Elektromos motor

A mobilitás jövője elektromos.

Szeretné tudni, hogy miért? Mert az elektromos motorok nem bocsátanak ki káros anyagot, csendesek, hatékonyak és csak ritkán kell szervizelni őket. További előny, hogy az elektromos járművek hatékonyabban használják az energiát, mint a belsőégésű motorral felszerelt autók. Ha arra is gondol, hogy a szükséges villamosenergia egyre nagyobb részét megújuló energiaforrásokból állítják elő, többé talán nem is vált vissza belső égésű motorra.

Maximális hatékonyság.

Az elektromos motor talán legnagyobb előnye a magas hatásfok. A normál motorok esetében az energia akár egyharmada is elveszhet a hőveszteség miatt – az elektromos autók azonban az energia mintegy 95 százalékát hasznosítják. A hasznosított és a felhasznált energia arányát hatásfoknak nevezzük.

Hogyan működik az elektromos motor?

Az elektromos autó motorja az akkumulátor áramát mechanikus energiává alakítja. Ez tekercsek segítségével egy keringő mágneses teret hoz létre, amely vonzza a motorban lévő többi mágnest. Az így keletkező erő az autó tengelyeire továbbítódik, a forgás sebessége az áram frekvenciájának függvénye.

Kiváló menetdinamika.

Nagy hatékonyság, alacsony üzemeltetési költségek, zéró kibocsátás – számos racionális ok szól az elektromos autók mellett. S vezetni is öröm: a belső égésű motorokkal ellentétben nem kell sebességet váltani. Azonnal érezhető a maximális nyomaték, ami a vezetési élmény teljesen új formáját nyújtja.