Opel - Design Milestones
Opel Innovation Milestones

Az innováció mérföldkövei

Tekintsen meg egy rövid válogatást az Opel úttörő innovációiból.

Az Opel innováció mérföldkövei

FORMATERVEZÉSI MÉRFÖLDKÖVEK.

Az Opel formatervezést a kezdetektől fogva érzelmi vonzerő és fejlett mérnöki teljesítmény jellemzi. Fedezze fel a jeles örökséget, amely elvezet a szobrászművészet és a német precizitás találkozásaként jellemzett új formanyelvhez.

Opel Design Milestones - 2014 Astra OPC Extreme

2014 Astra OPC Extreme

Az Astra Cup versenyautó ihlette Opel Astra OPC Extreme a valaha volt leggyorsabb és legerősebb, rendszámos Astra. Kifinomult aerodinamika, hatékony tetőlégterelő, karbonszálas keréktárcsák és karosszériakomponensek, ezen kívül biztonsági utascella speciális Recaro sportülésekkel – mindezek adják meg az extrém vezetési élmény alaphangulatát.

Opel Design Milestones - 2013 Monza Concept

2013, Monza Concept

A Monza Concept megmutatja, mire számíthatnak az Opel ügyfelei a jövőben: lélegzetelállító formára, valamint a műszerek és az infotainment radikálisan új világára. Elsőrendű áramvonalasságával, illetve a könnyű anyagok és fenntartható erőátviteli megoldások keverékével a Monza Concept jó példa a kimagasló hatékonyságra is.

Opel Design Milestones - 2012 ADAM

2012, ADAM

A lenyűgözően dinamikus és végtelenül személyes Opel ADAM tökélyre vitte az autóipari önkifejezést a 2012-es Párizsi Autószalonon. Tökéletes városi autó, friss, egyedi és elegáns, és mindig a kreativitás mozgatja.

Opel Design Milestones - 2012 Cascada

2012, Cascada

A karcsú, elegáns és kívánatos Opel Cascada új módon hozza vissza a vászontetős járművek fényét. A remekül kidolgozott és felszerelt autó újradefiniálja a kabrió szerepét egy praktikus, egész évben használható járműként, miközben hű marad az Opel megfizethető és fenntartható álomautó létrehozását célul tűző filozófiájához.

Opel Innovation - 2012 Mokka

2012, Mokka

Egy teljes méretű SUV vonzereje kisebb, gazdaságosabb és célszerűbb formában. Az Opel Mokka a terepjárós autózás új kategóriáját hozta létre. A tökéletes vidéki autó a városba, vagy a tökéletes városi autó vidékre? Bárhogy is legyen, mindenképp nyerő.

Opel Design Milestones - 2010 GTC Paris

2010, GTC Paris

A Párizsi Autószalonon mutatkozott be ez az Opel márka legérzelmesebb oldalának bemutatására kifejlesztett koncepció. A háromajtós autó finom, de sportos, egyszerű, de kifejező, ugyanakkor merész és ikonikus. Az Opel-jelleggel összhangban ez egy elérhető álomautó, amely a felfrissített márka bemutatására született.

Opel Design Milestones - 2010 Flextreme GT/E

2010, Flextreme GT/E

Az Opel Flextreme GT/E koncepció az újjáélesztett Opel márkát jellemző tulajdonságokat jeleníti meg: nagy érzelmi vonzerő, hatékony környezetvédelmi teljesítmény és kifejező formatervezés – mindez német precizitással tervezve.

Opel Design Milestones - 2010 Meriva

2010, Meriva

A Meriva továbbviszi az Opel díjnyertes formanyelvét – a szobrászművészet és a német precizitás találkozása –, amelyet az Opel 2008-ban az Insigniával és tavaly az Astrával sikeresen vezetett be. Kifejező megjelenésén túl a Meriva innovatív funkciókat is kínál: például FlexSpace® hátsó ülésrendszer, a hátrafelé nyíló FlexDoors® ajtók és a rugalmas FlexRail® utastéri tárolási rendszer, amely a rugalmasság bajnokává teszi a járművet az egész autópiacon.

Design Milestones - 2009 New Astra

2009, új Astra

Az új Opel Astra a márka díjnyertes formanyelvét saját értelmezésében hozza a kompakt osztályba. Erős kupészerű sziluettje és elegáns részletei friss, sportos megjelenést adnak az autónak. Elegáns arányai erőteljes, előretolt utascellás sziluettet biztosítanak, a meredeken emelkedő szélvédő és lejtős hátsó tetővonal izgalmas látványt kölcsönöz a hagyományos ferdehátú formának.

Design Milestones - 2008 Insignia

2008, Insignia

Az Opel új csúcsmodellje, az Insignia bemutatkozik a Londoni Nemzetközi Autószalonon. Újszerű formatervezésével és kifinomult technikájával az Insignia hatalmas ugrást tesz a márka megfiatalítása irányába. Nem sokkal később a 2009-es Év Autója díjat nyeri el stílusáért, innovációjáért, biztonságáért és kényelméért. Az Insignia a szobrászművészet és a német precizitás találkozásaként jellemzett formanyelvet testesíti meg.

Design Milestones - 2007 Flextreme

2007, Flextreme

A Flextreme koncepcióautóban alkalmazzák először a GM és az Opel úttörő E-Flex elektromos hajtásrendszerét. A GTC Coupéban debütált új formanyelv kissé továbbfejlesztve ebben is megjelenik. Hátrafelé nyíló hátsó ajtók, amelyek lehetővé teszik a kényelmes bejutást az autóba; nagy átlátszó tető és két hátsó csomagtérajtó, amely oldalról nyílik felfelé sirályszárny stílusban – a koncepcióautó továbbviszi az Opelre jellemző, különlegesen rugalmas és célszerű karosszéria hagyományát.

Design Milestones - 1999 Zafira

1999, Zafira

A titok neve: Flex7. Exkluzív rendszerének köszönhetően a Zafira kétüléses autóból egy szempillantás alatt hétülésessé (és vissza) alakítható az ülések szétszerelése és eltávolítása nélkül. A Zafirával kezdődően az Opel elhatározta, hogy a belső rugalmasság legyen minden autó formatervezésének alapvető jellemzője.

Design Milestones - 1994 Tigra

1994, Tigra

Debütál a sportos Opel Tigra coupé. A Tigra az ugyanolyan nevet viselő koncepcióautón alapul, és az Opel Corsa B második generációs platformjára épül. Az Opel Tigra Twin Top nyeri az Év Kabriója címet 2004-ben Genfben.

Design Milestones - 1993 Corsa

1993, Corsa

1993-ban bemutatkozik a Corsa B, és hamarosan az Opel legsikeresebb modellje lesz világszerte. Stílusos formatervezése és tágas belső tere tökéletes összhangot alkot gazdaságossági mutatóival.

Design Milestones - 1989 Calibra

1989, Calibra

Az Opel felcsigázza a kedélyeket az 1989-es Frankfurti Autószalonon tiszta, elegáns formatervezésű és a világ egyik legjobb légellenállási együtthatójú (0,26) autójával. Karcsú és gyönyörű, de intelligens és elég tágas is négy utasnak és csomagjaiknak. Ötvözi a szépséget és a funkcionalitást, ami hatalmas sikerének – és az Opel jövőbeli sikerének is – a kulcsa.

Design Milestones - 1968 GT

1968, GT

A kísérleti GT sikerét követően az Opel elhatározza, hogy gyártani fogják, mégpedig a következő generációs Kadett padlólemezét felhasználva. 1968-ban az Opel GT lettt az első európai koncepcióautó, amely- teljes kapacitású gyártásba került.

Design Milestones - 1966 Kadett B Coupe

1966, Kadett B Coupe

Az USA-ban népszerű lejtőshátú modellek által ihletett autóként ez a modell gyorsan a legsikeresebb Opel autóvá nőtte ki magát, az értékesítéseket tekintve. 120 országba exportálták szerte a világon, köztük az Egyesült Államokba is.