Skip To Content
Jellemzők

Csúcsminőségű német gyártmány

Biztonság és innovációk

Intelli-Lux LED® Pixel fényszórók
Bemutatjuk az úttörő Intelli-Lux LED® Pixel Light fényszórókat1 – az Opel úttörő fényszóró-technológiájának új szintjét. Ez a rendszer nagyságrendekkel jobb látási viszonyokat kínál a sötétben folyamatos távolsági fény használattal anélkül, hogy elvakítaná a szembejövőket. Minden fényszóró 84 szegmensből áll, amely az egyes egységek automatikus kikapcsolásával alkalmazkodik a forgalmi körülményekhez. 
 • Nem vakítja el a többi járművezetőt
 • Az éjszakai vezetés biztonságosabb és nyugalmasabb                  
 • Autópálya üzemmód: optimalizált megvilágítás az autópályákon   
 • A kanyarfény kiküszöböli a "fekete lyukakat" az éles kanyarokban. Legfeljebb 40 km/h sebességig aktív.

 

1Külön rendelhető.

Szemmagasságú kijelző

A szemmagasságú kijelző1 kivetíti a vezetõ számára kulcsfontosságú információkat – mint a sebesség, a navigációs útmutatások vagy az automatikus sebességtartó rendszer figyelmeztetései1 – a szélvédõre, miközben a vezető biztonságosan az úton tarthatja a szemét.

 

1Külön rendelhető.

 
Automatikus vészfékezés

Az automatikus vészfékezés gyalogosérzékelővel1,2 figyelemmel kíséri a forgalmi helyzetet az Opel Insignia előtt. Ha a rendszer az autó előtt gyalogost, járművet vagy egyéb tárgyat észlel, előre megnöveli a fékteljesítményt – ha pedig a vezető nem reagál, magától fékezi az autót.

 

1Külön rendelhető.

2Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a járművezető feladata marad.

 
Hátsó keresztforgalom-figyelő

A hátsó keresztforgalom-figyelő1 észleli az Insignia hátsó oldalai felé haladó tárgyakat, amikor kitolat a parkolóhelyről vagy az autóbejáróról, és figyelmeztetést ad. Ami korábban láthatatlan veszélyt jelentett, ma már könnyen kezelhető.

 

1Külön rendelhető. 10 km/h sebességig aktív, és a legfeljebb 36 km/h sebességgel haladó hátsó keresztforgalmat észleli.

 
Jelzőtábla-felismerés

A legújabb generációs jelzőtábla-felismerő rendszer¹, amely folyamatosan megjeleníti a sebességkorlátozásokat és más közlekedési táblákat a fedélzeti kijelzőn, és ha van, a szemmagasságú kijelzőn is¹.

 

¹ Külön rendelhető.

 
Adaptív sebességtartó

A teljes sebességtartományban működő adaptív sebességtartó1,2 stresszmentes vezetési élményt kínál. A 30 km/h és 180 km/h közötti sebességtartományban végzett automatikus gyorsítással vagy lassítással az adaptív sebességtartó1,2 mindig segít megtartani a biztonságos távolságot az elöl haladó autótól.

Teljes sebességtartományban használható adaptív sebességtartó3. A torlódásokhoz tervezett rendszerrel az autó állóra fékezését követően is működésben marad a sebességtartó.

 

1Külön rendelhető.

2Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a járművezető feladata marad.

3Csak egyes automata sebességváltókkal.

 
Sávelhagyásjelző

A sávelhagyásjelző figyelmeztetést ad, ha Ön irányjelzés nélkül sávot vált. Az oldalsó holttérfigyelő1,2 észleli a párhuzamos sávokban gyorsan közeledő és jelenleg a holttérben tartózkodó járműveket, és figyelmezteti a járművezetőt.

 

1Külön rendelhető.

2A két autó közötti sebességkülönbség nem haladhatja meg a 72 km/h értéket.

 

Formatervezés

Külső
Az új Insignia Sports Tourer ötvözi a feltűnő megjelenést a nagy kombik kapacitásával és sokoldalúságával. Az alacsony sziluett, a vékony LED első fényszórók és hátsó lámpák, valamint a krómozott végű ikerfoglalatok fokozzák széles és elegáns kiállását. 
Belső tér
Az új Insignia elegáns, ergonomikus és tágas belső tere minden utazást élvezetessé tesz mind a sofőr, mind az utasok számára. A napi ingázástól a hosszú üzleti utakig – az új Insignia Sports Tourer belső tere tökéletes az utazáshoz. Élvezze a harmonikus és modern kialakítást, a kiváló minőségű anyagokat, a tágasság és a tér érzetét. 
Jellegzetes LED fényszórók

Az egyedülálló Opel „szárny” kialakítású LED fényszórók és hátsó lámpák a nappali menetfénnyel együtt egyszerre fokozzák a stílusosságot és a láthatóságot, és animált fényjátékkal üdvözlik Önt az autó kinyitásakor1.

 

1Csak fényszórók.

 
Színek
A személyiség kifejezése: válassza ki kedvenc színét és jelenítse meg általa egyéniségét. 
Keréktárcsák
Tegye egyedivé Insignia Sports Tourerét a 17-től 20 colos méretig kapható abroncsok és könnyűfém keréktárcsák látványos kínálatával. 
Panoráma napfénytető

A Sports Tourer panoráma napfénytetője1 természetes fénnyel árasztja el az autó belsejét, a légterelő pedig védi a huzattól.

 

1Külön rendelhető.

 

Prémium kényelem

Ergonomikus active ülések
Az ergonómiai tanúsítvánnyal rendelkező1 első ülések segítenek a vezetőnek és az első utasnak elkerülni a hátfájást, valamint fokozzzák a figyelmet és a kényelmet. 

Kényeztesse hátát ergonomikus üléssel1 – amely az Egészséges Hát Munkacsoport (AGR) nevű független ergonómiai kiválósági központ tanúsítványával rendelkezik.

 

 • Németországi ergonómiai tanúsítvány.
 • Meghosszabbítható ülőfelület, hogy az ülés pontosan a lábának megfelelő hosszúságú legyen.
 • A szellőztetés és a fűtés hűti vagy melegíti a hátát2.

 

Válassza a még kényelmesebb első osztályú funkciókat2:

 • Masszázs igény szerint.
 • 18 irányban állítható ülés memória funkcióval.

 

1Külön rendelhető bizonyos felszereltségi szintekhez. A tanúsítvány különböző egészségügyi szakterületek szakértőiből álló független vizsgálóbizottság által kiadott minősítés.

2Külön rendelhető, csak elektromos ülésekkel.

Fűthető részletek
Az új Insignia Sports Tourer prémium szintű kényelmet kínál a fűthető részletekkel1, amelyek kényelmesebbé teszik a vezetést a hideg reggeleken. 

Párátlanítson és jégmentesítsen egyszerűen a ThermaTec fűthető szélvédővel. Az extra jó közérzet érdekében élvezze a fűtött első és a külső hátsó üléseket, valamint a fűthető kormánykereket, amelyek gyorsan felmelegítik.

 

1Külön rendelhető bizonyos felszereltségi szintekhez.

Csomagtér
Egyszerűbbé teszi a dolgokat – bőséges és változtatható rakodókapacitásával az új Insignia Sports Tourer ugyanannyira tágas, mint amennyire sokoldalú. 

Lehajtás gombnyomásra: az osztott hátsó ülések gyorsan és könnyedén lehajthatók egyetlen gombnyomással.

5 utas, 560 liter: ha mindhárom hátsó ülés függőleges helyzetben van, bőven elég helye marad a csomagoknak.

Hajtson le egy vagy két ülést1 a hosszú rakományok szállításához, amelyek mellett akár két utas is utazhat hátul.

Akár 1665 liter: ha mindhárom ülés le van hajtva, hatalmas a csomagtér – és tökéletesen sík.

 

1Csak bizonyos felszereltségi szintekhez.

Elektromos csomagtérajtó
Az elektromos, láblendítéssel nyitható csomagtérajtónak1 köszönhetően automatikusan, a hátsó lökhárító alatt tett egyetlen lábmozdulattal nyílik és zárul a csomagtér. 

Lehajtás gombnyomásra: az osztott hátsó ülések gyorsan és könnyedén lehajthatók egyetlen gombnyomással.

5 utas, 560 liter: ha mindhárom hátsó ülés függőleges helyzetben van, bőven elég helye marad a csomagoknak.

Hajtson le egy vagy két ülést1 a hosszú rakományok szállításához, amelyek mellett akár két utas is utazhat hátul.

Akár 1665 liter: ha mindhárom ülés le van hajtva, hatalmas a csomagtér – és tökéletesen sík.

 

1Csak bizonyos felszereltségi szintekhez.

Okosautó-funkciók

Multimedia Navi Pro
Digitális csatlakoztathatóság, fedélzeti navigációs rendszer, nagyméretű, innovatív színes érintőképernyő és kiváló hangzás: az új Insignia csúcstechnológiájú infotainment rendszerében minden benne van. 

Az integrált navigációs rendszerrel rendelkező Multimedia Navi Pro4 a következő funkciókat tartalmazza:

 

 • 8 hüvelykes képernyő DAB rádióval
 • 3-D térképnavigáció
 • Fedélzeti hangvezérlés
 • Bluetooth®1
 • Szemmagasságú kijelző kompatibilitás
 • Csatlakoztatott navigációs szolgáltatások2
 • 2 USB csatlakozó
 • Apple CarPlay™3 és Android Auto™3

 

1A Bluetooth a Bluetooth SIG Inc. bejegyzett védjegye.

2Használatához el kell fogadni a Telenav végfelhasználói licencszerződést, és hozzá kell járulni a személyes adatok felhasználásához a Telenav adatvédelmi szabályzatában rögzítettek szerint. A licenc 2031 végén jár le. Az ügyfél okostelefonjának rögzítésére van szükség a csatlakoztatott navigációs szolgáltatásokhoz.

3Az Apple CarPlay és az Apple az Apple Inc. védjegye, az USA-ban és más országokban bejegyezve. Az Android Autoa Google Inc. védjegye.

4Külön rendelhető

Bose® audiórendszer1

Nagyobb hanghűség. Ez a prémium kategóriájú Bose® hangrendszer1 minden utazást szórakoztató élménnyé tesz. Nyolc hangszórójának köszönhetően az autó minden utasa erőteljes basszust és kristálytiszta magas hangokat élvezhet.

 

1Külön rendelhető.

 
Vezeték nélküli töltés
Csak helyezze okostelefonját1 a beépített induktív töltővel2 rendelkező telefontartóba az akkumulátor vezeték nélküli újratöltéséhez. 

1Amennyiben az adott telefon nem támogatja a vezeték nélküli töltést, a töltő használatához külön tartozékra lehet szükség. Induktív töltés csak PMA- vagy Qi-képes eszközökhöz. Készüléke kompatibilitásának ellenőrzéséhez vegye fel a kapcsolatot Opel márkakereskedőjével.

2Külön rendelhető.

Vészhelyzeti hívás

A jármű ütközése vagy baleset esetén a vészhelyzeti hívás automatikusan1 összeköti a 112-es segélyközponttal, és elküldi az autó helyzetét, hogy mindig nyugodtan utazhasson. Ön manuálisan2 is kezdeményezhet segélyhívást az SOS gomb hosszú nyomvatartásával, amennyiben balesetet lát, vagy orvosi segítségre szorul.

 

1 A légzsák vagy az övfeszítő aktiválásakor azonnal létrejön a kapcsolat a 112-es segélyközponttal a kihangosító funkción keresztül.

2 A manuálisan kezdeményezett segélyhíváshoz hálózati lefedettség és mobil jelerősség szükséges.

 

Hatékony autózás

Motorok
Az új Insignia Sports Tourer nagyobb teljesítményt kínál kevesebb kibocsátással és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással a különféle motorok széles választékával, a valóban izgalmas autózás érdekében. 

Az 1.4 Turbo (107 kW/145 LE) modelltől a 2.0 Turbo (169 kW/230 LE) modellig terjedő benzinmotorokig, valamint az 1.5 Diesel (91 kW/122 LE) és 2.0 Diesel (129 kW/174 LE) motorig minden Insignia hajtáslánc Euro 6 D-vel és oprimalizált start/stop rendszerrel van felszerelve.

 

Fuel consumption combined xx,x - x,x l/100 km; CO₂-emission combined 100-161 g/km, according to NEDC. Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozóan megadott adatok előzetes adatok, meghatározásuk a WLTP vizsgálati eljárás alapján történik, a vonatkozó értékeket pedig visszaalakítják a NEDC rendszerbe az összehasonlíthatóság biztosítása érdekében, a 715/2007/EK, (EU) 2017/1153 és (EU) 2017/1151 rendeleteknek megfelelően.

Sebességváltók
Kézi sebességváltó, fokozat nélküli automata, 8 vagy 9 sebességes automata: a választás az Öné. 

Az új Insignia Grand Sport esetében választhat a 6 fokozatú kézi sebességváltó, a fokozat nélküli automata, a 8 sebességes automata vagy az új 9 sebességes automata sebességváltó között.

 

A váltófülekkel rendelkező vadonatúj, 9 sebességes automata sebességváltó nagyobb teljesítményt, jobb gazdaságosságot és észrevehetően jobb kényelmet kínál a vezető számára.

FlexRide felfüggesztés
Személyre szabható vezetési teljesítmény. A FlexRide1 funkció segítségével három autója lehet egyben. 

Kapcsoljon a Standard beállításról Tour vagy Sport módba, hogy Insigniája még simábban guruljon vagy igazi sportautóvá váljon. Három módot aktiválhat: Standard, Tour vagy Sport. A FlexRide egy gombnyomással az útviszonyokhoz és a kiválasztott vezetési stílushoz igazítja a különböző rendszerek érzékenységét, többek között a kormánykereket, a gázpedált, az automatikus sebességváltót és a kipörgésgátlót.

 

1A FlexRide külön rendelhető egyes motorokhoz, alapfelszereltség a 2.0 Turbo (147 és 169 kW/ 200 és 230 LE) motorhoz, külön rendelhető a 2.0 Diesel (129 kW/174 LE) motorhoz.

Összkerékhajtás nyomatékelosztással
Az összkerékhajtás elosztja a teljesítményt a dinamikus, mégis biztonságos és könnyű kezelhetőséget nyújtó vezetési élmény érdekében. 

Az Insignia összkerékhajtása1 nyomatékvektorral elosztja a nyomatékot az első, a hátsó, a bal és a jobb kerék között a dinamikusabb és kiegyensúlyozottabb kezelés érdekében.

 

1Alapfelszerelés csak a külön rendelhető FlexRide funkcióval együtt.

Mi a következő lépés?