Innovation - Driving & Dynamics
Opel Innovation - FlexDoors®

FlexDoors®

Az utasok könnyebb be- és kiszállása érdekében.

A kényelem és a praktikum új dimenzióját nyitja meg.
Opel Innovation - AFL and AFL+

AFL+

Vezessen biztonságosabban éjszaka.

Jobb láthatóság a nagyobb biztonságért

MENETDINAMIKA.

A jelenlegi Opel járműcsalád csúcsragadozói az OPC modellek – a nagy teljesítményű motorral felszerelt autók garantálják a kivételes menetdinamikát és a pontos irányíthatóságot. Tapasztalja meg a kedvenc Opel típusához is kapható innovatív technikákat, és kényeztesse magát extra adag vezetési élménnyel.

Opel Innovation - FlexRide

FlexRide – Alkalmazkodás és jobb vezetési élmény

A FlexRide kétféle módon működik. Először is három különböző menetmódot tesz lehetővé az Ön autózási hangulatának megfelelően: a normál, a nyugodt touring és az izgalmas sport mód. Ezután a kiválasztott módtól függetlenül a rendszer automatikusan állítja be a lengéscsillapítást a maximális biztonság és uralhatóság érdekében.


Enlarge

Jobb kezelhetőség az adaptív 4x4 összkerékhajtással

Az aktív összkerékhajtás mindenféle vezetési körülmények között javítja a kezelhetőséget és a stabilitást. Az adaptív 4x4 rendszer a hagyományos mechanikus és a hidraulikus összkerékhajtás legjobb tulajdonságait ötvözi.


Enlarge

Watt lengőkaros hátsó tengely: jobb kezelhetőség, nagyobb stabilitás, még több kényelem

Az összetett hátsó tengelyt az ügyesen elhelyezett Watt lengőkarral fejlesztették tovább, hogy mindenféle úton biztosított legyen az autó kiváló teljesítménye. Az innovatív hátsó híd több előnyt nyújt méretben, súlyban és hatékonyságban a klasszikus többlengőkaros tengelykialakításhoz képest. A biztonságot is növeli: a forgó középső összekötő tag az alvázhoz van erősítve, ahol kanyarodáskor elnyeli a felfüggesztésre ható oldalirányú erőket. Ezt az eredetileg verseny- és rallye-autókon alkalmazott technikát fejlesztette tovább az Opel az utastérbe jutó útzaj csökkentése céljából.


Enlarge

HiPerStrut első felfüggesztés

A maximális tapadás mellett szinte zéró nyomatékú kormányzás érdekében a GTC első felfüggesztéséhez nagy teljesítményű rugóstagok (röviden: HiPerStrut) járulnak. Ilyen kifinomult alkatrészeket a hasonló méretű autók közül csupán néhány kifejezetten sportos modellben használnak.


Enlarge

Nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás: méretcsökkentés az ecoFLEX motorokkal

Új turbófeltöltős ecoFLEX motorjaink látványos példái a méretcsökkentés elveinek. A súrlódásoptimalizált vezérművek, nátriumtöltésű szelepek, rövidített dugattyúk és a túltöltés funkció révén a motorok növelik a teljesítményt és a nyomatékot, miközben csökkentik a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.


Enlarge

Intelligens BiTurbo dízeltechnika

A 143 kW/195 LE teljesítményű és 400 Nm nyomatékú 2.0 BiTurbo CDTI motor gyorsuláskor rendkívül agilis, élénk, és folyamatos teljesítményt nyújt. A négyhengeres, közös nyomócsöves motor kiemelkedő tulajdonsága a soros kettős turbórendszer két töltési fokozattal. Ez a technika mindeddig csak néhány magasabb árfekvésű márkára korlátozódott. Az Opel azonban most elérhetővé teszi a kompakt osztályban is.


Enlarge

Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motorok

A 125 kW (170 LE) teljesítményű, akár 280 Nm nyomatékú és takarékos fogyasztású, csúcstechnikájú közvetlen befecskendezésű 1.6 Turbo ECOTEC® motor bizonyítja, hogy a méretcsökkentés nem feltétlenül jár teljesítménycsökkenéssel. Nagytestvére, a közvetlen befecskendezésű 2.0 Turbo ECOTEC® motor 184 kW (250 LE) teljesítménnyel dicsekedhet – ez a szintén referenciaérték az osztályában. A kimagasló hatékonyság mellett mindkét motor kiemelkedően egyenletes teljesítményt és sima vezetést kínál.

 

Tekintse meg az 1.6 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motort az alábbi modellekben:


Enlarge

1.0 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezéssel

Csekélyebb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás, nagymértékű kifinomultsággal és teljesítménnyel ötvözve. Az új háromhengeres, közvetlen befecskendezésű 1.0 Turbo ECOTEC® motorok a közvetlen befecskendezés és a turbófeltöltés legjavát ötvözik, hogy ezáltal kiváló hatékonyságot biztosítsanak. A 66 kW (90 LE) vagy a 85 kW (115 LE) teljesítményű, mindössze 99 g/km CO2-kibocsátású, gazdaságos vezetési élményt nyújtó motorok az élmezőnybe helyezik az ADAM modellt.

 

Tekintse meg az új 1.0 Turbo ECOTEC® közvetlen befecskendezésű motort az alábbi modellekben:


Enlarge

Euro 6 dízelmotorok

2015. szeptember 1-től kötelező lesz az Euro 6-os szabvány. Mi az Opelnél már megfelelünk ennek. 

 

Tekintse meg az Euro 6-os új generációs dízelmotorokat a következő modelleken: