Opel Vivaro – Gazdaságosság és károsanyag-kibocsátás

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

Tisztán tartja a levegőt és alacsonyan a költségeket.

A kisebb fogyasztás mellett nagyobb teljesítményt nyújtó méretcsökkentett 1.6 CDTI Turbo és BiTurbo motorok1 jól jellemzik az Opel Vivaro zseniális megoldásait. Az eredmény: rendkívül csekély fogyasztás és CO2-kibocsátás.

Enlarge

Nagyobb teljesítmény, kisebb szomjúság

Az Opel Vivaro nagy nyomatékú, csekély fogyasztású és alacsony károsanyag-kibocsátású motorválasztékot kínál. Három közülük start/stop rendszerrel rendelkezik: a 70 kW (95 LE) teljesítményű 1.6 CDTI Turbo, illetve a 92 kW (125 LE) és 107 kW (145 LE) teljesítményű 1.6 CDTI BiTurbo motorok. Start/stop rendszer nélkül két motor kapható, 70 kW (95 LE) és 88 kW (120 LE) teljesítménnyel.


Enlarge

Csúcsmodern technika

Az Opel Vivaro csúcstechnikájú BiTurbo motorjai a kis turbótöltő előnyeit (gyors reakció a nagy teljesítmény és nyomaték eléréséhez alacsony fordulatszámnál) egyesítik a nagy turbótöltő előnyeivel (nagy teljesítmény és nyomaték magas fordulatszámnál). Az iker közbenső hűtő tiszta, hatékony égésszabályozást biztosít. Ennek eredményeként állandóan nagy a nyomaték már az alacsony fordulatszámoktól kezdve, és nagy a leadott teljesítmény a magasabb motorfordulatszámoknál, kiváló gazdaságosság mellett.
Enlarge

Vivaro ecoFLEX

Az ecoFLEX embléma sokat elárul az Ön hozzáállásáról a környezethez és az üzemeltetési hatékonysághoz. A rendkívül gazdaságos 1.6 CDTI ecoFLEX 66 kW (90 LE) teljesítményű motor az alapfelszereltség részét képező start/stop rendszerrel együtt minden alkalommal nullára redukálja az üzemanyag-pazarlást, amikor az Opel Vivaro megáll, ezzel csökkentve a jármű környezeti hatását. Ezen kívül számos további energiatakarékos megoldása van, ilyen például az energia-visszanyerő fékezés, a karbantartást nem igénylő dízel részecskeszűrő, a csúcsmodern üzemanyag-befecskendezés és a változtatható geometriájú turbótöltés. Bármilyen könnyű haszongépjárműre is legyen szüksége, próbálja ki az ecoFLEX technikát, amely egy további lépés a tisztább, hatékonyabb üzleti jelenlét felé.


Enlarge

További költségcsökkentő tényezők

Az opcionális start/stop rendszer mellett az energiatakarékos, csak szükség esetén működésbe lépő, be-/kikapcsolódó vízszivattyú, és a pontosan a kellő mennyiségű kenőanyagot biztosító, változó térfogatáramú olajszivattyú csökkenti a felesleges energiafogyasztást.

 

A fékezési energia-visszanyerés az akkumulátor szelektív töltésével csökkenti a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást, főként akkor, amikor fölös energia áll rendelkezésre fékezés vagy lassítás közben.

 

A karbantartást nem igénylő vezérműlánc és a dízel részecskeszűrő révén csökkennek a szervizköltségek és az állásidő, köszönhetően a két éves/40 000 kilométerenkénti fő szervizintervallumoknak.


Enlarge

ecoDrive üzemmód

Az ecoDrive üzemmód bármikor be- és kikapcsolható. Nyomógomb aktiválja, a gázpedál padlóig nyomása felülbírálja, vagy egyszerűen ki lehet kapcsolni.

 

ecoDrive üzemmódban

  • csökken a motornyomaték és a teljesítmény,
  • módosul a gázpedál reakciója,
  • csökken a légkondicionálás és a fűtésrendszer energiafelhasználása.

Az ecoDrive üzemmód pontosan jelzi a vezetőnek, hogy melyik fokozatba kapcsoljon az üzemanyag-takarékos működéshez, fényjelzést adva a leghatékonyabb váltási sebességnél. Ha a járműben van navigátor, az kijelzi a gazdaságos vezetésre vonatkozói adatokat és utasításokat a rendszertől kapott információk alapján.


1:

Vivaro zárt furgon:

Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 6,6–8,7, országúton 5,5–6,7, vegyes használatban 5,9–7,4; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 155–195.

 

Vivaro személyszállító furgon:

Üzemanyag-fogyasztás (l/100 km): városban 6,6–7,9, országúton 5,5–6,0, vegyes használatban 5,9–6,6; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 155–174.

 

A 715/2007/EK és 692/2008/EK rendelet szerint (azoknak a megfelelő időpontban hatályos változatai alapján).