Jellemzők

KIMAGASLÓ MEGJELENÉS, LENYŰGÖZŐ JELLEMZŐK.

KÜLSŐ

Hív a kaland, és a Grandland X válaszolt. Ez az izgalmas SUV vonzza a tekintetet élesen kirajzolódó kontúrjaival, izmos formájával és atletikus megjelenésével.

Minden szögből tökéletes, kívül-belül! Még izgalmasabbá akarja tenni Grandland X-ét? Akkor kérje hozzá a stílusos fekete tetőszínt¹.

 

¹Külön rendelhető az Innovation és Ultimate változathoz.

 
BELSŐ

Élvezze a puha, prémium anyagokat, a kontúros vonalakat és a változatosan testre szabható belső kialakítást. Szóljon minden Önről a Grandland X-ben.

 

 • Minőségi anyagok
 • Ergonomikus AGR ülések az egészséges hátért¹
 • Tágas csomagtér (514-1652 liter)
 • Belső kárpitok széles választéka

 

¹Alapfelszerelés az Ultimate változatnál. Külön rendelhető az Enjoy és Innovation változathoz. Selection változathoz nem kapható. Az Opel AGR első üléseket az AGR független német ergonómiai kiválósági központ tanúsítja. A tanúsítvány különböző egészségügyi szakterületek szakértőiből álló vizsgálóbizottság által kiadott minősítés.

 
KÁRPITOK ÉS SZÖVETEK

Okos választás vagy merész megjelenés – válasszon kárpitot és az Ön igényeinek megfelelő funkciókat.

 

 • Stílusos fekete tetőszín1 vagy panoráma napfénytető²
 • Bőrülések3 és bőrborítású kormánykerék
 • Hangulatvilágítás4

 

Válassza az Ultimate felszereltséget a legfényűzőbb Grandland X élményért!

1Külön rendelhető az Innovation és Ultimate változathoz. Nem kapható Selection változathoz.

2Külön rendelhető az Enjoy, Innovation és Ultimate változathoz. Nem kapható Selection változathoz.

3Külön rendelhető az Enjoy és Innovation változathoz. Nem kapható Selection változathoz.

4Alapfelszerelés az Innovation és Ultimate változathoz. Nem kapható Selection és Enjoy változathoz.

 
KERÉKTÁRCSÁK
Válasszon a feltűnő 16-19 colos könnyűfém keréktárcsák széles választékából. Szeretné, hogy még fényesebben ragyogjon Grandland X-e? Akkor válassza az atletikus 19 colos, két színű, gyémántvágott könnyűfém keréktárcsákat.
 
TETŐOPCIÓK

Barátai szava garantáltan elakad a stílusos, kéttónusú tető láttán1. Tegye autóját még vonzóbbá a lenyűgöző panoráma napfénytetővel2. A napsütéses napok már soha nem lesznek ugyanolyanok – még jobbak lesznek!

 

1Külön rendelhető Innovation és Ultimate változathoz. Nem kapható Selection változathoz.

2Külön rendelhető az Enjoy, Innovation és Ultimate változathoz. Nem kapható Selection változathoz.

 

 
HANGULATVILÁGÍTÁS

Zene a szemnek. Világítsa meg a középkonzolt és az első ajtókat Grandland X autójában.1

 

1Alapfelszerelés Innovation és Ultimate esetén. Nem kapható a Selection és Enjoy változathoz.

 
ADAPTÍV LED FÉNYSZÓRÓK

Az okos adaptív LED fényszórók1 30%-kal jobb látási viszonyokat biztosítanak a halogén fényszórókhoz képest. A jobb éjszakai látási viszonyok jelentősen megnövelik az Ön biztonságát.

 

Az automatikus távolsági fényszóró automatikusan tompított fényre vált szembejövő forgalom esetén, így Ön a lehető legjobban lát anélkül, hogy elvakítana másokat.

A körülményektől függően a rendszer automatikusan módosítja a fényszórókat a maximális látási viszonyok érdekében:

 

 • Országúti világítás
 • Autópálya-világítás
 • Városi világítás
 • Kanyarfény
 • Rosszidő-világítás
 • Dinamikus kanyarvilágítás

 

1Külön rendelhető az Enjoy és Innovation változathoz. Alapfelszerelés Ultimate esetén. Nem kapható Selection változathoz.

 
ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ

Az adaptív sebességtartó folyamatosan pásztázza az utat és a forgalmi viszonyokat, és biztonsági zónával védi a Grandland X-et, biztosítva a nyugodt vezetést és minimálisra csökkentve a kockázatot.

 

A rendszer1 automatikusan tartja a sebességet 30-180 km/h között, szükség esetén automatikusan lassít, vagy akár teljesen meg is állítja a járművet.

 

1Külön rendelhető. Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a járművezető feladata marad.

 

 

AUTOMATIKUS VÉSZFÉKEZÉS

A rendszer1 hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a jármű előtt kialakuló veszélyes helyzetekre. Ha túl közel kerül egy másik autó vagy egy gyalogos, a Grandland X automatikusan vészfékez, akár teljesen meg is állítva a járművet.

 

1Az automatikus vészfékezés gyalogosfelismeréssel automatikusan működik az 5-140 km/h sebességtartományban. 5-30 km/h sebességtartományban az ütközéskori becsapódási sebesség csökkentését célzó lassulás mértéke 0,9 g. 30-140 km/h sebességtartományban a rendszer legfeljebb 50 km/h-val csökkenti a sebességet. Ezen a küszöbértéken felül a vezetőnek saját magának kell fékeznie a sebesség további csökkentéséhez. Az automatikus vészfékezés gyalogosfelismeréssel működési sebességtartománya az észlelt akadálytól függ (mozgó akadály: 5-140 km/h; fix akadály: 5-80 km/h; gyalogos: 5-60 km/h). Az Opel vezetéstámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a járművezető feladata marad.

 

 
BIZTONSÁG

A Grandland X minden helyzetben védelmet nyújt Önnek: tele van élvonalbeli technológiákkal, és minden eddiginél könnyebbé és biztonságosabbá teszi a vezetést.

 

 • Aktív sávtartó1: segít elkerülni a sávból való kisodrósást. Ha a vezető akaratlanul kisodródna, a rendszer finoman visszakormányozza a járművet a sávba.
 • Sávelhagyás-jelző: a vezetőt hang- és vizuális jelzéssel figyelmeztetve segít megelőzni a baleseteket.
 • Holttérfigyelő2: ultrahangos szenzorok ellenőrzik a jármű körüli eseményeket. Figyelmezteti a vezetőt, ha másik jármű észlelhető a holttérben.
 • Fáradtságjelző1: számolja a vezetési időt és elemzi a vezetési mintázatot. Ha a vezető fáradtságát észleli, figyelmeztetést jelenít meg.

 

1Külön rendelhető Enjoy, Design Line és Innovation esetén. Alapfelszerelés Ultimate esetén.

2Alapfelszerelés Enjoy, Design Line, Innovation és Ultimate esetén. Nem kapható Selection változathoz.

 
360 FOKOS KAMERA

Önbizalmat ad még szűk helyeken is. A fejlett 360 fokos kamera1 érzékeli az útban lévő tárgyakat. Képernyőn követheti a történéseket, így gyerekjáték lesz a parkolás és a tolatás.

 

1Külön rendelhető Enjoy és Innovation változathoz a Park & Go csomag 3 részeként. Alapfelszerelés Ultimate változathoz. Nem kapható Selection változathoz. A Park & Go csomag 3 tartalma: Navi 5.0 IntelliLink, nyolccolos színes érintőképernyő továbbfejlesztett kezelőfelülettel, AM/FM rádió, 2 USB, Bluetooth® kihangosítás, hangfelismerés, okostelefon-kivetítés, navigáció, gombok a kormánykeréken, cápauszony-antenna, fejlett parkolóasszisztens, 360 fokos kamera, elektromosan állítható és behajtható, fűthető külső tükrök, holttérfigyelő.

 
PARKOLÓASSZISZTENS

Soha többé nem kell tartania a szűk helyektől. Aktiválja a rendszert1 gombnyomással. A Grandland X átveszi az irányítást a kormánykerék fölött, és végrehajtja a parkolási manővert, így Önnek csak a gázadást és a fékezést kell szabályoznia.

 

1Külön rendelhető Enjoy és Innovation esetén. Alapfelszerelés Ultimate esetén. Nem kapható Selection változathoz. Az Opel vezetőtámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a járművezető feladata marad.

 
ERGONOMIC ACTIVE SEATS

Az AGR tanúsítvánnyal1 rendelkező ergonomikus Active első ülések kimagasló kényelmet biztosítanak hosszú utakon.

 

 • Pihentető üléspozíció
 • 16 irányban állítható ülések2
 • Luxuskivitelű bőrkárpit2
 • Ülésfűtés és -szellőztetés2

 

1Alapfelszerelés Innovation és Ultimate esetén. Külön rendelhető Selection, Enjoy és Design Line esetén. Az AGR tanúsítvány az AGR független német ergonómiai kiválósági központ minősítése, melyet különböző egészségügyi szakterületek szakértőiből álló vizsgálóbizottság ad ki.

2Külön rendelhető bizonyos felszereltségi szintekhez.

 
TÉLEN IS KÉNYELMESEN

A fagy meghátrál ezek elől a fűtési funkciók elől.

 

 • Fűthető első és hátsó ülések1. Kényeztesse magát és utasait meleg ülésekkel.
 • Fűthető kormánykerék1. Egyetlen gombnyomás, és a kormánykerék markolata felmelegíti az Ön kezeit.
 • Fűthető szélvédő2. Gyorsan elolvad a hó és a jég. Nincs több jégkapargatás!
 • Fűthető külső tükrök3. Lásson tisztán pillanatok alatt.

 

1Külön rendelhető az 1-es vagy a 2-es Téli csomaggal. A Téli csomag 1 külön rendelhető a Selection, Enjoy és Innovation változathoz. Nem kapható az Ultimate változathoz. A Téli csomag 1 tartalma: fűthető, bőrborítású kormánykerék, ülésfűtés elöl. A Téli csomag 2 külön rendelhető Enjoy változathoz, és alapfelszerelés Innovation és Ultimate változathoz. Nem kapható Selection változathoz. A Téli csomag 2 tartalma: bőrborítású kormánykerék, fűthető első ülések és fűthető hátsó ülések (csak az ülőfelület).

2Külön rendelhető Selection, Enjoy és Innovation változathoz. Alapfelszerelés az Ultimate változatnál.

3Nem kapható Selection változathoz. Enjoy esetén külön rendelhető. Alapfelszerelés az Innovation és Ultimate változathoz. A Park & Go 1 csomag része, beleértve a következőket: parkolóradar elöl és hátul, elektromosan állítható és behajtható, fűthető külső tükrök.

 

 
KÉZHASZNÁLAT NÉLKÜL, ELEKTROMOSAN MŰKÖDŐ CSOMAGTÉRAJTÓ

A láblendítéssel működtethető, felfelé nyíló hátsó ajtó1 rendszer gyorsan és könnyen kinyitható a hátsó lökhárító alatt végzett láblengetéssel, vagy gombnyomással.

 

1Alapfelszerelés Ultimate esetén. Külön rendelhető Innovation változathoz. Nem kapható Selection és Enjoy változathoz.

 
CSOMAGTÉR

A FlexFold hátsó ülések 60:40 arányban osztottak és sílécalagúttal1 rendelkeznek, így még sokoldalúbbak. Az 514 literes csomagtér egyetlen gombnyomással 1652 literesre bővíthető.

 

1Külön rendelhető a Sokoldalúság csomaggal Selection és Enjoy esetén. Alapfelszerelés Design Line, Innovation és Ultimate esetén.

 
NAVIGÁCIÓ

Kalandozzon a messzeségben – anélkül, hogy eltévedne. Az európai kontinens kitárul Ön előtt a Navi 5.0 IntelliLink1 beépített 3D navigációjával.

 

 • Dinamikus 3D navigáció TMC forgalmi szolgáltatással
 • Beépített európai térkép adatbázis
 • Érdekes helyek és közbenső úti cél funkciók
 • Hangvezérlésű és strukturált úticél-megadás

 

1Külön rendelhető Enjoy és Innovation esetén.

 

 
Fedezze fel az Opel infotainment rendszert
VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTÉS

Nincs szükség kábelekre az Opel Grandland X vezeték nélkül telefontöltőjével1.

 

 • A vezeték nélküli töltő segít a merülőfélben lévő telefonokon.
 • Csak bizonyos telefonokkal használható.

 

A töltő PMA vagy Qi vezeték nélküli töltést támogató okostelefonokkal működik.

 

1Külön rendelhető Enjoy, Design Line, Innovation és Ultimate esetén. Nem kapható Selection változathoz. Csak PMA- vagy Qi-képes eszközökhöz. Készüléke kompatibilitásának ellenőrzéséhez vegye fel a kapcsolatot Opel márkakereskedőjével.

 

 
HANG

Minden utazáshoz van megfelelő zene: játssza le a sajátját a Denon®1 prémium audiórendszeren 8 hifi hangszóróval és egy nagy teljesítményű mélysugárzóval – felhúzott vagy leeresztett ablakok mellett, ahogy szeretné.

 

1Külön rendelhető Innovation és Ultimate esetén Navi 5.0 infotainment rendszerrel.

 
INFOTAINMENT

Csatlakoztassa tökéletesen okostelefonját Apple CarPlayTM1,3 vagy Android AutoTM2,3 telefonkivetítéssel a Navi 5.0 IntelliLink infotainment rendszerhez.

 

Férjen hozzá telefonjához, zenéihez, térképeihez és üzeneteihez a vagány nyolccolos színes érintőképernyőn keresztül:

 

 • Zenelejátszás
 • E-mail fogadás és felolvasás funkció
 • Hozzáférés a fényképekhez USB-n keresztül
 • Zenelejátszás és kihangosított telefonálás Bluetooth®4 útján

 

Férjen hozzá egyszerűen a funkciókhoz hangvezérléssel, például az Apple Siri™1,3 segítségével.

 

1Az Apple CarPlayy és az Apple Siri az Apple Inc. védjegye, az USA-ban és más országokban bejegyezve.

2Az Android Auto™ a Google Inc. védjegye.

3A kompatibilitás és bizonyos funkciók a készülék típusától és az operációs rendszer verziójától függően eltérők lehetnek. Készülékei kompatibilitásának ellenőrzéséhez látogasson el a www.apple.com vagy a www.android.com oldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot Opel márkakereskedőjével.

4A Bluetooth® a Bluetooth SIG Inc. bejegyzett védjegye.

 
Fedezze fel az Opel infotainment rendszert
MINDIG RENDELKEZÉSRE ÁLL.

Legyen biztonságban és maradjon online menet közben is okos szolgáltatásainkkal – elektromos autózás közben is.

 

 • Nyugalom: érezze magát biztonságban a vészhelyzeti hívásnak, műszaki hiba hívásnak és a járműállapot-lekérdezésnek köszönhetően.
 • Kényelem: használja okostelefonját távirányítású funkcióinkhoz (pl. ajtózárak működtetése). Kifejezetten elektromos járművekhez további szolgáltatásokat is kínálunk, pl. e-mobilitási tippek, az akkumulátor töltöttségének lekérdezése, a légkondicionáló és a töltési folyamat kezelése távoli eléréssel – mi mozgásban tartjuk Önt!
 • Okos vezetés: élvezze a nyugodt autózást az élő navigációnak¹ és az utazáskezelésnek köszönhetően.

 

1Az Opel Connect szolgáltatásai várhatóan 2019 őszétől lesznek elérhetők. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez/díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

 
Tudjon meg többet az Opel Connect rendszerről
MOTOROK

Vesse bele magát a következő kalandba dinamikus, könnyed és hatékony erőforrásainkkal.

 

Válasszon a következők közül:

 

 • 1.5 dízel, 96 kW (130 LE)
 • 2.0 dízel, 130 kW (177 LE)
 • 1.2 benzin közvetlen befecskendezéssel, 96 kW (130 LE)
 • 1.6 benzin közvetlen befecskendezéssel, 133 kW (180 LE)

 

Valamennyi Grandland X a legmodernebb, könnyű anyagokból készült az optimális hajtás érdekében.

 

Opel Grandland X belső égésű modellek üzemanyag-fogyasztása vegyes használatban: 4,9-7,8 l/100km; CO₂-kibocsátás vegyes használatban: 129-177 g/km.*/**/****

 
SEBESSÉGVÁLTÓK

Ha a rendkívül simán váltó automata sebességváltó1 mellett dönt, a következő előnyökhöz jut:

 

 • A Quickshift technológia1 a piac egyik legjobb váltási sebességét kínálja.
 • Optimalizált belső súrlódás1 a nagyobb hatékonyságért.
 • A jobb sebességváltás1 simábbá teszi a vezetést és csökkenti az alapjárati vibrációt.

 

Minden motor határozott hatfokozatú manuális sebességváltóval is kapható.

 

1Külön rendelhető

 
INTELLIGRIP TAPADÁSOPTIMALIZÁLÁS

Az IntelliGrip1 rendszer optimális szinten tartja a tapadást – függetlenül az útfelület jellegétől. Földút, sár vagy hó? Válasszon az ötféle működési mód közül, és a Grandland X mindenről gondoskodik.

 

 • Normál ESC (menetstabilizátor)
 • Földút
 • Homok
 • Kikapcsolt ESC

 

1Az IntelliGrip tapadásoptimalizálás nem kapható Selection változathoz.

 
ULTIMATE
Üdvözöljük az első osztályon: próbálja ki a Grandland X modellt alapfelszereltségként kapható luxusfunkciókkal.
 
KONFIGURÁLJON MOST

MINDEN IGÉNYÉT KIELÉGÍTI.

Oldalsó fellépők
RÉSZLETEK
Védőfilm
RÉSZLETEK
Csomagtértálca
RÉSZLETEK
Csomagtérrács
RÉSZLETEK
Opel tetődoboz
RÉSZLETEK
Gyerekülés
RÉSZLETEK

HOGYAN TOVÁBB?

1 Optional on Innovation and Ultimate. 

2 Comes standard with Ultimate. Optional on Enjoy and Innovation. Not available for Essentia. Opel’s AGR front seats are certified by the Campaign for Healthier Backs (AGR), a centre of excellence for ergonomics. The certificate is a seal of quality awarded by an independent testing committee made up of experts from various medical disciplines.