Biztonság és innovációk
Intelli-Lux® LED Pixel fényszórók
Az Opel Astra a legújabb Intelli-Lux® LED Pixel fényszórókkal van felszerelve. Az új fényszórórendszer ugrásszerű előrelépést jelent a fényszórótechnikában, még a korábbi generációs LED Mátrix fényszórókhoz képest is. A LED Pixel fényszórórendszer 168, külön-külön kapcsolható LED egysége révén radikálisan javítja a láthatóságot, és állandó távolsági fényt biztosít. A rendszer automatikusan szabályozza a 168 LED egységet annak érdekében, hogy ne vakítsa el az elöl haladó vagy szembejövő járművezetőket. 
Szélvédőre vetített kijelző

Az Astra szélvédőre vetített kijelzője1 igazán futurisztikus hatást kelt, mivel a lényeges információkat közvetlenül a szélvédőre vetítve, kényelmesen a vezető látómezejében jeleníti meg. Az Opel szélvédőre vetített kijelzőinek legújabb generációját képviselő rendszer nagyobb felbontásban és nagyobb szélvédőfelületre vetít. A kivetített adattartalom testreszabható, legyen szó akár a fedélzeti egység adatairól, akár felugró figyelmeztetésekről, bejövő hívásokról vagy médiainformációkról.

 

1 Csak bizonyos felszereltségi szinteken elérhető.

 
Intelli-Drive 1.0
Ez a rendszer az Astra plug-in hibrid három, technológiailag fejlett képességét egyesíti, hogy páratlan irányítást és ellenőrzést biztosítson neked az utazás során. Az Intelli-Drive 1.01 integrálja a sávközéptartót, amely vezetés közben a sáv közepén tartja az autót; a holttérfigyelőt, amely tudatja veled, ha egy másik jármű gyorsan közeledik hozzád hátulról vagy behajt a holtterébe; valamint a hátsó keresztirányú forgalomfigyelőt, amely már akár 40 méterről is figyelmeztet téged a tolatás közben közeledő járművekre, beleértve a kerékpárosokat és a gyalogosokat is. 
1 Csak bizonyos felszereltségi szinteken elérhető.
Intelli-Drive 2.0
Az Intelli-Drive 2.01 az Opel legfejlettebb vezetéstámogató technológiája, amely az új Astra Sports Tourer plug-in hibridet az általunk valaha gyártott legbiztonságosabb és legpihentetőbb vezetési élményű modellé teszi. Ez a rendszer több funkciót is tartalmaz, többek között a sávváltásasszisztenst, amely elvégzi helyetted a sávváltási manővert, vagy az intelligens sebességszabályzót, amely figyeli az útjelző táblákat, és felajánlja, hogy ennek megfelelően lassíts vagy gyorsíts (és még az időjárási körülményeket is figyelembe veszi). 
1 Csak bizonyos felszereltségi szinteken elérhető.
Intelli-Vision kamerarendszer
Az Intelli-Vision kamerarendszer négy, az autó körül elhelyezett kamerát alkalmaz, és automatikusan aktiválódik, amikor az Astra hátramenetbe kapcsol (vagy ha szükség van rá). A HD minőségű, valós idejű képek a legjobb támogatást nyújtják az autó környezetének ellenőrzéséhez. Válthatsz az egyes kamerák képe között, hogy tiszta képet kapj a környezetről, így a parkolás még a legszűkebb helyeken is gyerekjáték lesz. 
Kulcs nélküli nyitás és indítás
Az Astra kulcs nélküli nyitás és indítás funkciója, valamint a kapacitív ajtókilincsek garantálják, hogy még csak meg sem kell állnod, ha új útra indul. Csak ülj be, nyomd meg a start gombot, és már indulhatsz is.