Opel Alternative Engines - Overview
Opel – ecoFLEX technológia

ecoFLEX technológia

Egy zöldebb világért: az ecoFLEX az Opel innovatív környezetbarát technológiájának része.

Fedezzen fel zöldebb hagyományos motorokat
Opel Ampera – Elektromos jármű

Ampera

Az Opel Ampera Európa első olyan elektromos gépjárműve, amelyet mindig villamos energia hajt.

Tapasztaljon meg egy forradalmi technológiát

GAZDASÁGOS ÉS ERŐS.

Minden nap azon dolgozunk, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük járműve környezetre gyakorolt káros hatását, miközben biztosítjuk az Opeltől elvárt teljesítményt, rugalmasságot és kényelmet. Nemcsak a hagyományos motorokat fejlesztjük folyamatosan, hanem új, tisztább és üzemanyag-takarékosabb technológiák kialakításán is dolgozunk.  Az LPG (cseppfolyós gáz) és CNG (sűrített földgáz) meghajtású ecoFLEX modellek természetbarát és költséghatékony megoldást kínálnak. Két dologgal kevesebb, ami miatt aggódnia kell.


Opel Meriva 1.4 LPG ecoFLEX Enlarge

LPG

Hatékonyság és környezetbarát üzemmód egy gombnyomásra: a kombinált benzines/LPG meghajtás nem csak gazdaságosabb, de környezetbarátabb is. Kizárólag LPG meghajtással az Astrával 400 km-t, a Zafira Tourerrel 650 km-t lehet megtenni. Modelltől függően az LPG ecoFLEX-járművek 1200 kilométer (Corsa) és 1700 kilométer (Insignia) közötti távolságot képesek megtenni mindössze a két üzemanyagtípus közötti váltással.


Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX Enlarge

CNG

2001-ben az Opel bemutatta az első földgáz meghajtású járművet, amely az innovatív "monovalens plusz" technológiát alkalmazta. Az Opel folytatja az CNG ecoFLEX modellek fejlesztését. Ezek 25 százalékkal kevesebb CO2-t bocsátanak ki, mint a benzines autók. CNG meghajtással ezek a modellek 380 km (Zafira) és 530 km (Zafira Tourer) közötti távot képesek megtenni. A benzintankkal a hatótávolság modelltől függően akár 700 kilométerre is megnövelhető.