Contents inside this Tab Collection are only authorable inside of this page.

The 'Tab' component contains necessary configuration for each tab on this page, you must add this component first for a tab that you want available to a Tabbed Navigation component.

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab True
Anchor ID motorgyartas
Title MOTORGYÁRTÁS
Pretext
Icon to Display

Motorgyártás:

Múlt, jelen, jövő

Az Opel Szentgotthárd több mint 20 éves motorgyártási tapasztalattal rendelkezik. Family1 motorgyárunk évente több százezer közepes méretű (1.6 és 1.8 literes), benzin- és gázüzemű, valamint E85-ös és E100-as etanollal üzemelő motor legyártására képes. Vevőink döntő többsége a tengerentúlról kerül ki, Brazíliától az Amerikai Egyesült Államokon, Mexikón át Ázsiáig, sőt Ausztráliáig.

 

Új Flex motorgyárunkban, mely Európa egyik legmodernebb és legrugalmasabb motorgyára, ugyanazokon a sorokon nyílik lehetőség különböző motortípusok előállítására. A sorozatgyártás 2013 februárjában kezdődött meg, a közepes méretű, 1.6 literes benzines motorokkal. 2013 júniusában elindult a közepes méretű, 1.6 literes dízelmotorok gyártása is. A két közepes méretű motort 2014 júliusában a kisméretű, 1.0 literes, benzines motor követte. Az Opel európai vezetése kiemelt motorgyártó központként tartja számon szentgotthárdi gyárát, ahol további motortípusok gyártását is tervezi. 2013. július 9-én a Parlamentben újabb kapacitásbővítés került bejelentésre, melynek eredményeképpen pár éven belül a Flex gyár sorai 1.8 literes motorok gyártására is alkalmassá válnak, mellyel vállalatunk tovább bővítheti termékpalettáját.

 

Termékeink az Opel teljes modellpalettáján megtalálhatók: a Corsától az Insigniáig minden Opel-modellben doboghat „magyar szív”. Motorjaink az Opel modelleken kívül Chevrolet modellekbe is beépítésre kerülnek. Két motorgyárunkban együttesen az évtized derekára akár évi 1 millió motor legyártására is képesek leszünk.


Tab Settings

Field Value
General
Active Tab True
Anchor ID alkatresz
Title MOTORALKATRÉSZGYÁRTÁS
Pretext
Icon to Display

Motoralkatrész-gyártás

A motorgyártás mellett fontos üzletág a motoralkatrész-gyártás. A megmunkálás modern technológiával, robotokkal, automata gépsorokon zajlik. Az elmúlt években, évtizedekben több százezer megmunkált hengerfej, motorblokk, főtengely és hajtórúd készült a General Motors dél-amerikai és ázsiai gyáraiban történő felhasználásra.

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab True
Anchor ID team
Title MUNKATÁRSAK
Pretext
Icon to Display

Munkatársak:

Az embereken múlik minden

Sikerünk a kiváló csapatmunkában rejlik. Csapatunkat a magas szakmai képzettség, a kreativitás és a rugalmasság jellemzi. A kiváló együttműködést támasztják alá a 2014 tavaszán végzett Legvonzóbb munkahely (Workplace of Choice) dolgozói elégedettség felmérés eredményei is, melyek szerint munkatársaink úgy látják, hogy a csapaton belüli szoros együttműködésnek köszönhetően sikerül elérniük a kitűzött célokat. Az eredményekből az is kiderül, hogy az Opel Szentgotthárd dolgozói elkötelezettek a vállalat iránt. Kutatások igazolják, hogy amennyiben egy vállalatnál 65%-nál magasabb értéket ér el a dolgozók elkötelezettsége, az már észrevehetően pozitívan befolyásolja a vállalati üzleti eredményeket is, azaz e felett az érték felett számít egy cég kiválónak. Vállalatunk ebben a tekintetben 86%-os eredményt mondhat magáénak, ami világviszonylatban is kiemelkedőnek számít.

 

A folyamatos bővülésnek köszönhetően terveink szerint a gyárunkban foglalkoztatottak létszáma 2015-ig több mint 1400 főre nő. A Flex motorgyár felfutásának köszönhetően folyamatosan várjuk a nyitott pozíciókra jelentkező pályakezdők, valamint tapasztalt munkavállalók pályázatait, akik szívesen lennének tagjai egy folyamatosan bővülő, mindig megújulni képes csapatnak.


Tab Settings

Field Value
General
Active Tab True
Anchor ID gyarlatogatas
Title GYÁRLÁTOGATÁS
Pretext
Icon to Display

Gyárlátogatás

Gyárunk egész évben fogad 10-50 fő közötti szakmai, tanulmányi vagy egyéb jellegű látogatócsoportokat. Az idegenvezetést ingyenesen biztosítjuk a két és fél órás látogatás során. Az érdeklődők megtekinthetik Family1-es motorgyárunkat, hengerfejgyárunkat, valamint a 2012-ben felavatott Flex motorgyárunkat, ahol vendégeink a sorok között sétálva ismerkedhetnek meg a világszínvonalú, rugalmas gyártási technológiával.
Bejelentkezés emailben

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab True
Anchor ID kornyezetvedelem
Title KÖRNYEZETVÉDELEM
Pretext
Icon to Display

Környezetvédelem

Az Opel Szentgotthárd Kft. a kezdetektől fogva határozottan elkötelezett abban a tekintetben, hogy megvalósítsa a termelési folyamatainak és termékeinek ökológiai összeférhetőségét és ökológiai hatékonyságát. Ezzel a céllal vezettük be az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerünket, ez a cél vezérel minket a rendszer folyamatos fejlesztése során, a különböző projektek meghatározása és bevezetése kapcsán és ezt a szemléletet adjuk át kollégáinknak is az oktatások alkalmával. Erőfeszítéseinket számos díjjal és elismeréssel illette a szakma a cégcsoporton belül és kívül.
Adatvédelmi nyilatkozat