Opel - New Propulsion Systems
Opel Sustainable Mobility - Alternative Propulsion Systems

Alternatív hajtásrendszerek

A CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére törekszünk a teljesítmény korlátozása nélkül.

Tisztább megoldások a benzin- és a gázolaj-megtakarításra
Opel Sustainable Mobility - ecoFLEX® Technology

Teljesítmény és gazdaságosság

Csökkentjük hagyományos motorjaink károsanyag-kibocsátását.

Fedezze fel a tiszta ecoFLEX megoldásokat

A KÖRNYEZETVÉDELEM ÚJ MÓDJAI.

Hosszú ideje munkálkodunk a környezet védelmén. Így sok fenntartható alternatívát kínálunk a benzinhez képest. A megnövelt hatótávú elektromos járműtől (E-REV) a sűrített földgázzal, a cseppfolyós gázzal, illetve a zéró kibocsátású HydroGen4 üzemanyagcellával üzemelő járművekig. Úton vagyunk a fenntartható jövő felé.

Enlarge

Elektromosság – elektromos mobilitás határok nélkül

Az elektromos hajtás a kulcs a jövőbeli egyéni mobilitáshoz; csekélyebb CO2-kibocsátás és függetlenség a fosszilis tüzelőanyagoktól. Az Opel Ampera bebizonyítja, hogy az elektromos mobilitás nemcsak vonzó, hanem nagyon tiszta és környezetbarát is.

 

Az Opel Ampera Európa első elektromos járműve, amelyet minden pillanatban villamos energia hajt, és kompromisszumok nélkül használható. Forradalmian új technikája és kiemelkedő teljesítménye tükröződik innovatív megjelenésében.

 

Az első 40-80 km-en az energiát a 16 kWh-s lítium-ion akkumulátorban tárolt elektromosság biztosítja. Ha az akkumulátor árama hajt, az Ampera nem bocsát ki semmilyen káros anyagot, illetve kipufogógázt.

 

Ha hosszabb útra kell menni, a villamos generátor automatikusan elindul, amikor a fejlett akkumulátorkezelő rendszer alacsony töltöttségi szintet érzékel. A benzinüzemű generátor hajtja az elektromos motort, és tartja megfelelő töltöttségi szinten az akkumulátort. Ez a forradalmian új technika lehetővé teszi az elektromos hajtás állandó és korlátlan használatát, amelyet csak az újratöltés szakít meg, hálózatról vagy benzinkúton. A technika neve: E-REV (extended-range electric vehicle – megnövelt hatótávú elektromos jármű).


Enlarge

Zéró kibocsátással az úton

A HydroGen4 autó több mint tízéves, üzemanyagcellákkal és hidrogénnel végzett kutatási munka eredménye. Az autó 440 sorba kapcsolt üzemanyagcellájában a hidrogén reakcióba lép a levegő oxigénjével. Ez nem égést, hanem elektrokémiai reakciót vált ki, amelynek eredménye az elektromos hajtás. Egyetlen melléktermék a víz. A HydroGen4 autó így csupán vízgőzt bocsát ki, és nem termel semmilyen káros anyagot.

 

Az ilyen tiszta megoldás nem válik a teljesítmény kárára: a 73 kW (100 LE) teljesítményű HydroGen4 12 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, csúcssebessége pedig 160 km/óra. Hatótávja 340 km, pótakkumulátora 1,8 kWh kapacitású.

 

A HydroGen4 járművek flottáját jelenleg valós körülmények között tesztelik Berlinben, az úgynevezett Tiszta Energia Partnerség program keretében. Eddig a tesztelésben részt vevő ügyfelek több mint 80.000 kilométert tettek meg gond nélkül.