SKIP TO CONTENT
Rólunk

RÓLUNK

Az Opel Szentgotthárd Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. Vállalatunk több mint 20 éves múltra tekint vissza, hiszen a ’90-es évek elején a General Motors a rendszerváltás utáni Magyarország első autóipari cégeként alapította szentgotthárdi Opel gyárát. A ’90-es években összesen 85 ezer Opel autót gyártottunk, elsősorban Astra modelleket, jelenleg pedig főként motorgyártással, továbbá motorkomponens-gyártással, közepes és nagy teljesítményű automata sebességváltó-gyártással, váltófelújítással és motororsó-javítással foglalkozunk.

Motorgyártás:

Múlt, jelen, jövő

Az Opel Szentgotthárd több mint 20 éves motorgyártási tapasztalattal rendelkezik. Family1 motorgyárunk évente több százezer közepes méretű (1.6 és 1.8 literes), benzin- és gázüzemű, valamint E85-ös és E100-as etanollal üzemelő motor legyártására képes. Vevőink döntő többsége a tengerentúlról kerül ki, Brazíliától az Amerikai Egyesült Államokon, Mexikón át Ázsiáig, sőt Ausztráliáig.

 

Új Flex motorgyárunkban, mely Európa egyik legmodernebb és legrugalmasabb motorgyára, ugyanazokon a sorokon nyílik lehetőség különböző motortípusok előállítására. A sorozatgyártás 2013 februárjában kezdődött meg, a közepes méretű, 1.6 literes benzines motorokkal. 2013 júniusában elindult a közepes méretű, 1.6 literes dízelmotorok gyártása is. A két közepes méretű motort 2014 júliusában a kisméretű, 1.0 literes, benzines motor követte. Az Opel európai vezetése kiemelt motorgyártó központként tartja számon szentgotthárdi gyárát, ahol további motortípusok gyártását is tervezi. 2013. július 9-én a Parlamentben újabb kapacitásbővítés került bejelentésre, melynek eredményeképpen pár éven belül a Flex gyár sorai 1.8 literes motorok gyártására is alkalmassá válnak, mellyel vállalatunk tovább bővítheti termékpalettáját.

 

Termékeink az Opel teljes modellpalettáján megtalálhatók: a Corsától az Insigniáig minden Opel-modellben doboghat „magyar szív”. Motorjaink az Opel modelleken kívül Chevrolet modellekbe is beépítésre kerülnek. Két motorgyárunkban együttesen az évtized derekára akár évi 1 millió motor legyártására is képesek leszünk.

Motoralkatrész-gyártás

A motorgyártás mellett fontos üzletág a motoralkatrész-gyártás. A megmunkálás modern technológiával, robotokkal, automata gépsorokon zajlik. Az elmúlt években, évtizedekben több százezer megmunkált hengerfej, motorblokk, főtengely és hajtórúd készült a General Motors dél-amerikai és ázsiai gyáraiban történő felhasználásra.

Munkatársak:

Az embereken múlik minden

Sikerünk a kiváló csapatmunkában rejlik. Csapatunkat a magas szakmai képzettség, a kreativitás és a rugalmasság jellemzi. A kiváló együttműködést támasztják alá a 2014 tavaszán végzett Legvonzóbb munkahely (Workplace of Choice) dolgozói elégedettség felmérés eredményei is, melyek szerint munkatársaink úgy látják, hogy a csapaton belüli szoros együttműködésnek köszönhetően sikerül elérniük a kitűzött célokat. Az eredményekből az is kiderül, hogy az Opel Szentgotthárd dolgozói elkötelezettek a vállalat iránt. Kutatások igazolják, hogy amennyiben egy vállalatnál 65%-nál magasabb értéket ér el a dolgozók elkötelezettsége, az már észrevehetően pozitívan befolyásolja a vállalati üzleti eredményeket is, azaz e felett az érték felett számít egy cég kiválónak. Vállalatunk ebben a tekintetben 86%-os eredményt mondhat magáénak, ami világviszonylatban is kiemelkedőnek számít.

 

A folyamatos bővülésnek köszönhetően terveink szerint a gyárunkban foglalkoztatottak létszáma 2015-ig több mint 1400 főre nő. A Flex motorgyár felfutásának köszönhetően folyamatosan várjuk a nyitott pozíciókra jelentkező pályakezdők, valamint tapasztalt munkavállalók pályázatait, akik szívesen lennének tagjai egy folyamatosan bővülő, mindig megújulni képes csapatnak.

Gyárlátogatás

Gyárunk egész évben fogad 10-50 fő közötti szakmai, tanulmányi vagy egyéb jellegű látogatócsoportokat. Az idegenvezetést ingyenesen biztosítjuk a két és fél órás látogatás során. Az érdeklődők megtekinthetik Family1-es motorgyárunkat, hengerfejgyárunkat, valamint a 2012-ben felavatott Flex motorgyárunkat, ahol vendégeink a sorok között sétálva ismerkedhetnek meg a világszínvonalú, rugalmas gyártási technológiával.
Bejelentkezés emailben

Környezetvédelem

Az Opel Szentgotthárd Kft. a kezdetektől fogva határozottan elkötelezett abban a tekintetben, hogy megvalósítsa a termelési folyamatainak és termékeinek ökológiai összeférhetőségét és ökológiai hatékonyságát. Ezzel a céllal vezettük be az ISO 14001 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszerünket, ez a cél vezérel minket a rendszer folyamatos fejlesztése során, a különböző projektek meghatározása és bevezetése kapcsán és ezt a szemléletet adjuk át kollégáinknak is az oktatások alkalmával. Erőfeszítéseinket számos díjjal és elismeréssel illette a szakma a cégcsoporton belül és kívül.
Adatvédelmi nyilatkozat