Innovation - Milestones
Opel Design -  Milestones

Formatervezési mérföldkövek

Nézze meg, hogyan határozták meg az Opel formatervezését az egyes korszakokban az érzelmi vonzerő és a gyakorlati áttörések.

Opel formatervezési mérföldkövek

AZ INNOVÁCIÓ MÉRFÖLDKÖVEI.

Több mint 110 évnyi új ötlet – az első megfizethető „orvoskocsitól” a megnövelt hatótávú elektromos járműig. Minden, ami a mobilitást egyszerűbbé, biztonságosabbá, kényelmesebbé és élvezetesebbé teszi. Innováció valódi emberektől valódi embereknek.

Opel Innovation - 2014 Opel Mokka takes All-wheel Drive Car of the Year award for 2nd time

2014, az Opel Mokka másodszor nyeri el az Év Összkerékhajtású Autója díjat

Az az Auto Bild Allrad olvasói az Opel Mokkának ítélték az első díjat, így az autó megtartotta az Év Összkerékhajtású Autója címet a "Terepjáró és SUV 25 000 euróig" kategóriában. A Mokka a szavazatok 18,7%-át szerezte meg, jelentősen megelőzve a Škoda Yeti (14,6%) és a Nissan Qashqai (12,4%) modelleket.

Opel Innovation - 2014 ADAM wins Readers Choice in Mini segment

2014, az ADAM az Olvasók Választása a miniautók szegmensében

Az ADAM a szavazatok 24,2 százalékával megnyerte a nagy tekintélyű német magazin, az „auto motor und sport” által 38. alkalommal kiosztott Olvasók Választása díjat a miniautók kategóriájában, maga mögé utasítva a VW Up (23,9%) és a Mini (16,6%) modelleket.

Opel Innovation - 2014 Opel Zafira Tourer is Most Environmentally Friendly Van 2014

2014, az Opel Zafira Tourer 2014 legkörnyezetkímélőbb nagyterű autója

Kimagasló környezetkímélő tulajdonságaiért az Auto Trend magazin és az Ökotrend Környezetvédelmi Intézet 2014-ben a Zafira Tourert választotta a legkörnyezetkímélőbb nagyterű autóvá.

Opel Innovation - 2013 Opel ADAM wins Connected Car Award for IntelliLink

2013, az Opel ADAM Csatlakoztatott Autó díjat nyer az IntelliLink rendszerért

IntelliLink információs és szórakoztató rendszerével az Opel ADAM a legjobban csatlakoztatható kisautó a piacon. Ez volt az Auto Bild és a Computer Bild szerkesztői csapatának véleménye. Jelentős előny, hogy az Opel ADAM IntelliLink rendszere kompatibilis mind az Apple iOS, mind pedig az Android szoftverű okostelefonokkal, és nagyon vonzó áron kapható.

Opel Innovation - 2013 Opel Ampera wins eCar Award

2013, az Opel Ampera eCar díjat nyer

A 2013-as eCar díj odaítélésekor az Auto Bild és az Auto Test magazinok több mint 13 ezer olvasója választotta 15 versenytársa közül az Opel Amperát a "legjobb általános koncepciójú", mindennapi használatra alkalmas járművé az elektromos mobilitás "első örökzöldjei" közül.

Opel Innovation - 2013 Opel retains Plus X Award for Most Innovative Brand

2013, az Opel megtartja a leginnovatívabb márkának járó Plus X díjat

Az Opelt harmadik alkalommal választották meg a Leginnovatívabb Márkának 2010 és 2012 után. A kimagasló modellek és műszaki megoldások lenyűgözték a szakértőkből álló nemzetközi zsűrit, és összesen 21 minősítést szereztek a Cascada, ADAM, Mokka és Zafira Tourer modelleknek. Az ADAM, a Cascada és a Zafira Tourer BiTurbo modellek FlexFix® kerékpárszállító rendszere nyerte el a "2013 Legjobb Terméke" címet.

Opel Innovation - 2013 Opel ADAM wins red dot design award

2013, az Opel ADAM elnyeri a red dot formatervezési díjat

Az Opel ADAM a legújabb Opel modell, amely elnyerte a rangos red dot formatervezési díjat. A 37 tagú nemzetközi zsűri a rendkívül eredeti ADAM modellnek ítélte a díjat az Autózás és Szállítás kategóriában, így 2009 óta ez már a negyedik Opel termék, amely elnyerte ezt a kitüntetést.

Opel Innovation - 2012 Opel Astra GTC wins red dot design award

2012, az Opel GTC Astra elnyeri a red dot formatervezési díjat

A red dot díj 30 tagú zsűrije méltányolta a GTC Astra "feltűnő és sportos formatervezését", melynek köszönhetően az autó immár harmadik Opel modellként nyerte el 2009 óta ezt a rangos kitüntetést.

Opel Innovation - 2012 Opel Zafira Tourer wins Golden Steering Wheel

2012, az Opel Zafira Tourer megnyeri az Arany Kormánykerék díjat

Az Auto Bild és a Bild am Sonntag Arany Kormánykerék díjának 37. évfordulójára az olvasók a forradalmi Opel Zafira Tourert, a kerekeken guruló szalont választották meg az egyterű kategória nyertesévé. Immáron harmadik alkalommal nyerte el a Zafira ezt a fontos díjat, 1999-es és 2005-ös győzelmeit követően.

Opel Innovation - 2011 RAK e

2011, RAK e

Jelentős lépés az elérhető elektromos jármű felé a fiatalabb autósoknak. Az Opel RAK e új fejezetet nyitott a károsanyag-kibocsátás nélküli autózás fejlődésében. Továbbfejlesztett tandem koncepció, amely céltudatos és praktikus új utat mutatott, és már 16 éves kortól élvezhető.

2011 AFL wins Euro NCAP Advanced Award

2011, az AFL elnyeri az Euro NCAP Advanced díjat2011 AFL wins Euro NCAP Advanced Award

A sötétben, illetve rossz látási viszonyok között jelentősen fokozódott biztonság elismeréseként a European New Car Assessment Programme (NCAP – Európai Új Autó Értékelő Program) Advanced díjjal tüntette ki az Opel adaptív fényszórórendszerét (AFL). Ez a második NCAP Advanced díj, 2010-ben az Opel Eye rendszer kapta az elsőt.

Opel Innovation - 2010 Opel Movano front & rear wheel drive

2010, Opel Movano első- és hátsókerékhajtás

Az Opel történetében először, az új Movano első- vagy hátsókerékhajtást kínál. Ezen túl osztályában a karosszériaváltozatok egyik legszélesebb választékát nyújtja: a furgonok négyféle különböző járműhosszal és háromféle magassággal kaphatók. Legmodernebb komfort, kiváló üzemeltetési gazdaságosság, csúcsminőségű és továbbfejlesztett információs és szórakoztató rendszer és navigáció, extrák és felszerelések széles választéka teszi tökéletessé a kínálatot.

Opel Innovation - 2010 GTC Paris

2010, GTC Paris

A Párizsi Autószalonon mutatkozott be ez az Opel márka legérzelmesebb oldalának kifejezésére épített koncepció. A háromajtós kocsi finom, de sportos, egyszerű, de kifejező, ugyanakkor merész és ikonikus. Az Opel-jelleggel összhangban ez egy elérhető álomautó, amely a felfrissített márka bemutatására született.

Opel Innovation - 2010 Flextreme GT/E

2010, Flextreme GT/E

Az Opel Flextreme GT/E koncepció az újjáélesztett Opel márkát jellemző tulajdonságokat jeleníti meg: nagy érzelmi vonzerő, hatékony környezetvédelmi teljesítmény és kifejező formatervezés – mindez német precizitással tervezve.

Opel Innovation - 2010 Meriva FlexDoors®, Flex Rail®

2010, Meriva FlexDoors®, FlexRail®

A Meriva egyedi hátsó zsanéros hátsó ajtói megkönnyítik a be- és kiszállást a hátsó ülésről. A FlexDoors® nagyobb biztonságot is jelent, különösen a fiatal családoknak. Az új FlexRail® középkonzol az első ülések közötti helyet variálható tárolórendszerré alakítja.

 

Opel Innovation - 2008 Insignia: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

2008, Insignia: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

Az Insignia innovációk hosszú sorát indította el. Az Opel Eye egy kisméretű, széles látószögű, nagy felbontású fedélzeti kamera, amely felismeri a közlekedési táblákat és a sávjelzéseket, ezáltal javítja a vezetés biztonságát. A FlexRide adaptív felfüggesztési rendszer azonnal reagál a változó körülményekre, és alkalmazkodik a vezetési stílushoz. Az AFL+, a következő generációs adaptív fényszórórendszer automatikusan igazodik a körülményekhez, így biztosítja a biztonságosabb és nyugodtabb vezetést. Az ergonomikus ülések AGR tanúsítvánnya egy független szakértőkből és orvosokból álló független bizottság által adományozott különleges minőségi elismerés.

Opel Innovation - 2006 Corsa: FlexFix®

2006, Corsa: FlexFix®

A FlexFix® hátsó szállítórendszer egyszerűen, fiókként húzható ki a lökhárítóból, így nem foglal tárolóhelyet az Ön garázsában vagy otthonában. Először a Corsán, később az Insignián, az Astrán és a Meriván is megjelent.

Opel Innovation - 2005 Astra GTC: Panoramic Roof

2005, GTC Astra: panorámatető

A GTC Astra az első sorozatban gyártott jármű, amely a motorháztetőtől a B oszlopig nyúló panorámatetővel kapható. Ez az innovatív szélvédő szinte korlátlan látóteret kínál, és teljesen új térérzetet teremt a vezetőnek és az első utasnak.

Opel Innovation - 1999 Zafira: Flex7 Seating System

1999, Zafira: Flex7® ülésrendszer

Flex7® ülésrendszer az Opel Zafirában. A Zafirával kezdődően az Opel elhatározta, hogy a belső rugalmasság legyen minden autójának alapvető formatervezési jellemzője.

Opel Innovation - 1995 Full Size Airbags

1995, teljes méretű légzsákok az első utasoknak minden modellben

Az Opel emeli a biztonsági szintet: a vezető és az első utas teljes méretű légzsákja  minden modellben az alapfelszereltség része.

Opel Innovation - 1989 First European Manufacturer With Catalyst as Standard

1989, az első európai gyártó, amelynél alapfelszerelés a katalizátor

Az Opel az első európai gyártó, amely háromutas katalizátort kínál alapfelszerelésként minden benzines modellhez, csökkentve a káros kipufogógáz-kibocsátást.

Opel Innovation - 1986 Omega: Aerodynamic World Champion And DSA Suspension

1986, Omega: aerodinamikai világbajnok és DSA felfüggesztés

Az Omega osztályában a legjobb légellenállási együtthatóval (0,28) debütál. Az autó számos újítást tartalmaz, köztük az új aktív biztonsági alvázat, amely soha nem látott stabilitást ad neki. Az Omegát 1987-ben az év autójának választják.