Technológia
Nagy energiájú hibrid
Az Opel Astra Sports Tourer plug-in hibrid innovatív teljesítményének lelke egy 84 folyadékhűtéses cellából álló, nagyfeszültségű, 12,4 kW kapacitású akkumulátor. Könnyű, mégis nagy energiasűrűségű; ez hajtja a villanymotort hibrid vagy a tisztán elektromos üzemmódban. A rendkívül kompakt és a hajtásláncba tökéletesen integrált akkumulátor támogatja az alacsony súlypontot, ami kiemelkedő menetdinamikát és egyszerűen felvillanyozó vezetési élményt biztosít. 
Kompromisszumok nélküli teljesítmény
A 180 LE és 225 LE teljesítményű plug-in hibrid motorok hagyományos, kombinált és akár 60 km-es tisztán elektromos vezetési lehetőséget biztosítanak. 
Különbözik a többiektől
A plug-in hibrid hajtáslánc akár 360 Nm maximális forgatónyomatékot biztosít, a 8 fokozatú automata sebességváltó révén pedig optimalizálja a teljesítményt. 
Válassz menetmódot
Elektromos, sport vagy hibrid – minden igényre van megfelelő menetmód. Az új Opel Astra Sports Tourer plug-in hibrid zökkenőmentesen vált a menetmódok között, hogy zéró károsanyag-kibocsátású városi vezetést, száguldást az autópályán vagy a teljesítmény és a hatékonyság tökéletes keverékét biztosítsa. 
Juss messzebbre, mint gondolnád
Az energia-visszanyerő rendszer visszatölti az akkuba azt az energiát, amely fékezéskor és lassításkor egyébként elveszne, így még nagyobb elektromos hatótávolságot biztosít. Az energia-visszanyerő rendszer segítségével megnő az új Opel Astra Sports Tourer plug-in hibrid elektromos hatótávja. Ez az innovatív technológia visszatölti az akkuba azt az energiát, amely fékezéskor és lassításkor egyébként elveszne, így még nagyobb elektromos hatótávolságot biztosít. 
Okos vezetés
Az Astra plug-in hibrid kijelzői folyamatos tájékoztatást és könnyen érthető, intuitív áttekintést nyújtanak a vezetőnek a vezetési körülményekről és az energiafogyasztásról, maximális hatékonyságot és hatótávot biztosítva.