Prémium kényelem 
Ergonomikus active ülések
Az új Opel Astra ergonomikus ülései¹ az AGR (Aktion Gesuder Rücken) független német ergonómiai kiválósági központ minőségi tanúsítványával rendelkeznek. A számos beállítási lehetőséget, többek között állítható fejtámaszt, elektronikusan állítható deréktámaszt és meghosszabítható ülőfelületet is kínáló ülések nem csak kimagaslóan kényelmesek, de az egészséges testtartást is elősegítik a vezető és az utas hosszú távú jó közérzete érdekében.  

1 Magyarországon minden Astra AGR minősítésű vezetőüléssel érkezik, az utasoldali AGR ülés opcionális.

 

Téli kényelem

A szélvédőfűtéssel¹ jégtelenítheti és párátlaníthatja a szélvédőt. A fűthető első1 és hátsó szélső ülések2, valamint a fűthető kormánykerék3 biztosítják a kényelmet a hideg reggeleken.

 

1,2,3 Külön rendelhető vagy csak bizonyos felszereltségi szinteken elérhető.

 
Panoráma napfénytető

A panoráma napfénytető1 fénnyel árasztja el az Opel Astra tágas belső terét. Dönthető, vagy teljesen kinyitható, hogy a vezetőnek és az utasoknak egyaránt tökéletes, világos és szellős vezetési élményt nyújtson.

 

1 Külön rendelhető.

 
Intelli-Air
Az Intelli-Air egy új, nagy hatékonyságú légszűrő, amely folyamatos tájékoztatást nyújt a levegő minőségéről. Segít frissen és tisztán tartani az utastér levegőjét. 
Csomagtér
Az Opel Astra Sports Tourer csomagtere az innovatív IntelliSpace rendszernek köszönhetően intelligensebb rakodást tesz lehetővé. Az 1553 literes maximális befogadóképességet olyan funkciók egészítik ki, mint a rögzítőszemek, az oldalsó rakodóhálók, a raktérredőny, a kétszintes, sík rakodópadló, a padló alatti tárolórekeszek, vagy a 40:20:40 arányban osztott lehajtható hátsó üléstámlák Easy Fold funkcióval. Az opcionális vonóhoroggal akár utánfutót is csatlakoztathatsz. 
Elektromos csomagtérajtó
A csomagtérajtó távirányítással, a hátsó lökhárító alatt tett egyetlen lábmozdulattal nyitható és zárható.