Innovation - Pioneering Technologies
Innovation - Flex Floor system

Flex Floor rendszer

Rugalmas, praktikus és óvja a hátat: a Flex Floor rendszerrel Opelje még könnyebben megrakodható.

További információk a Flex Floor rendszerről
Innovation - SAFETEC® Safety System

SAFETEC® biztonsági rendszer

Megnyugtató teljes körű védelem: számos aktív és passzív intézkedés biztosítja a vezető és az utasok átfogó biztonságát.

További információk a SAFETEC® biztonsági rendszerről
Innovation - Watt’s Link Rear Axle Construction

Watt lengőkaros hátsó felfüggesztés

Az összetett hátsó tengelyt az ügyesen elhelyezett Watt lengőkarral fejlesztették tovább, hogy mindenféle úton biztosított legyen az autó kiváló teljesítménye.

További információk a Watt lengőkaros hátsó felfüggesztésről

A MOBILITÁS JÖVŐJE ELKEZDŐDÖTT.

Villamos energia, hidrogén és hasonlók – a mobilitás jövőjét innovatív technikával és úttörő koncepciókkal tesszük környezetbaráttá és fenntarthatóvá.

Enlarge

A mobilitás jövője elektromos

Társadalmunk és gazdaságunk egyik alapja a személyes mozgásszabadság. Egyik műszaki vívmány sem járult hozzá ehhez olyan mértékben, mint az autó. Ezért mi továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy új technikák fejlesztésével és fenntartható koncepciókkal biztosítsuk az egyéni mobilitás jövőjét. Az egyik legígéretesebb megközelítés az elektromos hajtás.


Vegyük például az Opel Amperát, Európa első elektromos gépjárművét, amelyet minden pillanatban villamos energia hajt, és kompromisszumok nélkül használható. Forradalmian új technikája és kiemelkedő teljesítménye tükröződik innovatív formatervezésében is.

 

Az Opel Ampera E-REV (megnövelt hatótávú elektromos jármű) technikája nagyobb járművekben is alkalmazható. Ennek látványos bizonyítéka a 4,7 méter hosszú Opel Flextreme GT/E koncepcióautó. Ez 200 km/h maximális sebességgel – az Opel Amperához hasonlóan – kompromisszumok nélküli mobilitást kínál, és kevesebb mint 9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.

 

Amint láthatja, az Opel Ampera és az elektromos koncepcióautók – mint az Opel Flextreme GT/E – jelentős lépéssel visznek közelebb az elektromos hajtású járművek jövője felé.


Enlarge

HydroGen4: zéró kibocsátású hidrogénautó

A HydroGen4 autó – amely az üzemanyagcellás autók negyedik generációját képviseli – több mint tízéves, üzemanyagcellákkal és hidrogénnel végzett kutatás eredménye. Fejlett technikája egy valóra vált álom: égés helyett elektrokémiai reakció réven valósul meg az elektromos hajtás. A kipufogócsőből csupán vízgőz távozik – a HydroGen4 nem bocsát ki ártalmas anyagot.

 

Motorteljesítménye bizonyítja ezen innovatív technika értékét: 73 kW (100 LE), 0-100 km/h 12 másodperc alatt, csúcssebesség 160 km/h. Hatótávja 340 km, 1,8 kWh-os pótakkumulátora van.

 

A HydroGen4 már éles tesztelés keretében is sikerrel debütált Berlin utcáin. Eddig a tesztelésben részt vevő ügyfelek több mint 80.000 kilométert tettek meg napi használat keretében.


Enlarge

Megfizethető elektromos mobilitás

A "RAK e" néven ismert, radikális Opel koncepció egyértelműen a minimális energiaköltségre és súlyra irányítja a reflektorfényt azon túl, hogy új fejezetet nyit az elektromos mobilitás történetében. A fiatal járművezetőket megcélzó RAK e nem termel kipufogógázokat, hatótávja 100 kilométer, csúcssebessége 120 km/óra. 380 kg súlyával körülbelül egyharmada a hagyományos kisautók súlyának, és úgy tervezték meg, hogy még a nagyon fiatal autósoknak is megfizethető legyen.