Skip To Content
Jellemzők

Az Opel Astra

Formaterv

Előre tekint
Az Opel Astrát nem lehet összetéveszteni más autókkal. Minden vonal és ív nyilvánvalóvá teszi, hogy az autózás jövőjét képviseli. Az autó elején a jellegzetes Opel Vizor® karcsú, lendületes vonalvezetésétől kezdve a letisztult, feszes felületekig, amelyek az Astra jellegzetesen sportos, magabiztos kiállását biztosítják, minden jellemzője kiemeli a tömegből. 
Kimagasló belső tér
Tapasztalja meg a belső megjelenés és az innovációk következő generációját. Az Astra belsejében felfedezheti a digitális letisztultság új formáját, a továbbfejlesztett Opel Pure Panel®1 interfészt, amely soha nem látott módon optimalizálja a vezetői információkat. Pihenjen a luxuskategóriájú alcantara vagy nappabőr, szellőztetéssel és masszázsfunkcióval is ellátott, ergonomikus AGR ülésekben2. Vegye körül magát tágas térrel, a legmodernebb technológiákkal és zavartalan kényelemmel. 

1 Magyarországon minden Astra AGR minősítésű vezetőüléssel érkezik, az utasoldali AGR ülés opcionális.

2 A  tanúsítvány különböző egészségügyi szakterületek szakértőiből álló független vizsgálóbizottság által kiadott minősítés.

Maximális stílus

Itt a lehetőség, hogy eltérjen a szokványostól. Emelje saját stílusát a következő szintre az Astra egyedi vizuális jellemzőivel, mint például a kéttónusú tetőszín1.


1 Csak bizonyos felszereltségi szinteken elérhető.

 
Autózzon a legjobbal
Kényelmetlenül érzi magát az egyformaságban? Ünnepelje meg egyediségét az Astra különleges könnyűfém keréktárcsáinak vizuális dinamizmusával. A merész és letisztult stílusú, sportos választékban kapható kerekek az Astra külsejét legalább annyira izgalmassá teszik, mint amennyire izgalmas vezetni. 
Minden szögből brilliáns
A letisztult kialakítás a tiszta vonalvezetésen és kivitelezésen alapszik, ezért az Opel Astrában minden, egészen a legapróbb részletekig hatékony és tökéletes egyensúlyban van. A rendkívül precíz, németes arányokat tökéletesen egészíti ki a hátsó LED lámpa, harmonizálva a vizuális tengellyel. 
Nézzen szembe a jövővel
A kompakt autók legmerészebbikével áll szemben. Ahol más autókon a szokásos hűtőrács van, az Opel Astrán a jellegzetes Vizor® kapott helyet. Ez a lenyűgöző panel a hamisítatlan német tervezés lenyomata, ahol a forma a funkciót követi, elegánsan integrálva az előre tekintő szenzorokat. 

Biztonság és vezetéstámogatás

Intelli-Lux® LED Pixel fényszórók
Az Opel Astra a legújabb Intelli-Lux® LED Pixel fényszórókkal van felszerelve. Az új fényszórórendszer ugrásszerű előrelépést jelent a fényszórótechnikában, még a korábbi generációs LED Mátrix fényszórókhoz képest is. A LED Pixel fényszórórendszer 168, külön-külön kapcsolható LED egysége révén radikálisan javítja a láthatóságot, és állandó távolsági fényt biztosít. A rendszer automatikusan szabályozza a 168 LED egységet annak érdekében, hogy ne vakítsa el az elöl haladó vagy szembejövő járművezetőket. 
Szélvédőre vetített kijelző
Az Astra szélvédőre vetített kijelzője igazán futurisztikus hatást kelt, mivel a lényeges információkat közvetlenül a szélvédőre vetítve, kényelmesen a vezető látómezejében jeleníti meg. Az Opel szélvédőre vetített kijelzőinek legújabb generációját képviselő rendszer nagyobb felbontásban és nagyobb szélvédőfelületre vetít. A kivetített adattartalom testreszabható, legyen szó akár a fedélzeti egység adatairól, akár felugró figyelmeztetésekről, bejövő hívásokról vagy médiainformációkról. 
Intelli-Drive 1.0 
Ez a rendszer az Astra három, technológiailag fejlett képességét egyesíti, hogy páratlan irányítást és ellenőrzést biztosítson Önnek az utazás során. Az Intelli-Drive 1.0 integrálja a sávközéptartót, amely vezetés közben a sáv közepén tartja az autót; a holttérfigyelőt, amely tudatja Önnel, ha egy másik jármű gyorsan közeledik Önhöz hátulról vagy behajt a holtterébe; valamint a hátsó keresztirányú forgalomfigyelőt, amely már akár 40 méterről is figyelmezteti Önt a tolatás közben közeledő járművekre, beleértve a kerékpárosokat és a gyalogosokat is. 
Intelli-Vision kamerarendszer
Az Intelli-Vision kamerarendszer négy, az autó körül elhelyezett kamerát alkalmaz, és automatikusan aktiválódik, amikor az Astra hátramenetbe kapcsol (vagy ha szükség van rá). A HD minőségű, valós idejű képek a legjobb támogatást nyújtják az autó környezetének ellenőrzéséhez. Válthat az egyes kamerák képe között, hogy tiszta képet kapjon a környezetről, így a parkolás még a legszűkebb helyeken is gyerekjáték lesz. 
Intelli-Drive 2.0
Az Intelli-Drive 2.0 az Opel legfejlettebb vezetéstámogató technológiája, amely az Astrát az általunk valaha gyártott legbiztonságosabb és legpihentetőbb vezetési élményű modellé teszi. Ez a rendszer az Intelli-Drive 1.0 teljes tudásán felül több új funkciót is egyesít, köztük az adaptív kanyarsebességet, amely a kanyar paraméterei és az időjárási feltételek alapján kiszámítja és beállítja az Astra gyorsulását a maximális kényelem és irányíthatóság érdekében. Az Intelli-Drive 2.0 újdonsága a sávváltásasszisztens is, amely akár Ön helyett is elvégezheti a sávváltási manővert. Szintén az Intelli-Drive 2.0 részeként az Astra az érzékelt útjelző táblák alapján lassítási vagy gyorsítási javaslatot tesz. 
Kulcs nélküli nyitás és indítás
Az Astra kulcs nélküli nyitás és indítás funkciója, valamint a kapacitív ajtókilincsek garantálják, hogy még csak meg sem kell állnia, ha új útra indul. Csak üljön be, nyomja meg a start gombot, és már indulhat is. 

Prémium kényelem

Ergonomikus AGR ülések
Az Opel Astra ergonomikus ülései1 az AGR2 (Egészséges Hát Munkacsoport) minőségi tanúsítványával rendelkeznek. A számos beállítási lehetőséget, többek között állítható fejtámaszt, elektronikusan állítható deréktámaszt és meghosszabítható ülőfelületet is kínáló ülések nem csak kimagaslóan kényelmesek, de elősegítik az egészséges testtartást is a vezető és az utas hosszú távú jó közérzete érdekében. 

1 Magyarországon minden Astra AGR minősítésű vezetőüléssel érkezik, az utasoldali AGR ülés opcionális.

2 A  tanúsítvány különböző egészségügyi szakterületek szakértőiből álló független vizsgálóbizottság által kiadott minősítés.

Téli kényelem

A szélvédőfűtéssel1 gyorsan és hatékonyan jégtelenítheti és párátlaníthatja a szélvédőt. Élvezze a fűthető első1 és hátsó szélső ülések2 kényelmét, valamint a hideg reggeleken meleg, kényelmes fogást biztosító fűthető kormánykerék3 tapintását.

 

1,2,3 Bizonyos felszereltségi szinteken opcionális.

 
Panoráma napfénytető

A panoráma napfénytető1 fénnyel árasztja el az Opel Astra tágas belső terét. Dönthető, vagy teljesen kinyitható, hogy a vezetőnek és az utasoknak egyaránt tökéletes, világos és szellős vezetési élményt nyújtson.


1 Külön rendelhető.

 
Intelli-Air
Az Intelli-Air egy új, nagy hatékonyságú légszűrő, amely folyamatos tájékoztatást nyújt a levegő minőségéről. Segít frissen és tisztán tartani az utastér levegőjét. 

Okosautó-funkciók

Multimedia
Vigye magával az útra a legmerészebb ritmusokat a legtisztább kikapcsolódásért. Az új, teljesen digitális Pure Panel® vezetőtér 10"-os fedélzeti kijelzővel és 10"-os központi érintőképernyővel rendelkezik, amely vezeték nélkül integrálja okostelefonját az Apple CarPlay™1 és az Android Auto™1,2 rendszer révén. Az intuitív, okostelefon-szerű felhasználói felület teljesen személyre szabható az egyéni profilkezelésnek és a járművezető-felismerésnek köszönhetően. Az OpelConnect segélyhívás és műszaki hiba hívás szolgáltatásai, valamint a vezeték nélküli szoftverfrissítések gondoskodnak az Ön nyugalmáról. A Multimedia rendszer olyan funkciókat is tartalmaz, mint az AM/FM/DAB+ rádió, a Bluetooth® audiostreaming3 és a két, 15W gyorstöltést is kínáló USB-C csatlakozó. 

1 Az Apple CarPlay™ az Apple Inc. védjegye, az USA-ban és más országokban bejegyezve, az Android Auto™ a Google Inc. bejegyzett védjegye.

2 A kompatibilitás és bizonyos funkciók a készülék típusától és az operációs rendszer verziójától függően eltérőek lehetnek. Készüléke kompatibilitásának ellenőrzéséhez látogasson el a www.apple.com vagy a www.android.com oldalra, vagy vegye fel a kapcsolatot helyi Opel márkakereskedőjével.

3 A Bluetooth® a Bluetooth SIG Inc. bejegyzett védjegye.

Multimedia Navi
Az Opel csúcskategóriájú élő navigációs rendszere valós idejű, online forgalmi adatokkal, parkolási információkkal, POI-kereséssel és időjárás-frissítésekkel1 is rendelkezik. Az útvonal az új szélvédőre vetített kijelzőn2, a Pure Panel fedélzeti kijelzőjén vagy központi érintőképernyőjén jelenik meg attól függően, hogy Ön melyiket választja. Az intelligens rendszer bizonyos nyelveken még élőszavas hangvezérlésre is képes, a "Hey Opel!" felszólításra. A vezeték nélküli térképfrissítések megkönnyítik a mindennapokat, az akár 8 hangszórós HiFi rendszer2 pedig garantáltan feldob minden utazást. A további kényelem érdekében okostelefonjával és a myOpel alkalmazással előre elküldheti úti célját az autó navigációs rendszerére, vagy ellenőrizheti, hol parkolt. 

1 Az élő navigáció funkcióit 3 évig díjmentesen biztosítjuk, a szolgáltatás elérhetősége és pontos funkciói országonként és járművenként eltérőek lehetnek, a helyi szabályozásnak megfelelően. A szolgáltatások használatához előzetes aktiválás szükséges az OpelConnect Store áruházban vagy a myOpel alkalmazáson keresztül.

2 Külön rendelhető.

Vezeték nélküli telefontöltő

Az Opel Astra letisztult utastere olyan innovatív funkciókat is tartalmaz, amelyek segítenek tiszta és nyugodt körülményeket teremteni, vezetékek tömkelege nélkül. Töltse fel kompatibilis eszközeit a beépített vezeték nélküli töltővel1. A töltőbe beépített szenzorok megakadályozzák, hogy egy esetleges úthiba esetén az Ön eszköze vezeték nélküli töltés közben túlterhelés miatt károsodjon.

1 Külön rendelhető. Csak PMA- vagy Qi-képes eszközökhöz.

 
OpelConnect szolgáltatások

Okosautó-szolgáltatásaink1 gondoskodnak az Ön biztonságáról, és arról, hogy minden utazás izgalmas és hatékony legyen.

 

  • A nyugalom érzése: a segélyhívás és a műszaki hiba hívás2 komoly előny rendkívüli helyzetek esetén, a Járműstátusz szolgáltatás révén pedig Ön mindig hozzáférhet járműve legfontosabb adataihoz, ellenőrizheti például a futásteljesítményt, az üzemanyagszintet, vagy hozzáférhet a karbantartási adatokhoz.
  • Kényelem: a Távoli elérés szolgáltatás3 révén okostelefonján ellenőrizheti az akku töltöttségi szintjét, távolról vezérelheti a töltést, vagy időzítheti vagy elindíthatja az előkondicionálást.
  • Okos vezetés: nyugodt autózás az Élő navigációs szolgáltatásoknak4 és az Utazáskezelés funkciónak köszönhetően.
 

1 A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme országonként és járművenként eltérő. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez/díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

2 A segélyhívás és a műszaki hiba hívás használatához a Szerződési feltételek elfogadása szükséges, a jármű megrendelésekor pedig írásbeli beleegyező nyilatkozatra lehet szükség a helymeghatározás működéséhez. A szolgáltatások használatához hálózati lefedettség és elérhetőség szükséges. A vonatkozó általános szerződési feltételek érvényesek.

3 Csak az Astra plug-in hibrid modell esetén elérhető.

4 Az Élő navigáció szolgáltatásokat 3 évig díjmentesen biztosítjuk, ezt követően előfizetési díj ellenében vehetők igénybe. A szolgáltatás elérhetősége és terjedelme országonként és járművenként eltérő. Előfordulhat, hogy a szolgáltatások igénybevétele előfizetéshez vagy díjfizetéshez kötött, használatukhoz pedig mobilhálózati lefedettség és elérhetőség szükséges.

Menetdinamika

Következő generációs motorok

Az Opel Astra következő generációját Németországban tervezték egy teljesen új platform köré, amely az agilitás, a vezethetőség és a kényelem jegyében készült. A motorháztető alá számos fejlett technikájú, turbófeltöltős hajtáslánc közül választhat. Mindegyik egyenletesen működik, megbízható, és rendkívül versenyképes üzemeltetési költségekkel és alacsony CO2-kibocsátással rendelkezik.

 

A választható változatok között 1.2-es benzinmotor vagy a nagy hatékonyságú 1.5-ös dízel szerepel, mindkettő akár 130 lóerős teljesítményszinttel és start/stop funkcióval rendelkezik.

 
Sebességváltók
Ismerkedjen meg az Astra dinamikus, mégis gazdaságos sebességváltóival. Precízen kidolgozott hatfokozatú kézi sebességváltó vagy kivételesen sima és kifinomult nyolcfokozatú automata váltó választható. 
Menetmódok
Az Opel Astra az utazáshoz, az útviszonyokhoz és a hangulathoz tökéletesen illeszkedő menetmódoknak1 köszönhetően mindig kiváló vezetési élményt nyújt. A NORMÁL MÓD mindig ideálisan kiegyensúlyozott hatótávot és teljesítményt biztosít, míg az ECO mód a hatékonyságot helyezi előtérbe. Természetesen, ha maximális élményre vágyik, csak nyomja meg a SPORT gombot, hogy minden utazás magával ragadó élményt nyújtson.

1 A menetmódok csak automata sebességváltóval érhetőek el. 

Opel+ Tartozékok

Az ön egyéni igényeinek kielégítésére

Fejezze ki önmagát eredeti Opel+ tartozékokkal, és hozza ki a legtöbbet Astrájából. Opeljéhez tervezve és tesztelve.

A kép eltérhet az értékesített terméktől.

Mi a következő lépés?