Opel - Sustainability Milestones
Opel Milestones - Innovation

Az innováció mérföldkövei

Fedezze fel számtalan módját, hogyan fordíthatja a saját javára innovatív szellemiségünket.

Az Opel innováció mérföldkövei
Opel Design Milestones

Formatervezési mérföldkövek

Nézze meg, hogyan határozták meg az Opel formatervezését az egyes korszakokban az érzelmi vonzerő és a gyakorlati áttörések.

Opel formatervezési mérföldkövek

ZÖLD MÉRFÖLDKÖVEK.

Már régen felismertük, hogy felelősen kell kezelnünk erőforrásainkat. Több évtizedes munkát fektettünk a környezetvédelmi innovációba, hogy csökkentsük a szennyezést és növeljük az általános fenntarthatóságot.

Sustainability Milestones - 2012 Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG

2012, Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG

Az Opel Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG – amelyet a német ÖKOTREND intézet és az AUTO TEST magazin egymástól függetlenül kategóriájában a legkörnyezetbarátabb járműnek választott – bizonyítja, hogy a komfort és a teljesítmény tiszta, takarékos autózással kombinálható. Mindössze 129 g/km CO2-kibocsátás CNG-vel, és még ennél is jobb CO2 egyenleg a CNG és biogáz vegyes alkalmazása esetén: az ökoszféra kicsit könnyebben jut lélegzethez.

Sustainability Milestones - 2012 Opel Ampera wins International Engine Award

2012, az Opel Ampera elnyeri a Nemzetközi Motordíjat

35 ország hetvenhat újságírója szavazta meg az Opel Amperát a „Nemzetközi Év Motorja Díjra". Ezzel a zöld technológia, a megnövelt hatótáv és a csekély üzemeltetési költségek kombinációját ismerték el. A cím az Opel Ampera által már elnyert „Világ Zöld Autója 2011" és az európai „Év Autója 2012" díjakhoz társul.

Sustainability Milestones - 2010 New Corsa and Astra ecoFLEX Models

2010, új Corsa és Astra ecoFLEX modellek

A csupán 109 g/km CO2-kibocsátással és vegyes használatban (100 km-en) 4,1 literes üzemanyag-fogyasztással az új Astra 1.3 CDTI ecoFLEX még nagyobb hatékonyságot ad az Opel nemrég piacra dobott kompakt autójának. A Corsa ecoFLEX 1.3 l CDTI kivételesen csekély CO2-kibocsátása csupán 98 g/km a háromajtós változat esetén.

Sustainability Milestones - 2009 Opel Reveals Ampera Electric Car at Geneva Motor Show

2009, az Opel a Genfi Autószalonon bemutatja az Opel Ampera elektromos autót

Az Opel bemutatja forradalmi, megnövelt hatótávú elektromos autóját. Az Ampera kerekeit állandóan és minden sebességnél villanymotor hajtja. A 40-60 km-es (MVEG) utakhoz a 16 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorból nyert áramot használja, és nem bocsát ki CO2-t. Amikor az akkumulátor lemerül, a motor-generátor által termelt áram megnöveli az Ampera hatótávolságát több mint 500 km-re.

Sustainability Milestones - 2008 ecoFLEX Range Introduced

2008, az ecoFLEX választék bemutatása

Az Opel bevezeti modellkínálatának ecoFLEX változatait. Az első modellek: Corsa, Meriva, Zafira és Astra. A Corsa ecoFLEX csupán 119 gramm CO2-t bocsát ki kilométerenként, és a dízelmotor átlagfogyasztása is csak 4,5 liter/100 km.

Sustainability Milestones - 2007 Opel Presents Flextreme at the IAA

2007, az Opel bemutatja a Flextreme modellt a Frankfurti Autószalonon

A Flextreme koncepcióautó az Ampera előfutára –villanymotorja akkumulátorokból nyeri az energiát. Az autó belső égésű motorja csak az akkumulátorok töltésére szolgál. A teljesen új, környezetbarát E-Flex rendszernek köszönhetően az ingázók naponta akár 55 km távolságot tehetnek meg zéró CO2-kibocsátással.

Sustainability Milestones -2003 Particulate Filter Needs No Maintenance

2003, a részecskeszűrő nem igényel karbantartást

Az innovatív regenerációs folyamatnak köszönhetően a karbantartást nem igénylő dízelrészecske-szűrőhöz (DPF) nem szükséges semmiféle adalék, szinte egyáltalán nem befolyásolja az üzemanyag-fogyasztást, nem bocsát ki CO2-t és egyéb káros anyagot.

Sustainability Milestones - 2000 Natural Gas Premiere

2000, bemutatkozik a földgáz hajtású autó

Az Opel bemutatja földgáz hajtású Zafira koncepcióautóját az október végi Berlini Autószalonon. A Zafira 1.6 CNG földgázüzemre optimalizált monovalens hajtásrendszerrel működik. A Zafira CNG legnagyobb erőssége magas szintű gazdaságossága: egy ugyanolyan méretű benzines motorváltozattal összehasonlítva a Zafira CNG üzemanyag-költségei kb. 50 százalékkal kisebbek.

Sustainability Milestones - 2000 Fuel Cells on the March

2000, az üzemanyagcellák megjelenése

A GM/Opel bemutatja a HydroGen1 autót: a teljesen üzemképes, üzemanyagcellás, hidrogén hajtású Zafirát. 55 kW (75 LE) teljesítményű háromfázisú motor hajtja, amelynek elektromos energiáját kizárólag hidrogénüzemű üzemanyagcella biztosítja. A HydroGen1 maximális sebessége 140 km/h, hatótávolsága kb. 400 km, és forradalmian új motorjának köszönhetően nem bocsát ki káros anyagot.

Sustainability Milestones - 1995 Lower Consumption Thanks to Lower Weight

1995, kisebb fogyasztás a kisebb tömegnek köszönhetően

A Corsa ECO3 az első „háromliteres” autó a világon. A 100 kilométerenkénti mindössze 3,4 literes fogyasztást főként az autó tömegének radikális csökkentésével értük el; fémlemezek helyett karbonszállal megerősített kompozit anyagokat használtunk fel a motorháztetőn, az ajtókon és a sárvédőkön.

Sustainability Milestones - 1989 Catalytic Converter as Standard

1989, katalizátor az alapfelszereltség részeként1989 Catalytic converter as standard

Az Opel az első olyan európai autógyártó, amely alapfelszereltségként építi be a katalizátort az összes autójába, a legkisebbtől a legnagyobbig egyaránt. Szintén mi vagyunk az elsők, akik újrahasznosítási ciklust hozunk létre a műanyagoknak.

Sustainability Milestones - 1989 Aerodynamics World Record for Calibra

Fenntarthatósági mérföldkövek – 1989, aerodinamikai világrekorder a Calibra

Az új Calibra újabb aerodinamikai rekordot állít fel. Kupé változata szenzációs 0,26 légellenállási együtthatóval (Cd) büszkélkedhet.

Sustainability Milestones - 1981 Water-Based Lacquer

1981, víz alapú lakk

Mi vagyunk az első autógyártók, akik víz alapú lakkot használunk a sorozatgyártásban a rüsselsheimi fényezőüzemünkben. Ezek a lakkok szinte nem tartalmaznak szerves oldószereket, ezzel jelentősen csökkentik a környezetre gyakorolt káros hatást.

Sustainability Milestones - 1972 Opel GT Sets Diesel World Record

1972, dízel világrekordot állít fel az Opel GT

A módosított Opel GT 95 LE teljesítményű, 2,1 literes turbódízel motorjával számos dízel világrekordot állít fel az Opel dudenhofeni tesztközpontjában, valamint 197,5 km/h csúcssebességet ér el. Nem sokkal ezután az Opel Rekord 2.1 D válik az Opel első számú dízel személyautójává a piacon.