Prémium kényelem
Ergonomikus active ülések
 Az új Opel Astra ergonomikus ülései¹ az AGR (Aktion Gesuder Rücken) független német ergonómiai kiválósági központ minőségi tanúsítványával rendelkeznek. A számos beállítási lehetőséget, többek között állítható fejtámaszt, elektronikusan állítható deréktámaszt és meghosszabítható ülőfelületet is kínáló ülések nem csak kimagaslóan kényelmesek, de az egészséges testtartást is elősegítik a vezető és az utas hosszú távú jó közérzete érdekében.
 
1 Magyarországon minden Astra AGR minősítésű vezetőüléssel érkezik, az utasoldali AGR ülés opcionális.
Téli kényelem

A szélvédőfűtéssel1 jégtelenítheti és párátlaníthatja a szélvédőt. A fűthető első és hátsó szélső ülések2, valamint a fűthető kormánykerék3 biztosítják a kényelmet a hideg reggeleken.

 

1, 2, 3 Külön rendelhető vagy csak bizonyos felszereltségi szinteken elérhető.

 
Panoráma napfénytető

A panoráma napfénytető1 fénnyel árasztja el az Opel Astra tágas belső terét. Dönthető, vagy teljesen kinyitható, hogy a vezetőnek és az utasoknak egyaránt tökéletes, világos és szellős vezetési élményt nyújtson.

 

1 Külön rendelhető.

 
Intelli-Air
Az Intelli-Air egy új, nagy hatékonyságú légszűrő, amely folyamatos tájékoztatást nyújt a levegő minőségéről. Segít frissen és tisztán tartani az utastér levegőjét. 
Csomagtér
Az Opel Astra Sports Tourer csomagtere az innovatív Intelli-Space rendszernek köszönhetően intelligensebb rakodást tesz lehetővé. Az 1634 literes maximális befogadóképességet olyan funkciók egészítik ki, mint a rögzítőszemek, az oldalsó rakodóhálók, a raktérredőny, a kétszintes, sík rakodópadló, a padló alatti tárolórekeszek, vagy a 40:20:40 arányban osztott lehajtható hátsó üléstámlák Easy Fold funkcióval. Az opcionális vonóhoroggal akár utánfutót is csatlakoztathat. 
Elektromos csomagtérajtó
Ha nyitva van a csomagtérajtó vagy a kulcs nélküli nyitás és indítás eszköz a közelében van, automatikusan, a hátsó lökhárító alatt tett egyetlen lábmozdulattal nyílik és zárul a csomagtér.