali töltők kezelése is nagyon egyszerű, de a töltésen túl még több funkcióval rendelkeznek. Az okos fali töltő alkalmazással együtt a töltés profi élménnyé válik, mivel Ön olyan szolgáltatások nyújtotta előnyöket élvezhet, mint a jelentések, a töltés ütemezése, különböző felhasználók kezelése és a távoli üzemelés.

 

Az Opel különböző típusú fali töltőket és okos fali töltőket kínál. Itt segítünk kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelőt, figyelembe véve, hogy mi illik legjobban járműve fedélzeti töltőjéhez, az elektromos fázisokat és a töltési sebességet.

A fali töltő portfólió

1 fázisú / 3,7 és 4,6 kW vagy 7,4 kW

3 fázisú / 11 kW

 

Az ideális megoldás Opel elektromos járművéhez, egyfázisú vagy háromfázisú változatban kapható. Természetesen egy egyfázisú fali töltővel is fel tudja tölteni háromfázisú autóját, de kompromisszumot kell kötnie a töltési sebességet illetően. Gyorsabb megoldásként ajánlani tudunk Önnek egy háromfázisú fali töltőt is.

 

Ez a megfelelő számomra,…

 

 • ha rendszeresen otthon töltöm fel az autómat.
 • ha a töltésen felüli funkciók nem fontosak számomra.

 

Tekintse meg fali töltő portfóliónkat az Opel+ online tartozékkatalógusában:

Az okos fali töltő portfólió

1 fázisú / 7,4 kW

3 fázisú / 11 kW vagy 22 kW

 

Ideális azok számára, akik osztoznak a fali töltőn, szeretnék nyomon követni az energiafogyasztást és a különböző igényeknek megfelelően kezelni azokat. Legyen ura a helyzetnek az okos fali töltő alkalmazással. Egyfázisú vagy háromfázisú használat esetén is elérhető.

 

Ez a megfelelő számomra,…

 

 • ha a töltésen felül szeretnék további funkciókat, például jelentéseket és távoli karbantartást.
 • ha a fali töltőt megosztva használjuk, és teljes jelentést szeretnék az egyéni energiafelhasználásról.

 

Tekintse meg fali töltő portfóliónkat az Opel+ online tartozékkatalógusában:

Áttekintő: töltési idők

Hasonlítsa össze a különböző kábelek és fali töltők töltési idejét

Corsa-e vagy Grandland X Hybrid4? Töltse le itt az Önt érdeklő autó PDF-jét.

Telepítés

Az önnek leginkább megfelelő fali töltő kiválasztása után  tudunk segíteni annak telepítésében

 

Kezdjünk bele

Szerezze be Opel fali töltőjét helyi márkakereskedőjénél, és vegye igénybe partnereink szakértelmét, hogy a lehető legjobb telepítési szolgáltatást és testreszabott támogatást nyújtson az Önnek a töltéshez.

Opel+ töltési tartozékok elektromos autókhoz

Töltés? Nem gond! Legyen szó elektromos járműről vagy plug-in hibridről, otthoni vagy nyilvános töltésről, egyszerű vagy okos töltésről – mi a legjobb és az Ön igényeinek leginkább megfelelő tartozékokat kínáljuk autója töltéséhez. Különböző töltőkábelek, fali töltők, rugalmas megoldások és további tartozékok közül választhat.