Jusson tovább

Hozza ki a legtöbbet új Opel Astra Sports Tourer plug-in hibrid autójából: ismerje meg a hatótávot befolyásoló fő tényezőket és azt, miként vegye figyelembe őket.

Sebesség
A hatótávot leginkább a sebesség befolyásolja. A legtakarékosabb, ha az elektromos módot minél alacsonyabb sebességnél használja. Normál használat mellett (hibrid üzemmód) a fogyasztás optimalizálásához mindig töltse fel akkumulátorát, hogy élvezhesse az plug-in hibrid rendszer fogyasztáscsökkentő hatásait (több mint 35% megtakarítás átlagos útviszonyok esetén). 
Vezetési stílus
Autója minden gyorsuláskor energiát veszít, márpedig minden fékezés után újra gyorsítania kell. A takarékosság csak egy kis odafigyelésbe kerül: a regeneratív fékezés használatával és óvatosabb, simább gyorsításokkal akár 15%-kal is megnövelheti elektromos hatótávját. 
Hőkomfort és fűtés
A fűtés/hűtés miatti hatótávkülönbség akár 35%-os is lehet az évszakok között, mivel az energia közvetlenül az akkumulátorból származik. Az új Opel Astra Sports Tourer plug-in hibrid töltés közbeni előkondicionálása remek módja a hatótáv megőrzésének és a kényelmes utazás biztosításának. 

TIPP: Töltse akkumulátorát minél gyakrabban, hogy minél jobban kihasználhassa új Opel Astra Sports Tourer plug-in hibrid autója emissziómentes elektromos üzemmódját.

Az új Opel Astra Sports Tourer plug-in hibrid autójában megjelenített hatótáv még teljesen feltöltött állapotban is a korábbi vezetési viselkedésen alapuló becslés.

Ha változnak a hatótávot befolyásoló tényezők (pl. az Ön sebessége, vezetési stílusa, a beltér hőkomfortja), a kijelzett hatótáv alkalmazkodni fog az új körülményekhez.