Opel ecoFLEX - ecoFLEX motortechnológiák

Csúcstechnológia alacsony áron.

A motor hatékonyságának optimalizálásához az Opel fejlett technológiákat alkalmaz az égési folyamat javítása, illetve a súrlódás és a túlsúly miatt fellépő belső veszteségek csökkentése érdekében.

Változó szelepvezérlés (VVT)

A légáramlás és az égés javítása érdekében a változó szelepvezérlés lehetővé teszi a szívó- és kipufogószelep időzítésének megváltoztatását működés közben. Folyamatosan alkalmazkodik a terhelési viszonyokhoz, és nagyobb teljesítményt biztosít alacsonyabb fogyasztás mellett.


Változó hosszúságú szívócső

A szeleppel szabályozott hosszúságú szívócső alacsony fordulatszámon megnöveli a légáramlás sebességét a magas nyomaték érdekében, szűkebb úton irányítva a levegőt.

 

Magasabb fordulatszámon nagyobb átmérőjű, rövidebb út nyílik a csúcsteljesítmény maximalizálása érdekében. Ez egyenletes teljesítményleadást eredményez a teljes fordulatszám-tartományban.


Változó geometriájú turbófeltöltő

Az alacsony motorsebességnél fellépő turbólyuk elkerülése érdekében a turbófeltöltő változó geometriájú turbinával rendelkezik. Az optimális hatékonyság érdekében elektronikus érzékelők felügyelik a forgólapátok helyzetét.


Többszörös, közös nyomócsöves befecskendezésű rendszer

A rendkívül gyors befecskendezők munkaütemenként akár 8 befecskendezést is lehetővé tesznek a szabályozott és simább égés érdekében. Az eredmény: nagyobb vezetési kényelem, alacsonyabb zajszint, kisebb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás.


Visszacsatolásos égésszabályozás

A nyomásérzékelőkkel felszerelt dízel izzítógyertyák lehetővé teszik a nyomás folyamatos ellenőrzését az égéstérben az üzemanyag-befecskendezési folyamat finomhangolása érdekében. Ez optimális visszacsatolásos égésszabályozási folyamatot tesz lehetővé, amely jobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást eredményez alacsonyabb károsanyag-kibocsátás és zajszint mellett.