Design - The Opel design language
Opel HMI & Infotainment

Kezelőfelület és infotainment

Önnel és Önért továbbfejlesztett technika, áttekinthető megjelenítés, könnyű elérhetőség és használhatóság.

Az autó és az okostelefon találkozása
Experience Opel - Passion for Innovation

Innováció

Fedezze fel számtalan módját, hogyan fordíthatja a saját javára innovatív szellemiségünket.

Lépjen be az új megoldások világába
Opel - Concept Cars

Koncepcióautók

Tekintse meg a jövő új formáit.

Vizsgálja meg az álmot

A SZOBRÁSZAT ÉS A NÉMET PRECIZITÁS TALÁLKOZÁSA.

Ön nyilván látni és érezni is szeretné járműve minőségét. Mi ezért ragaszkodunk hozzá, hogy autója minden részlete tökéletes legyen mind formában, mind funkcióban. Ez az esszenciája az új Opel formanyelvnek, amelyet a „szobrászművészet és a német precizitás találkozása” mottó fejez ki.

 

Az új formanyelv a sikeres Opel formatervezés hosszú történetére épít. Az Opel volt az első európai autógyár, amely koncepcióautókat tervezett és mutatott be, az 1965-ben bemutatott Experimental GT-vel kezdődően. A vállalat honos városában, Rüsselsheimben található Európai Formatervezési Központ összehozza az Opel három tervezői csapatát: a külső, a belső és a fejlesztési csapatot, amelyek mindegyikének lehetősége van együttműködni a vállalat legkiválóbb mérnökeivel, a szinergiák maximális kihasználása érdekében. Most már kb. 350 munkatárs dolgozik az egyre jelentősebbé váló formatervezésen Rüsselsheimben.

 

A külső formatervezési stúdióban az innovatív ötletekből kétdimenziós vázlatok lesznek, mielőtt gyorsan háromdimenziós formát öltenének a modellkészítők számítógépein. Míg a legtöbb versenytársnak a mérnöki részlegén belül található a modellkészítő csapata, nekünk a tervezési részlegen, ami óriási előny.

 

A belső formatervezési stúdió szorosan együttműködik a külső formatervezési és a mérnöki csapatokkal. Gondja van a színekre és a felszerelésekre, az alkatrészekre, az átfogó minőségre és az utastér megjelenésére.

 

Az Advanced Design részleg a távoli jövőbe tekint (több mint négyéves időtávlatba). Itt fejlesztik a koncepcióautókat, de a számítógéppel készített formaterveket is itt tesztelik. Például a Meriva ajtóit az Advanced Design tervezte.

Enlarge

Külső formatervezés

Mutassa meg magát büszkén! Formatervezési szókincsünk újraértelmezésével még több érzelmet sikerült társítanunk az Opel márkához. A járművek izgalmas technológiai fejlődését és borzongató teljesítményét fejezik ki a merészen ívelő és áramló formák, amelyeket éles metszésvonalak hangsúlyoznak ki.

 

Az egyedi formatervezési jellemzők – mint a szárny és penge formák – kiemelik a járművek dinamikus karakterét. A végeredmény: izmos, sportos, ugyanakkor elegáns és kifinomult.


Enlarge

Belső formatervezés

Minden eddiginél nagyobb gondot fordítunk a belső formatervezésre – színekre, anyagokra, kárpitokra – az érzelmek és a minőség újfajta szintjének kifejezése érdekében. A kifejező külső formatervezési jegyek folytatódnak belül is a stílusos, körbefutó műszerfalon.

 

Itt megtapasztalhatja a gondosan tervezett ergonómiát és a kiváló minőségű anyagokat, amelyek nemcsak kellemes tapintásúak, de tartósak is. Semmi éles kiszögellés, csak tökéletes illeszkedés. Minden egyes részletet hosszú távú megelégedettségre terveztek.


Opel Design - Milestones

Mérföldkövek

„Egy autómárka csak akkor képes megnyerni az ügyfeleket és megtartani hűségüket a márka iránt – több mint 110 éven át –, ha erős érzelmi kötelékeket ápol” – mondja Mark Adams, az Opel/Vauxhall formatervezési alelnöke. Az Opel első formatervezési központját Rüsselsheimben hozták létre 1930-ban. Azóta az Opel megnyerő stílusú, innovatív technikákat felvonultató autók gyártójaként vált ismertté. Íme néhány példa a leghatásosabb formatervezéseinkre.