Biztonság és innovációk
Intelli-Lux® LED pixel fényszóró
Az új Opel Astra Electric a legújabb IntelliLux® LED Pixel fényszórókkal van felszerelve. Az új fényszórórendszer ugrásszerű előrelépést jelent a fényszórótechnikában, még a korábbi generációs IntelliLux fényszórókhoz képest is. A LED Pixel fényszórórendszer 168, külön-külön kapcsolható LED egysége révén radikálisan javítja a láthatóságot, és állandó távolsági fényt biztosít. A rendszer automatikusan szabályozza a 168 LED egységet annak érdekében, hogy ne vakítsa el a többi vezetőt.
 
Szélvédőre vetített kijelző
Az Astra electric szélvédőre vetített kijelzője igazán futurisztikus hatást kelt, mivel a lényeges információkat közvetlenül a szélvédőre vetítve, kényelmesen a vezető látómezejében jeleníti meg. Az Opel szélvédőre vetített kijelzőinek legújabb generációját képviselő rendszer nagyobb felbontásban és nagyobb szélvédőfelületre vetít. A kivetített adattartalom testreszabható, legyen szó akár a fedélzeti egység adatairól, akár felugró figyelmeztetésekről, bejövő hívásokról vagy médiainformációkról. 
 
Intelli-Drive 2.0
Az Intelli-Drive 2.0 az Opel legfejlettebb vezetéstámogató technológiája, amely az Astra Electric-et az általunk valaha gyártott legbiztonságosabb és legpihentetőbb vezetési élményű modellé teszi. Ez a rendszer az Intelli-Drive 1.0 teljes tudásán felül több új funkciót is egyesít, köztük az adaptív kanyarsebességet, amely a kanyar paraméterei és az időjárási feltételek alapján kiszámítja és beállítja az Astra gyorsulását a maximális kényelem és irányíthatóság érdekében. Az Intelli-Drive 2.0 újdonsága a sávváltásasszisztens is, amely akár Ön helyett is elvégezheti a sávváltási manővert. Szintén az Intelli-Drive 2.0 részeként az Astra az érzékelt útjelző táblák alapján lassítási vagy gyorsítási javaslatot tesz. 
 
IntelliVision kamerarendszer
Az Intelli-Vision kamerarendszer négy, az autó körül elhelyezett kamerát alkalmaz, és automatikusan aktiválódik, amikor az Astra Electric hátramenetbe kapcsol (vagy ha szükség van rá). A HD minőségű, valós idejű képek a legjobb támogatást nyújtják az autó környezetének ellenőrzéséhez. Válthat az egyes kamerák képe között, hogy tiszta képet kapjon a környezetről, így a parkolás még a legszűkebb helyeken is gyerekjáték lesz.