Biztonság és innovációk
Intelli-Lux® Pixel fényszórók
A fényszórórendszer 168, külön-külön kapcsolható LED egysége állandó vakításmentes távfényt biztosít, és automatikusan szabályozza magát annak érdekében, hogy ne vakítsa el a szembejövő vagy az előtted haladó járművezetőket. 
Szélvédőre vetített kijelző
Az Astra szélvédőre vetített kijelzője igazán futurisztikus hatást kelt, mivel a lényeges információkat közvetlenül a szélvédőre vetítve, kényelmesen a vezető látómezejében jeleníti meg. Az Opel szélvédőre vetített kijelzőinek legújabb generációját képviselő rendszer nagyobb felbontásban és nagyobb szélvédőfelületre vetít. A kivetített adattartalom testreszabható, legyen szó akár a fedélzeti egység adatairól, akár felugró figyelmeztetésekről, bejövő hívásokról vagy médiainformációkról.  
 
IntelliDrive 1.0 
Ez a rendszer az Astra három, technológiailag fejlett képességét egyesíti, hogy páratlan irányítást és ellenőrzést biztosítson számodra az utazás során. Az Intelli-Drive 1.0 integrálja a sávközéptartót, amely vezetés közben a sáv közepén tartja az autót; a holttérfigyelőt, amely tudatja veled, ha egy másik jármű gyorsan közeledik hozzád hátulról vagy behajt a holttérbe; valamint a hátsó keresztirányú forgalomfigyelőt, amely már akár 40 méterről is figyelmeztet téged a tolatás közben közeledő járművekre, beleértve a kerékpárosokat és a gyalogosokat is. 

1 Csak bizonyos felszereltségi szinteken elérhető.

 

Intelli-Drive 2.0 
Az Intelli-Drive 2.0 az Opel legfejlettebb vezetéstámogató technológiája, amely az Astrát az általunk valaha gyártott legbiztonságosabb és legpihentetőbb vezetési élményű modellé teszi. Ez a rendszer az Intelli-Drive 1.0 teljes tudásán felül több új funkciót is egyesít, köztük az adaptív kanyarsebességet, amely a kanyar paraméterei és az időjárási feltételek alapján kiszámítja és beállítja az Astra gyorsulását a maximális kényelem és irányíthatóság érdekében. Az Intelli-Drive 2.0 újdonsága a sávváltásasszisztens is, amely akár helyetted is elvégezheti a sávváltási manővert. Szintén az Intelli-Drive 2.0 részeként az Astra az érzékelt útjelző táblák alapján lassítási vagy gyorsítási javaslatot tesz.  

1 Csak bizonyos felszereltségi szinteken elérhető.

 

IntelliVision kamerarendszer
Az IntelliVision kamerarendszer négy kamera segítségével 360 fokban HD minőségű, valós idejű képet készít a jármű környezetéről, rálátást biztosít a közeledő járművekre és megkönnyíti a parkolást. 
Kulcs nélküli nyitás és indítás
A kulcs nélküli nyitás és indítás funkció, valamint az intelligens kapacitív ajtókilincsek garantálják, hogy még csak meg sem kell állnod, ha új útra indulsz. Csak ülj be, nyomd meg a start gombot, és már indulhatsz is.