Opel Movano – Motorok és sebességváltók

Tesztvezetés

Egy tesztvezetés többet mond ezer képnél. Kattintson ide, és próbálja ki, milyen a valóságban.

Kérjen időpontot tesztvezetésre

Hasznos linkek

HATÉKONY ERŐFORRÁSOK.

Nagyobb nyomaték kisebb fordulatszámon, csekély üzemanyag-fogyasztás és kibocsátás mellett. Lehetetlennek tűnik? Az Opel Movano éppen ezt nyújtja rendkívül hatékony motorválasztékával1. Válassza az igényeinek legmegfelelőbb változatot, és párosítsa a választása szerinti karosszériával.

Enlarge

Motorválaszték

A Movano Kombi és Busz exkluzív, BlueInjection technikával felszerelt, az Euro 6-os szabványnak megfelelő 2.3 CDTI BiTurbo motorokkal kapható. Választhat a 103 kW (140 LE) és 360 Nm vagy a 125 kW (170 LE) és 380 Nm változatok közül a Movano Kombihoz, illetve a 107 kW (145 LE) és 330 Nm vagy 120 kW (163 LE) és 380 Nm változatok közül a Movano Buszhoz. Minden változat alapfelszereltségként Start/Stop rendszerrel rendelkezik.


Enlarge

BiTurbo technika

Az Opel Movano csúcstechnikájú BiTurbo motorjai a kis turbótöltő előnyeit (gyors reakció a nagy teljesítmény és nyomaték eléréséhez, alacsony fordulatszámnál) egyesítik a nagy turbótöltő előnyeivel (nagy teljesítmény és nyomaték magas fordulatszámnál). Az iker töltőlevegő-hűtő tiszta, hatékony égésszabályozást biztosít. Ennek eredményeként nagy a nyomaték már alacsony fordulatszámtól kezdve, és nagyobb a leadott teljesítmény magasabb motorfordulatszámnál, kiváló gazdaságosság mellett.


ECO üzemmód

Alapfelszereltség a BiTurbo motorokon. Az ECO üzemmód akár 10 százalékkal is csökkenti a fogyasztást. Az ECO üzemmód műszerfali gombbal aktiválható, és aktív állapotát a műszercsoportban lévő jelzőlámpa jelzi. ECO üzemmódban

 

  • csökken a motornyomaték és a teljesítmény,
  • módosul a gázpedál reakciója,
    a sebességváltásra figyelmeztető jelzi, mikor érdemes váltani, hogy üzemanyagot takaríthassunk meg,
  • változnak a légkondicionáló rendszer jellemzői.

 

A vezető ideiglenesen bármikor deaktiválhatja az ECO üzemmódot padlógázzal, vagy teljesen ki is kapcsolhatja.

Műszaki okokból az ECO üzemmód nem kombinálható a magasabb alapjárati fordulatszám opcióval.


Enlarge

Hatfokozatú manuális sebességváltó

Alapfelszereltségként mindegyik motor hatfokozatú manuális sebességváltóhoz kapcsolódik. Az ötfokozatúhoz képest ez kisebb üzemanyag-fogyasztást és jobb menetteljesítményt eredményez, a finomabb áttételi aránynak köszönhetően. A sebességváltó és a kifinomult szinkronizálás pedig kiváló váltási minőséget garantál.

 

Említésre méltó funkció, hogy minden modellben van fokozatváltás-jelző lámpa. Ez a műszercsoportban található, és azt jelzi, hogy a maximális üzemanyag-hatékonyság érdekében mikor a legjobb sebességet váltani.


1:

 

Fogyasztás (l/100 km): városban 7,2–10,8, városon kívül 6,5–8,9, vegyes használatban 6,8–9,5; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 177–248.

 

A 715/2007/EK és 692/2008/EK rendelet szerint (azoknak a megfelelő időpontban hatályos változatai alapján).