Funkciók

TÁGAS ÉS KÉNYELMES, TELE INNOVÁCIÓKKAL.

SOKOLDALÚSÁG.

RUGALMAS ÜLÉSELRENDEZÉS

Az öt vagy hét üléssel1 kapható Combo Life modellben minden a rugalmasságról szól. Nagyobb csomagtérre van szüksége? A harmadik üléssor két csúsztatható ülése2  könnyedén kivehető.

 

1Külön rendelhető
2Harmadik üléssori ülések a normál és a hosszú tengelytávú XL változathoz is kaphatók. Az ülések csak a hosszú tengelytávú XL változatnál csúsztathatók be.

 
CSOMAGTÉR
A minimum 597 literes1   csomagtér, amely 2126 literesre2  bővíthető, rendkívül praktikussá teszi a Combo Life modellt – az egyetlen kihívást az jelenti, hogy találjunk elég rakományt megtölteni. 

Még nagyobb férőhelyre van szükség? Válassza a hosszú tengelytávú Combo Life XL-t akár 2693 liter2 csomagtérrel.

 

1Az ötüléses, normál tengelytávú Combo Life 597 literes csomagteret kínál, ha minden ülés a helyén van. Az ötüléses, hosszú tengelytávú változat minimum 850 literes csomagtérrel rendelkezik.


2Akár 2693 literes csomagtér a hosszú tengelytávú Combo Life XL változathoz, és 2126 liter a normál Combo Life modellhez, a tetőig megpakolva, lehajtott hátsó üléstámlákkal, az ISO 3832 szabványnak megfelelően.

OSZTOTT HÁTSÓ ÜLÉSEK
Válasszon a praktikus, 60:40 arányban lehajtható vagy a 33:33:33 arányban lehajtható hátsó ülések¹ közül, melyek mindegyike alapfelszereltségként Isofix gyermekülés-rögzítőpontokkal rendelkezik, hogy Ön teljes biztonságban és kényelemben szállíthassa a kicsiket. 

Extra hosszú csomagot kell bepakolnia, például bútort? Csak hajtsa síkra a hátsó üléseket és hajtsa le az első utasülést. Így akár 2,7 m hosszú (vagy a hosszú karosszéria esetében 3,05 m méter hosszú) tárgyak is beférnek. A rugalmas üléskonfigurációknak köszönhetően a belső tér könnyen átalakítható, mindig az aktuális igények szerint.

 

¹Külön rendelhető bizonyos felszereltségi szintekhez.

 

TÁROLÁS
Számtalan okos tárolórekeszének köszönhetően a Combo Life elegendő hellyel rendelkezik minden felszerelése számára. 
AJTÓK ÉS CSOMAGTÉRAJTÓK
Az egy- vagy kétoldali tolóajtók1  megkönnyítik a ki- és beszállást. Választhat asszimetrikusan osztott hátsó ajtókat   vagy felfelé nyíló, nyitható ablakkal3 ellátott hátsó ajtót2  , hogy gyorsan és könnyen hozzáférjen a csomagtérhez. 

1A kétoldali tolóajtó külön rendelhető Selection esetén, alapfelszereltség Enjoy és Innovation esetén.

2A felfelé nyíló hátsó ajtó külön rendelhető Selection esetén, alapfelszereltség Enjoy és Innovation esetén.

3A nyitható ablakkal ellátott felfelé nyíló hátsó ajtó külön rendelhető Selection és Enjoy esetén, alapfelszereltség Innovation esetén.

HOSSZVÁLTOZATOK
A Combo Life két hosszváltozatban kapható  – a normál változat 4,4 m, a Combo Life XL  pedig 4,75 m hosszú, még nagyobb belső térrel és csomagtérrel. 

A 35 cm-rel nagyobb hosszúságnak köszönhetően a Combo Life XL normál raktérmérete lenyűgöző 8501 literesre bővül.

 

1Öt üléses, hosszú tengelytávú Combo Life XL esetében mért csomagtér, minden üléssel a helyén.

DIZÁJN.

KÜLSŐ
Az Opel formatervi elemeket felvonultató Combo Life karcsú, magabiztos megjelenésével, kiváló minőségével és okos innovációival tűnik ki. 
BELSŐ

Megemelt üléshelyzet, ösztönösen kezelhető vezérlőelemek, fűthető kormánykerék1 és rengeteg hely – a Combo Life okos utastere az okosautó-funkciókat praktikus funkciókkal ötvözi.

 

 

A vezetőülés ergonómiáját szem előtt tartva ösztönösen vezérelhető, jó elrendezésű belső teret alakítottunk ki a Combo Life modellben. A nagyméretű középkonzol1 három funkcionális területre oszlik. Az infotainment rendszer a felső részen található, a fűtés és a szellőzés vezérlői pedig alatta. Az alsó részen található kényelmes tárolóhely ideális arra, hogy az italok mindig a keze ügyében legyenek.

 

1Külön rendelhető

PANORÁMA NAPFÉNYTETŐ

Engedje be az égboltot a tárolós panorámatetővel1 és az elektromos árnyékolóval. A fej felett lebegő tároló LED lámpái pihentető hangulatot árasztanak az utastérben.

 

1Külön rendelhető Enjoy esetén, alapfelszereltség Innovation esetén. 

 
LED NAPPALI MENETFÉNY

LED nappali menetfényenergiahatékonyabbá teszi járművét, és segítenek megőrizni az Ön – és más vezetők – biztonságát az úton a nappali órákban.

 

1Külön rendelhető Enjoy esetén, alapfelszereltség Innovation esetén.

 

INNOVÁCIÓK.

TOLATÓKAMERA

A 180 fokos, széles látószögű panoráma tolatókamera1 a 8 colos érintőképernyőre vetíti az autó körüli területet. A tolatási manővereket a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítik.

 

1Külön rendelhető

 
PARKOLÓASSZISZTENS

parkolóasszisztens1 felismeri a megfelelő parkolóhelyeket, automatikusan vezérli a kormányzást, és hang- és vizuális jelzéssel akadályozza meg az ütközést parkolás közben.

 

1Külön rendelhető 

 
FŰTÉSI FUNKCIÓK

A szegmensben példátlan módon a Combo Life fűthető ülésekkel1 és fűthető kormánykerékkel1 van felszerelve, a kényelem érzetét keltve. A fázós téli vezetések már a múlt ködébe vesznek.

 

1Külön rendelhető

 
SZEMMAGASSÁGÚ KIJELZŐ

szemmagasságú kijelző1 olyan alapvető információkat jelenít meg a kormánykerék mögött lévő üvegen, mint például a sebesség, az ütközési figyelmeztetések és a navigáció, így Ön a szemét mindig az úton tarthatja.

 

1Külön rendelhető

 

BIZTONSÁG.

AUTOMATIKUS VÉSZFÉKEZÉS
gyalogosfelismerésre  is képes automatikus vészfékezés  funkció figyelmezteti a vezetőt a gyalogosokkal vagy más járművekkel való ütközés veszélyére1 . Ha a vezető nem reagál, az autó automatikusan fékez. 
Automatikusan működik az 5-85 km/h sebességtartományban. 0-30 km/h között az ütközéskori becsapódási sebesség csökkentését célzó lassulás mértéke 0,9 g. 30-85 km/h sebességtartományban a rendszer legfeljebb 22 km/h-val csökkenti a sebességet. Ezen a küszöbön felül a vezetőnek magának kell fékeznie a sebesség további csökkentéséhez. Az automatikus vészfékező rendszer működési sebességtartománya az érzékelt akadálytól függ (mozgó célpont: 5-85 km/h; fix célpont: 5-80 km/h; gyalogos: 5-60 km/h). Az Opel vezetőtámogató rendszerei a vezetőt a rendszerben rejlő korlátokon belül támogatják. A vezetés továbbra is a vezető feladata marad.
AKTÍV SÁVTARTÓ
Az aktív sávtartó  riasztja a vezetőt, és finoman korrigálja az útirányt, ha Combo Life járműve váratlanul elkezd kisodródni a sávból. 
ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ

Az adaptív sebességtartó1 a forgalmat folyamatosan figyelve tartja fenn a beállított sebességet (30-160 km/h között), és szükség esetén automatikusan lassít vagy gyorsít, hogy megtartsa a beállított távolságot az Ön előtt haladó járműhöz képest. Biztonságos és pihentető vezetést kívánunk!

 

1Külön rendelhető

 
JELZŐTÁBLA-FELISMERÉS
jeltőtábla-felismerő  leolvassa a közlekedési táblákat, felismeri a sebességkorlátozás változásait, és javasolja a vezetőnek, hogy ennek megfelelően válassza meg a sebességet. 
BIZTONSÁG ÉS LÉGZSÁKOK
A hat légzsák – többek között vezetőoldali, utasoldali, oldal- és függönylégzsák  – mindig nagyfokú biztonságot kínál Önnek és utasainak. 
FÁRADTSÁGJELZŐ
A fáradtságjelző elemzi a vezetést olyan jeleket keresve, amelyek a vezető fáradtságára utalnak. Ha szükséges, figyelmeztetésekkel jelez a vezetőnek. 
1 Két óra 65 km/h feletti sebességgel történő vezetés után figyelmeztető hang riasztja a vezetőt. Ezzel egyidejűleg a rendszer a vezetési minta alapján - például annak kiértékelésével, hogy a vezető mennyire képes sávon belül tartani az autót - meghatározza a figyelmetlenség mértékét. Abban az esetben, ha a rendszer veszélyes vezetési viselkedést észlel, egy sor egyre hangosabbá váló hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, és cselekvésre készteti. A figyelmetlenségi szint tíz percnyi biztonságos vezetés után csökken. A számolás leáll, ha a jármű sebessége 65 km/h alá csökken.

OKOSAUTÓ-FUNKCIÓK.

INFOTAINMENT
A fejlett Multmedia Navi Pro1 rendszer teljes egészében kompatibilis az Apple CarplayTM2 rendszerrel és a Google Android AutoTM3 rendszerével, hozzáférést biztosítva okostelefonja funkcióihoz egy 8 colos érintőképernyőn keresztül. 

Az Apple CarPlayTM és az Android AutoTM rendszerekkel a felhasználók vezetés közben kényelmesen hozzáférhetnek okostelefonjaikon a hasznos alkalmazásokhoz és funkciókhoz, mint például:

 

  • Használja a telefont a Maps alkalmazással műholdas navigációként
  • Játssza le kedvenc lejátszási listáit a Spotify funkcióval
  • Küldjön és fogadjon üzeneteket a WhatsApp és a Skype segítségével

 

A funkciókhoz könnyedén hozzáférhet hangvezérlés útján is, így kezét a kormánykeréken, szemét pedig az úton tarthatja.

 

1Külön rendelhető

2A kompatibilitás és bizonyos funkciók a készülék típusától és az operációs rendszer verziójától függően eltérők lehetnek. Az Apple CarPlay™ az Apple Inc. védjegye, amely az USA-ban és más országokban van bejegyezve. Az Android a Google Inc. védjegye.

3Alapfelszereltség Dynamic esetén, külön rendelhető Selection és Enjoy esetén.

NAVIGÁCIÓ

A fejlett hangvezérléssel is rendelkező Multimedia Navi Pro1 és a beépített navigáció stressz nélkül juttatja el Önt úti céljához. Csak válassza ki úti célját, és a műholdas rendszer meghatározza az útvonalat.

 

1Külön rendelhető

 
VEZETÉK NÉLKÜLI TELEFONTÖLTÉS

A Combo Life vezeték nélküli telefontöltője1 bármikor feltöltheti telefonját menet közben – kábelek nélkül.

 

1Külön rendelhető

 
OPELCONNECT SZOLGÁLTATÁSOK¹

Legyen még nagyobb biztonságban és maradjon kapcsolatban menet közben okos szolgáltatásokkal.

 

 

 
  • Nyugalom: vészhelyzeti hívás, műszaki hiba hívás, valamint a jármű státuszára vonatkozó információk.
  • Kényelem: használja mobiltelefonját távirányítású funkcióinkhoz (pl. ajtók zárása/nyitása).
  • Okos vezetés: élvezze a nyugodt autózást az élő navigációnak¹ és az útvonalmenedzsmentnek köszönhetően.

 

¹Az OpelConnect szolgáltatások várhatóan 2020 során lesznek elérhetők. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez/díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

MENETDINAMIKA.

MOTOROK
Függetlenül attól, hogy Ön a benzines vagy a dízelautókat részesíti-e előnyben, van az Ön igényeinek megfelelő Combo Life modellünk. Válassza a hatékony, 1,5 literes turbódízel változatot1  akár 130 LE teljesítménnyel, vagy az 1,2 literes benzinmotort1  110 LE teljesítménnyel. 
SEBESSÉGVÁLTÓK

A Combo Life választható öt- vagy hatfokozatú manuális sebességváltóval, vagy a kifinomult nyolcfokozatú automata sebességváltóval– a döntés az Öné.

 

1A nyolcfokozatú automata sebességváltó a 130 LE teljesítményű, 1,2 literes benzinmotorral együtt 2019 második negyedévétől lesz kapható.

 
INTELLIGRIP TAPADÁSOPTIMALIZÁLÁS

Az öt különböző beállítást kínáló okos IntelliGrip tapadásoptimalizálás1 alkalmazkodik az alacsony tapadást biztosító helyzetekhez, például sárban, homokban vagy hóban való vezetéshez.

 

1Külön rendelhető

 

ÉRDEKESSÉGEK.

OPEL+ TARTOZÉKOK.

Az Ön egyéni igényeinek kielégítésére.

Fejezze ki önmagát eredeti Opel+ tartozékokkal, és hozza ki a legtöbbet Combo Life autójából. Opeljéhez tervezve és tesztelve.

 

A kép eltérhet az értékesített terméktől.

Opel tetődoboz
RÉSZLETEK
FlexConnect tálcaasztal
RÉSZLETEK
Csomagháló
RÉSZLETEK
FlexConnect
RÉSZLETEK
Gyerekülés
RÉSZLETEK
Tetőcsomagtartó
RÉSZLETEK

MI A KÖVETKEZŐ LÉPÉS?