Biztonság és vezetéstámogatás
Intelli-Lux® LED Pixel fényszórók
Az Opel Astra a legújabb Intelli-Lux® LED Pixel fényszórókkal van felszerelve. Az új fényszórórendszer ugrásszerű előrelépést jelent a fényszórótechnikában, még a korábbi generációs LED Mátrix fényszórókhoz képest is. A LED Pixel fényszórórendszer 168, külön-külön kapcsolható LED egysége révén radikálisan javítja a láthatóságot, és állandó távolsági fényt biztosít. A rendszer automatikusan szabályozza a 168 LED egységet annak érdekében, hogy ne vakítsa el az elöl haladó vagy szembejövő járművezetőket.  
Szélvédőre vetített kijelző
Az Astra szélvédőre vetített kijelzője igazán futurisztikus hatást kelt, mivel a lényeges információkat közvetlenül a szélvédőre vetítve, kényelmesen a vezető látómezejében jeleníti meg. Az Opel szélvédőre vetített kijelzőinek legújabb generációját képviselő rendszer nagyobb felbontásban és nagyobb szélvédőfelületre vetít. A kivetített adattartalom testreszabható, legyen szó akár a fedélzeti egység adatairól, akár felugró figyelmeztetésekről, bejövő hívásokról vagy médiainformációkról.  
Intelli-Drive 1.0 
Ez a rendszer az Astra három, technológiailag fejlett képességét egyesíti, hogy páratlan irányítást és ellenőrzést biztosítson Önnek az utazás során. Az Intelli-Drive 1.0 integrálja a sávközéptartót, amely vezetés közben a sáv közepén tartja az autót; a holttérfigyelőt, amely tudatja Önnel, ha egy másik jármű gyorsan közeledik Önhöz hátulról vagy behajt a holtterébe; valamint a hátsó keresztirányú forgalomfigyelőt, amely már akár 40 méterről is figyelmezteti Önt a tolatás közben közeledő járművekre, beleértve a kerékpárosokat és a gyalogosokat is.  
Intelli-Vision kamerarendszer
Az Intelli-Vision kamerarendszer négy, az autó körül elhelyezett kamerát alkalmaz, és automatikusan aktiválódik, amikor az Astra hátramenetbe kapcsol (vagy ha szükség van rá). A HD minőségű, valós idejű képek a legjobb támogatást nyújtják az autó környezetének ellenőrzéséhez. Válthat az egyes kamerák képe között, hogy tiszta képet kapjon a környezetről, így a parkolás még a legszűkebb helyeken is gyerekjáték lesz.  
Intelli-Drive 2.0
Az Intelli-Drive 2.0 az Opel legfejlettebb vezetéstámogató technológiája, amely az Astrát az általunk valaha gyártott legbiztonságosabb és legpihentetőbb vezetési élményű modellé teszi. Ez a rendszer az Intelli-Drive 1.0 teljes tudásán felül több új funkciót is egyesít, köztük az adaptív kanyarsebességet, amely a kanyar paraméterei és az időjárási feltételek alapján kiszámítja és beállítja az Astra gyorsulását a maximális kényelem és irányíthatóság érdekében. Az Intelli-Drive 2.0 újdonsága a sávváltásasszisztens is, amely akár Ön helyett is elvégezheti a sávváltási manővert. Szintén az Intelli-Drive 2.0 részeként az Astra az érzékelt útjelző táblák alapján lassítási vagy gyorsítási javaslatot tesz.  
Kulcs nélküli nyitás és indítás
Az Astra kulcs nélküli nyitás és indítás funkciója, valamint a kapacitív ajtókilincsek garantálják, hogy még csak meg sem kell állnia, ha új útra indul. Csak üljön be, nyomja meg a start gombot, és már indulhat is.