Továbbfejlesztett technológia
IntelliLux® LED mátrix
Az új Opel Corsa Electric a kategóriájában legjobb IntelliLux® LED mátrix fényszórókkal rendelkezik, amelyek optimális láthatóságot és automatikus alkalmazkodóképességet biztosítanak anélkül, hogy elvakítanák a szembejövőket és az előtted haladókat. A 14 LED egységgel és az új kialakítással az IntelliLux® minden körülmények között magabiztosságot ad! 
Opel vezetőtámogató rendszer
Az Opel vezetőtámogató rendszer részét képező aktív sávközéptartó funkció elektronikusan figyeli az utat, és finom kormányzással automatikusan a sávban tartja az új Opel Corsa Electric modellt, így biztonságosabbá, kevésbé fárasztóvá és élvezetesebbé teszi az autópályán való vezetést. 
Adaptív sebességtartó
Aktiváláskor az adaptív sebességtartó automatikusan gyorsít és fékez, így állandó távolságban tartja új Opel Corsa Electric autódat az elöl haladó autótól, ami biztonságosabb, kényelmesebb és pihentetőbb utazást tesz lehetővé. 
Sebességkorlát-felismerés
Az új Opel Corsa Electric fejlett kamerarendszere felismeri a különböző közlekedési táblákat, és kényelmesen megjeleníti azokat előtted a digitális műszerfalon. Függetlenül attól, hogy mennyi minden történik körülötted az úton, nem fogsz többé lemaradni egy sebességkorlátozó tábláról sem! 
Automatikus vészfékezés
Az új Opel Corsa Electric automatikus vészfékező rendszere figyeli az utat, figyelmeztetve a vezetőt a lehetséges ütközésre, és aktívan fékez, ha a vezető nem reagál. A rendszer mind az autókat, mind a gyalogosokat felismeri, és még nagyobb nyugalmat biztosít a forgalmas közlekedési helyzetekben. (A rendszer 5 km/h és 140 km/h sebesség között aktív.) 
Holttér figyelő
Az új Opel Corsa Electric holttér figyelője 12 és 140 km/h között működik, és folyamatosan figyeli a holttereket. A külső visszapillantó tükrökben elhelyezett kijelzők világítással figyelmeztetnek, ha járművek vannak a holttérben, így biztonságosabbá és kényelmesebbé válik az autópályán való utazás és a sávváltás is.